ben çocukken bu dergiyi takip ederdim bi kaç sene boyunca. çok da severdim.

yeğenime de almak istedim yıllar sonra, baktım ki eski halinden eser kalmamış, çok çocuklaşmış, karikatürize olmuş. bu bi kaç sene önceki görüşümdü. ama belki ben yanlış yorumlamışımdır.

şimdilerde nasıl bu dergi? içerikleri nasıl? yeğenime biraz futbol ve playstation/tablet dışında bir şeyler aşılamaya çalışıyoruz ancak o konuda çok başarısısız. kendisi "futbolla ilgili değilse dergi lazım değil" diyen bi çocuk ancak bu tavırdan rahatsızız.

ilgi alanlarını geliştirecek, merak duygusunu ve ilgisini uyandıracak bir dergi/yayın öneriniz var mı?

 

olmuyor hocam, aynı yaşta oğlum vari aynı ilgi alanlarına sahip ve biz de başarısızız. başarılı olan da görmedim arkadaşlarında.

yani ilgisi varsa anlarsınız zaten bilime tekniğe. arduino eğitimi aldık, set aldık, başta 1-2 heves etti, ben yaptı o izledi, hop kalktı kenara. puzzle aldım yaydım salona, çerçeveyi yaptı bıraktı, bize dert oldu sonra bozup da koyamadık, yapılan kısma kıyamadık, 5 ayda her gelen misafir parça ekleye ekleye zor bitirdik. arkadaşlarından rübik küpe heves etti, arkadaşları da canavar ha, youtube'da gördüğün şakır şukur çözenlerden. özendi en iyi küpleri aldık, şakır şukur çevirmeyi öğrendi, çözmeyi öğrenemedi. çözen arkadaşları da kankaları ha, en yakın arkadaşları. küçükken legoya bayılırdı, hep lego isterdi 2022 yılına girdiğimiz yılbaşında dayısının aldığı lego 2 yıldır kutusu açılmamış şekilde duruyor, ona hevesi de kalmadı.

bir noktadan sonra olay yine futbol ve telefon/tablete dönüyor. brawl stars'lar ele alınıyor, kankaları da küpü kenara koyuyor, başlıyorlar oyuna.

panini futbol kartı koleksiyonu yapıyor, denk geldikçe kart alıyorum. dünya kupası bitti, geçen sene, şimdi euro 2024 kartlarına dadanacak. neyse tatile denk geldi, annanesinin yanına yolladık, orda kart mart demiyor.

napim futboldan yürüsün bari. zorla olmuyor bilim milim. ama sizi takipteyim, yolunu bulursanız ben de faydalanayım.

kibritsuyu

bu duruma cuk oturan şu kutlu entry gelsin: eksisozluk.com
duyuruyu okuyunca dayanamadım :)

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim
1

mobil görünümden çık