Daha önce de bu konuda konu açmıştım ama artık çaresiz kaldık. Lütfen anlayan birisi yardım edebilir mi?

4 yaşında kısır erkek kedim eve gelenlere saldırıyor. Ara sıra ailelerimiz eve kalmaya geliyor her seferinde birini yaralıyor. Tıslıyor, düşmanca saldırıyor.

Şimdi bebek bekliyoruz ve annem/kayınvalidem bebeğe bakmak için gelecekler ama korkudan gelemiyorlar. Bir de bebeğe saldırır diye de korkuyorum.

Kedimden vazgeçmek istemiyorum, nasıl bir çözüm bulabiliriz?

 

Yabani bir cins olabilir (bazi tekirlerde ve sarmanlarda var bu, bildigim 2 ev kedisi var boyle giremiyoruz eve)
Bir tanesinde vet, bu cins olarak vahsi, yapacaginiz bir sey yok. Ya bos bir alana (orman gibi) birakacaksiniz ya da boyle yasayacaksiniz demişti. Birakmadilar tabii ki ama eve de gidemiyor kimse.

Hayvanin saldirganlik nedeni alanini “dusmanlara” karsi korumak olabilir. Profesyonel ve (ben cok inanmiyorum ama) kedi davranislari alaninda calisan bir veteriner bulabilirseniz belki destek olabilir.

mor oje

@mor oje, evet olabilir. Düzeltme yöntemi nedir acaba.

Bir de bana ve eşime hiç yapmıyor bunu sadece eve gelenlere yapıyor. Evde kalan misafir 5 6 günden fazla kaldıysa saldırıyor. Kısa süreli gelenlere bir şey yapmıyor.

kaptan maydanoz

bebek eve gelmeden bebeğin kokusu geçmiş bir kıyafeti kediye koklatın ve sonrasında bunu yapmaya devam edin. bebek eve gelince direk kedi ile karşılaştırmayın 1 hafta ayrı odalarda kalsınlar.
instagramda beneklimorkedi hesabı ile iletişime geçin kendisi iyi bir hocadır ondan yardım alın.
lütfen çocuğu ormana sokağa bırakmayın lütfen! ev kedileri dışarda ilk günden ölüyor, bu vebal ile yaşamayın.

eja

Valla duzeltme yontemi var mi bilemem, dedigim gibi 2 kedi ornegi var bildigim, duzelmedi. Uzun sure kalanlar enteresan bir ayrimmis ama alanini korumak derken sizi de dahil ederek ailesini/yuvasini koruma refleksi gosteriyor gibi geldi bana. Bi cozum var mi kalici, hic fikrim yok. Belki vetler bi fikir verebilir. Yardimci olmak isterdim ama maalesef :/

mor oje

Maalesef kedilerin her biri farklı karakter sahibi ve sahip oldukları karakterleri değişmiyor, benzer bir durum maalesef arkadaşlarımızın başına da geldi ve biraz can sıkıcı bir durumla karşı karşıya kaldılar yeni doğan bebeğin yanağını dişlerini geçirerek ısırdı hayvan o yüzden kesinlikle bebeğiniz ile kedinizi yalnız bırakmayın(arkanızı bile dönmeyin). Bir süre gözlemleyebilirsiniz ama tavırları hala vahşi ise bir tercih yapmanız gerekecek maalesef...

apocalipy

kedilere fısıldayan adam? youtube'da aratınca videoları falan çıkıyor

selam

Allah Allah olacak şey deyil. Halbuki müthiş evcil 'hayvanlar' neden böyle oldu ki. Çok ilginç. Çok şaşırtıcı. Bak sen Allah'ın işine.

pavlis

Bebeginize de saldıracak tecrübeyle sabit. Sahiplendirin

limonlu eksi

Kediyi postalayın. Her kedi aynı değil maaelesef. Bu kediyle bebeğin aynı evde olması hiç sağlıklı değil.

adwokat

Jackson Galaxy’nin programının bir bölümünde saldırgan kedi için yüksek kaçabileceği, evi yukarıdan ve uzaktan izleyebileceği alanlar yaratmışlardı. Adam kedinin kendini güvende hissettiği alan yok, tedirgin vs. demişti. Bölümü bulabilirsem, gönderirim. Umarım çözüm bulabilirsiniz.

boyalı kuş

Bahsettiğim bölüm 22. dakikadan itibaren başlıyor.

youtu.be

boyalı kuş

Kediyi postala

Zetnikov

Veteriner gözetiminde antidepresan, sakinleştirici gibi şeyler denemişsinizdir sanıyorum ama gene de söylemek istedim. Ayrıca Feliway diye bir şey var, bazı kedilerde işe yarıyormuş ama en az 3 ay kullanmak gerekli sanırım fayda ediyor mu etmiyor mu görebilmek için.

inawen

Bizim dünyalar tatlısı sakin kedimizi bile bebeğimiz olursa onunla yalnız bırakmayız.

Siz siz olun bize yapmıyor vs. güvenip de çocuğunuzla oynamasına, gözetiminiz altında da olsa yakın olmasına izin vermeyin.

Sonra çok pişman olabilirsiniz.

Belli ki "evcil" değil baktığınız hayvan.

chicha_v2

Bugün veterinere götürdüm ve böbrek rahatsızlığı varmış. Bu da agresif olmasına sebep olmuş olabilir dedi.
Tedavi sonrası daha sakin olacağını düşünüyorum.

Kedimi sahiplendirmek şu an için bir seçenek değil.

kaptan maydanoz
1

mobil görünümden çık