zayıf olmama rağmen tansiyonum yüksek çıkıyor. günde 10-15 bin adım yürüyorum. başka ne yapmak gerekir?




 

çok zayıf olmak da iyi değil. fakat doktorunuz ne diyor bu işe? böbrekleriniz, kalp-damar sağlıklı mı? alkol ve kahve tüketimi nasıl? sinir, stres var mı? çok havada bir soru sormuşsunuz. üstelik tehlikeli de, doktora gitmeniz lazım. tansiyon bu, meyve doğrarken kazayla parmağa, kedi totosu kadar kesik atmakla bir değil.

anlatamıyorum

yüksek tansiyona neden olan teşhis edilmiş bir problem yoksa (böbrek damarlarıi aort anevrizması vs), herkesin bildiği tuzu kes, sağlıklı beslen, yürüyüş yap, klasik tavsiyeler.

ama kronik yüksek tansiyon varsa, bunlarla düşmüyorsa ilaç şart. bir kardiyoloğa görünün, uygun bir tansiyon ilacı yazar.

kibritsuyu

Yüksek tansiyonun sebeplerinden çok az kısmı kalp ile ilgilidir. Hastalık Dahiliye'nin ilgi alanındadır. O eğer kalple ilgili derse o zaman kardiyoloğa gitmek gerekir.

Öncelikle tansiyonunuzu sabah ve akşam bir hafta süreyle ölçün ve not edin. Bu notu yanınıza alıp bir Dahiliye uzmanına görünün.

Muhtemelen bir ilaç verecek. O ilacı düzenli olarak kullanın. Muhtemelen tuz kullanımınızı kısıtlayacak. Buna uyun.

Her ilaç her bünyede aynı etkiyi yapmıyor, ilaç ve doz ayarlaması ve yan tesir varsa ilaç değişimi için ilk günler dikkatli olun.

İlaçla tansiyon normale dönmüşse ilacı artık hiç aksatmadan normal hayatınızı kısıtsız yaşayın.

Ek: Koldan ölçen bir tansiyon aleti edinin ve zaman zaman ölçmeyi alışkanlık haline getirin.

Yürümek iyidir ama tansiyonla ilgili değildir. Hatta bol su içmek de iyidir.

Mirket

Yuksek tansiyonda kosu ve bisiklet gibi aerobik egzersizler onerilir genelde.Nabzi kontrollu sekilde belli bir deger araliginda tutmak lazim spor sirasinda.Yuruyus ile bunu saglamak zor olabilir.Tansiyonunuz kac cikiyor?

zayif olsaniz da tuzlu, asiri yagli gidalari kesmeniz lazim.Salam sucuk vb.

turkuaz
1

mobil görünümden çık