otobüs yolculuğunda uyuyorum mesela.

nefes almada sorun yok ama sonra bi anda burnum tıkanmış gibi bir oksijeni sanki çekemiyorum ve burnum patinaj çeker gibi oluyor ve boğazdan nefes alayım derken hırıltı ile uyanıyorum. hemen topluyorum ama o 1-2 saniye çok rahatsız edici.

apne falan mı kullanmam lazım ne bu?

 

"Uyku apnesinde; derin uyku sırasında tüm vücut kasları gibi üst solunum yolları kaslarının da gevşemesi ile bu kasların kontrolü bozulur ve sonucunda dil kökü ve aşağısında havayolunda kapanma meydana gelir. Kapalı havayolunu zorlayarak açmaya çalışan kişide gürültülü solunum ile birlikte horlama belirir."

Uyku apnesi olabilir.

prole

Uyku apnesi, değilse de psikolojik kaynaklı bir beden tepkisi (psikosomatik tepki) olabilir. Benim mesela uyurken sebepsiz bir şekilde iki çenem birbirine öyle bir şiddetle vurur ki dişlerim dilimi çok feci ezer acıyla uyanırım. Ya da herhangi bir anda herhangi bir yerde tamamen durduk yere tükürüğüm boğazıma kaçar boğulacak gibi olurum filan. Hami bacağa kramp girmesinin magnezyum eksikliği gibi bir açıklaması var ama bunların açıklamasını bulamıyorum, psikosomatik diyorum.

Uyku merkezi vardır üniversite hastanelerinde, oraya git, uyku apnesi yok derlerse psikolojiktir. Yani kbb de bişey yok dediyse.

muhayyer divan
1

mobil görünümden çık