Balkona sineklik kapı yapma/yaptırma girişimi içerisindeyim. Kendin yap kitleri çok hesaplı gözüküyor fakat direkt pvc çerçeve üzerine menteşe ile takıldığı için dışarıdan da kapı kolu olan kapılarda nasıl takılıyor fevkalade bir merak içerisindeyim.

Zira tel kapandığında (direkt çerçeveye sıfır takılı olduğu için) kapının kolu teknik olarak telin içinden geçmiş oluyor.

Magnetli, akordeonlu vs çözümlerin farkındayım fakat evde evcil hayvan var sinek telinin yanı sıra tavuk teli ile güçlendirmeyi düşünüyorum.

~ Edit 1
Maksat sinek teli takmak, içeriye sinek böcek giremesin, bu esnada benim kıza da dayanım göstermesi gerekiyor. Problem ise kapı kolu.

~Edit 2
Mıknatıslı, akordeon sürgülü vs çözümlerden haberimin olduğunu fakat evde kedi olduğunu o magnetin içinden rüzgar gibi geçeceğini yazmıştım yukarıda.

Kapının biri kapalıyken diğeri açık kalırı ben de düşündüm de rüzgarda falan saçma olacak yay ile tutturmak vs lazım. En kötü ihtimal duble çerçeve ya da çıta ile daha da yükseltmek daha mantıklı olacak gibi.

 

kedi teli diye bir şey var. baya dayanıklı ve sert. ben o malzemeden sineklik taktırdım tüm camlara ve balkon kapısına.

benim de 2 kedim var.

art cat chocolate

Sineklik çerçevesi kalın olduğu için, kapı kolu sorun olmuyor.

Kedi teli (fiber sineklik teli) kullanın. Diğer teller güneşten etkilenip zayıflıyor, bir yıl içinde paslanıp çürüyor ve kediler parçalıyor. Fiber olanlar çürümüyor ve paslanmadığı için çok kolay temizleniyor.

alfired

kedi sineklik tülü +1
konum istanbul ise yaptırdığım kişinin numarasını paylaşayım huzur yapıydı sanırım instagram adresi. balkona sürgülü kedi için sineklik yaptırdık üstelik handikaplı kapalı balkon ve bir kısmından baca çıktığı halde sorunsuz yaptı.

eja

mıknatıslı ikiye ayrılanlardan aldım, kaliteli bir çift taraflı bant ile yapıştırdım. çok da memnunum.

eurhka

Sineklik kapaliyken teorik olarak kapı açık kalacağı için, kapıyı kapatirken sinekligi açık bırakabilirsiniz.

Bir de bu tarz durumlarda sineklikciler mesafe olussun diye ya çerçeveyi daha kalın yapıyorlar ya da araya ek bir çerçeve daha koyuyorlar. Araya pratik kendi bulduğunuz malzemelerden koyabilirsiniz tahta olur pvc olur plastik olur vs

makbur
1

mobil görünümden çık