geçen sene yazlıkta sokaktan sahiplendik. tekir sokak kedisi, öyle peluş oyuncak gibi olan pofidik kedilerden değil. hoplar zıplar, yaramazlık yapar, tırmalar, ısırır, oyun oynar.

ama 1 yıldır birlikteyiz, daha bir sefer tısladığını, hırladığını duymadım. yani ayağımızın dibinde gezerken ayağına bastığım da oldu, kuyruğunu kapıya sıkıştırdığım da oldu, hem meeaaaauaskdjasşldfjla diye acıyla ciyaklayıp kaçtı. ama tıslama yok. hırlama da yok, hani kalın tondan ğııııııı diye tehditkar bir hırlama sesi çıkarır ya,

tıslasın diye severken kaçmasına izin vermiyorum, oynarken özellikle kızdırıyorum, kızıyor da, sıkıntılı sıkıntılı miyavlıyor ama dellenip de tıslamıyor bir türlü.

ya beni çok seviyor, ebemi de mikse bu benim sahibimdir diyip saygısından susuyor, ya da bilmiyor gerçekten. ha tısladı ha tıslayacak diye o kadar kızdırıp tıslatamayınca bırakıyorum, kaçıp gitmiyor mesela, yere atlayıp azıcık uzaklaşıyor, 10 saniye sonra gelip ayağıma sürünmeye başlıyor. pek de kızmamış sanki.

canını yakmadan elbette, bu kediyi tıslatmanın bir yolu var mı? yabancı kedi veya köpek göstermek geldi aklıma bir tek.

 

Tıslamasını emin ol istemezsin, çünkü o tıslamanın sonu iyi olmuyor genelde :)
Kedi, köpek gösterme tanımadığı için çok ciddi stres yaşar.

rock n roll

Sakin bir kedi demek ki hocam hayvanı niye zorla tıslattırıyorsunuz ben onu anlamadım :D

Bizimki miyavlamazdı bile, ancak kuyruğuna basınca falan işte yanlışlıkla. Sonra biri geldi bakmaya ayarlarını bozdu kedinin sürekli yemek için miyavlıyordu artık. Otomatik kedi maması aleti aldık da öyle düzeldi tekrardan.

Çok çok çok sinirlenirse tıslıyor bizimki de.

Karşısına kedi köpek getirip strese sokmayın hayvanı yazıktır.

chicha_v2

Benim iki numara da hiç tıslamıyor, bozuk mu acaba? diye düşünürdüm ama hayır, kediler çeşit çeşit. Seninki de sosyal ve sakin bir tip demek ki. Huysuz olsaydı benim bir numara gibi en ufak rahatsızlıkta tıslardı.

prole

Muhtemelen mizacı ürkek ve hafif anksiyeteli çok kızdırıp stres seviyesini artırmayın sizinkisi hassas kalpli ve kırılgan bence :)

titanic kemancısı

Saydığın şeyler tıslatmaz ki zaten. Dışarıdan Bi kedi getir eve, bak nasıl tıslıyor :d

numlock

arkadaşlar 2 hafta sonra kediyi de alıp yazlığa, kendisini aldığımız ortama tatile gideceğiz. kapı pencere sürekli açık bir ev olduğu için kediyi eve hapsetme gibi bir durum olamayacak. kaçıp gitmesinden, başına bir iş gelmesinden ne kadar korksam da, bize bağlı bir hayvan olduğu için çok uzaklaşmayacağını, dolaşıp geleceğini düşünüyorum.

ama neticede doğduğu topraklara gidiyor. 5 aylıktı oradan ayrıldığında. tanır mı bilmem ama anasını, babasını, kardeşlerini görebilir, sokaktaki diğer serseri kedilerin saldırısına uğrayabilir. yani strese girecekse, memleketinde başka kedilerin de olduğunu anlayacaksa şimdiden girsin, ilk karşılaştığı kediler sokaktaki şerafettin'ler olmasın. ya da çocukluk arkadaşları gelip "oo erik bey kendinizi sıcacık eve atıp kurtardınız, arkadaşlarım karda kışta ne yapıyor düşündüğünüz yok, anaa bakim taşaklara noldu lan ipne mi oldun ehehe kuş ötüyo mu, şş bi sigara versene lan" diye sataşıp zorbalayan çocukluk arkadaşlarına bi tıs desin bi hır desin yani, eziklenmesin yavrum.

ilk tercihim kaçıp muhatap olmaması elbette ama kavgaya girerse de bi miyavlasın, cayırdasın, tıslasın, mecbur kalırsa iki tane de bu çaksın isterim. dayak yiyip yiyip gelmesin, neticede bu da sokak kedisi. kendini savunabilsin diye tırnaklarını kesmeyi bıraktım ama karşısındakini korkutacak, tehdit edecek bir davranışını da göremiyorum. endişem ondan.

benim eski kediyi poposundan iki dürtükleyince önce homurdanmaya başlar, hırlar, sonra da tıslayıp allah ne verdiyse dalardı. bunu ponçik ponçik dürtüyorum, en fazla dönüp elimi ısırıyor. şşşt yapma diyince de bırakıyor. o da aynı memleketin kedisiydi. bunun yirminci göbekten ninesi olabilir, tipi mipi aynı.

kibritsuyu

Size eğitim versek 2 hafta, sonra ormana gitsek ve hadi gez bakalım desek? Kaç saat dayanabilirsiniz ormanda? Veya orman değil de, korumalı bir mahalleye gitseydiniz ne yapardınız düşünün.

Kedi için de aynısı geçerli. 3-5 günde, sokaktakilerle başa çıkacak eğitimi alamaz.

alfired
1

mobil görünümden çık