önerirsiniz? çok sert fırçalayınca da ağrı yapıyor. her temizliğin ardından tırnağımla kazıyınca dibinden bir şeyler çıkıyor. demek iyi olmuyor temizlik. bi öneri lüften. genç yaşta dişsiz kalmak istemiyorum. yaşlanınca kalmayalım diş çok önemli.




 

Diş taşı olabilir, diş hekimine görünün.

Yemek yedikten sonra da ağzınızı çalkalayın

jülsezar

Diş ipi kullanıyor musun? Diş ipi çok güzel temizler diş aralarını, dişin dibinden yukarı doğru çekiyorsun ya dibi de dişin tertemiz olur.

rock n roll

Diş ipiyle ilgisi yok. diş ipi de arayüz fırçası da kullanırım. Bu diplerde etlerin dibine doğru kalıyor. Oraları da tek tek tırnağımla kazıyorum.

geveze yazar

diş hekimi arkadaşım ağız duşu tavsiye etmişti. henüz almaya fırsatım olmadı ama yorumlarına bakınca bahsettiğiniz problemi büyük oranda ortadan kaldıracağını düşünüyorum. ben de en yakın zamanda alacağım

mustafakesekci

Ağız duşu (cihaz)

titanic kemancısı

diş ipi diyenler, diş ipini fırçalar gibi yukardan aşağı doğru indirince etkili gibi ama bunu arkaya doğru uygulaman imkansız. Dişime sarıp indirmeyi denedim olmadı kaydı ip. Yani diş ipi dip temizliğinde etkili değil. O aralar için.

geveze yazar

diş fırçalamak ve diş temizlemek iki farklı şey. iyi bir diş hekiminden doğru fırçalamayı öğrenmelisin. doğru fırça nasıl seçilir, doğru fırçalama tekniği nasıldır, diş tipine uygun diş macunu hangisidir, diş ipi nasıl kullanılır...
iyi diş hekimi de bana kalırsa iü mezunlarıdır. gerçekten firesiz olarak her mezunu şahanedir.

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim
1

mobil görünümden çık