Merhaba arkadaşlar, işim gereği çok fazla klavye kullanıyorum ve klavye tuşlarının 2 yıl gibi kısa bir sürede kendini salmasından şikayetçiyim. Tek bir tuş yüzünden bütün klavyenin kullanılmaz hale gelmesi artık KANIMA DOKUNUYOR. Yıllarca f/p klavyeler kullandıktan sonra 2 yıl önce Logitech MX Keys aldım. Her şeyiyle mükemmel görünüyordu ve 2 yıl boyunca mükemmel bir deneyim sundu. Ancak son 5-6 ayda ciddi dayanıklılık sorunları yaşamaya başladım. Önce enter tuşu bildiğiniz yırtıldı. Şu an bant tutuyor o tuşu. Eyvallahtı, çalıştığı sürece sorun değildi ama son 1-2 aydır sık kullanılan tuşlar kendi aralarında anlaşmış gibi kendini dışarı atmaya başladı. Boşluk, a, e ve r tuşları sık sık basmıyor veya parmağıma tutunup dışarı geliyor. İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Söz konusu klavyenin güncel fiyatı 5000 küsur TL.

Evet efendim, 5000 liralık klavyeyle de sorun yaşadıktan sonra yapacak bir şeyim kalmadı ve sizlerden yardım istemeye karar verdim. Benim için mükemmel klavyede olması gereken özellikler şunlardır:

- harf grubu, orta grup (insert, home, page up, page down grubu), yön tuşları ve en sağdaki numpad'in birbirinden net bir şekilde ayrılmış olması. yani klavyenin 4 bloktan oluşması
- enter'ın tek değil, iki sıra boyunda olması
- tuşlar arasında net boşlukların olması. ucuz klavyelerdeki gibi tuşların bitişik olmaması
- virgülün saçma sapan yerlerde değil, enter'ın solunda ve ü harfinin altında olması
- tuşların aydınlatmalı olması

Sanırım bu tanıma uyan sadece mx keys ve apple'ın klavyesi var ama ikisi de pahalı malum. 2 senede bir klavyeye 5000 TL veremem. İstediğim şey olabilecek en basic klavye. Temel tasarımı bozmasalar yeterli ama bozmadan duramıyorlar sanırım.

Son olarak Apple'ın klvyesiyle ilgili 1-2 sorum olacak. Öncelikle bu klavye Windows cihazları destekliyor mu? Sonralıkla da, aydınlatması var mı? Kullanan varsa dayanıklılık sorunu yaşar mıyım? Genel olarak önerilerinize açığım. Şimdiden teşkkürler.

 

Gülmeyin ama 10 15 yıldır şunu kullanıyorum hala sapasağlam www.sahibinden.com

Şimdi sırf kablosuz ve kibar olsun diye şundan aldım f/p ürünü
www.monsternotebook.com.tr

mx keys i haşat ettiğinize göre pek bir şeyin dayanacağını sanmıyorum, mekanik klavye sorun olmazsa razerınkilere bakılabilir.

ananiyimioguz

mekanik klavyeler hakkında hiçbir şey bilmiyorum. daha dayanıklı mı oluyorlar?

ayrıca neden gülelim, ne mutlu :) ama kablosuz arıyorum

transleta

Mekanik klavyeler evet daha uzun ömürlü diye biliyorum diğer sıradan çinko karbon klavyelere göre. Ayrıca diyelim ki bir tuş eskidi, sadece o tuşu çıkarıp yerine yenisini takabiliyorsunuz. Tuşların geri tepmesi de hissiyat olarak güzel, bastığınızı anlayabiliyorsunuz. Ama ben sesini sevmiyorum. Daktilo gibi oluyor. O yüzden pek ısınamadım.

Bir de şimdi baktım razer tamam iyi güzel de dediğiniz gibi 2 satırdan oluşan bir enter kullanmıyorlar.

ananiyimioguz

enter'ı geçtim, çoğu mekanik klavyede türkçe karakterler bile yok anladığım kadarıyla. basış hissi güzeldir de, günde 20-30 bin kez falan basıyorum ben bu tuşlara. belki mekanik de bir noktadan sonra duman atabilir :) mekanik kullanan birine danışacağım ama, güzel olabilir

transleta

Apple ın klavyesi dayanıklı değil. Biz üniversitede imaclerle kullanıyorduk sürekli bozulan bişeyler oluyor. Tabii öğrenciler mahvediyor ama sen onlardan daha sık ve daha sert kullanıyorsun gibi geldi bana Ahah.

Aydınlatmalısı yok galiba ama dayanıklılık olarak Microsoft klavyeler hep iyiydi hala iyidir bence. Gösterişli özellikleri atıp sırf dayanıklılık için öyle bir yola gidebilirsin sanki.

nhk ni youkosu

mükemmel klavyeyi ben de arıyorum... ;(
klavyeler gitgide macbooklaştı eciş bücüş şeylere dönüştü
millet o yön tuşlarına parmaklarını nasıl sığdırıyor neden isyan etmiyor bilmiyorum

oğuz'un tavsiye ettiği a4tech klavye tam aradığım şey kompaktlık olarak. bi de aydınlatması olsa harika olur.

ama klavye tasarımında resmen moda var ve bu tasarımlar 10 sene eskide kaldı. bi daha kimse oraya dönmez. kendi klavyeni yapmak da çok güç çok zahmetli.
mekanik klavyenin sessiz olanlarını da bulursun ama fiyatı da pahalı olur

lambırcek

Kablolu (tercihan) veya kablosuz Microsoft klavye alın. Işık dışında istedikleriniz var, hiç ışıklı olan kullanmadım vardır sanırım. Fiyat/performans, dayanıklılık ve tuş tasarımı size uyar (enter tuşu, ok tuşları filan)

alfired

dogru anladiysam sana razer huntsman lazim hocam. ama tr dizilim bulabilir misin bilemem. opto mechanic yani hem mekanik hem optik klavyedir. huntsman elite bizzat kullandim buyuk ve guzel klavyeydi, ayran dokup bozana kadar. o bozulunca huntsman v2 tkl aldim.

arakaali

anladığım kadarıyla mekaniklerin neredeyse tamamı kablolu oyun bilgisayarı kategorisinde. kablo benim için çok sınırlayıcı oluyor. sonunda microsoft'a akacağız galiba. sonuç olarak anladım ki mükemmel klavye diye bir şey yok :) belki de elimizi taşın altına koyup mükemmel klavyeyi üretsek yok satacak ve zengin olacağız

transleta

iki satırlık enterlı klavye için ISO modellere bakman lazım, ANSI yani amerikan modeller tek satır.

ben olsam lenovo klavyelere bakarım. eski ibm klavyeleri tipinde modelleri var ve çok rahatlar. piyasada çok yok, genelde hazır bilgisayarların yanında oluyor.

mekanik klavyelerde bozulan tuşları değiştirebiliyorsunuz. yani ömürlük olabilir.

ama maalesef kablolu

www.amazon.com.tr

denemeyanilma
1

mobil görünümden çık