Arkadaşlar 2 senedir uzak ilişki yaşıyorum. Farklı ülkelerde, birbirimize 5 saat uzaklıktayız. Son 2 yılda yaklaşık 10 kere falan bir araya gelmişizdir. Ben 38 yaşındayım, o da 35. Yan yanayken uyumumuzun iyi olduğunu düşünüyorum ama birlikteyken sürekli bir tatil ve parti havası hakim. Yani iyi anlaşıyoruz ama tatil ve parti havasını bir kenara bırakırsak, aynı evde yaşamaya başladığımız zaman uyumsuzluklar artacak bundan eminim. Kız arkadaşım her an kendini bir şeyle meşgul etmek zorunda hisseden, sürekli dikkatini dağıtacak sesli bir şeylerle ilgilenen birisi. Instagram ve televizyon bağımlısı diyebilirim. Ben tam tersiyim, sakinliği ve sessizliği seviyorum.

Bunların dışında gelecek planlarımızda da ciddi çakışmalar var. Kendisi çocuk istemiyor, köpek istiyor. Ben de köpek istemiyorum ama birkaç sene içerisinde çocuk isteyeceğimden eminim. Yani evde bir hayvan beslenecekse bana göre bu kedi olmalı, köpek değil ama kız arkadaşımın da kediye inanılmaz alerjisi var. Özetle çocuk sahibi olup o çocuğa bakma sorumluluğunu almak istemediğini biliyor ve bu yüzden de annelik içgüdüsünü köpekle tatmin etmek istiyor diye tahmin ediyorum. Ayrıca gereksiz para savurma ve alkol problemi de var. Asla para biriktiremiyor, hep sıfıra sıfır. İçkisiz geçirdiği de bir gün yok.

Çocuk olayını ve içki problemini dile getirdim. Çocuk olayında azıcık yumuşama gösterse de alkol konusunda "Bir araya gelmediğimiz sürece düzelmesi mümkün değil" diyor. Benim yanıma taşınıp yaşadığım ülkede çalışabilmesi için de evlenmemiz gerekiyor. Evlenmezsek burada yaşama ve çalışma izni yok. Bu işin sonu nereye varacak gerçekten bilmiyorum. Böyle bir durumda siz ne yapardınız acaba?

 

Ayrılırım ağa bile bile neden lades diyeyim?

Alkol de bırakılmaz, kimse kusura bakmasın. Seni geçiştirmek için öyle söylüyor. Ben kimse için bırakmam yani, alkolü seven birinin bıraktığını da görmedim.

İtle köpekle uğraşmak istememekte de haklısın. Sonuna kadar.

Vakit kaybetme derim. Hayırlı işler

pavlis

Bile bile neden lades +1 evlenme planiniz yok ztn, birlikte yasamayi denemek icin evlenilir mi bu kadar soru isaretini olan biri ile? Yasiniz kac bilmiyorum ama karakterinizin ve gelecek planlarinizin, degerlerinizin uyusmadigi biri ile neden bu kadar zamandir birliktesiniz, onu dusundunuz mu? Uzak iliski isinize mi geliyor acaba (duygusal olarak)?

kassiopeia

Hocam insanlar bu kadar biricik değil sen de değilsin, bunlar daha çok temel konular ve 2 seneyi harcamışsınız, birbirinize daha uygun insanlar bulun

grimavi

Ayrica Evlendiginizde sorunlar cozulmuyor, karakterler bir anda idare edilebilir hale gelmiyor, aksine boyut degistiriyor. Evlilik cok keyifli bir sey, dogru insan ile yapilirsa.

kassiopeia

cevabını biliyorsun. nereden tutsan elinde kalır. olmayacak bir iş.

abelardo

Yani evet gelecekte bu sorunlar hep aranızı bozacak. Neden sevdiğiniz hayat tarzından vazgeçesiniz ki? Bu da mutsuz eder yani. Ama başkasına olmaz demek kolay oluyor tabi.

neira

yaslar kac?

kiz arkadasin bu parti parti hali dönemsel olabilir. 25'ten fazlaysa degisecegini sanmam ama.
bence burada en önemli mesela cocuk. bu konuyu konusmadiginiz icin hata yapiyorsunuz ve senin durumunda yasin gidiyor. cocuk istemeyene hava güzel zaten.

cocuk konusunda yumusama gösterdi demissiniz. benim cocugum yok ama cocuk yetistirmenin ne kadar zor oldugunu göremeyecek kadar kör degilim. israr kiyametle gazla hadiyle cocuk yapmaya okay olan biri sizce ne kadar iyi bir ebeveyn olabilir? cocugunuz olsa bile depresyona girecek, sizden soguyacak bir profil ciziyor bende karsidaki kisi. cocuk yetistirmeyle ilgili eline bir kitap alip okur mu yoksa sen istedin sen arastir, sen okula götür, sen ödevini yaptir falan mi der?

bence sizin en önemli sorununuz cocuk. bu konuyu netlestirin derim.

robert bosch

Benim yaşım 38, onunki de 35. Her gün içki içmesinin sebebi partileme değil de aslında anksiyetesini bastırmak ve yapacak başka bir şey bulamadığı için içiyor. Yani sigara bağımlılarındaki dudak tiryakiliği gibi. Aslında ilginç bir noktaya değindin, çünkü çocuk konusu açılınca "Sen çocuk istiyorsan ben de sana uyarım ve senin için çocuk yapmayı düşünürüm"e geldi olay. Yani dediğin gibi, benim gazlamamla yapılacak çocuğa ne kadar iyi bir anne olabilir onu sorgulamaya başladım

sweet child o mine

"2 senedir uzak ilişki yaşıyorum. Farklı ülkelerde, birbirimize 5 saat uzaklıktayız. Son 2 yılda yaklaşık 10 kere falan bir araya gelmişizdir. Ben 38 yaşındayım, o da 35."

şuradan sonrası zaten gerisi ne olursa olsun "olmaması" gerektiğini gösteriyor. o yaşta uzak ilişki çekilir mi? hem de bu kadar az görüşmeyle? diğer detaylara girmedim bile.

tabudeviren

Bu yaştan sonra uzak mesafe ilişkisi mi çekilir +1
Bunu önlemenin yolu evlilikse baştan o da sakıncalı bir süreç. Bunun da üstüne bir de planlar uyuşmuyor.

Bu kadar ödün verme üstüne kurulan bir ilişkiyi yürütmek için çok şey lazım.

Bruce

Genelde insanlar bu tip durumlarda "seviyorum" diyor devam etme sebebi olarak.

Sevgi ilişki için kuşkusuz vazgeçilmez bir şey. İlişkinin temelinde yer alıyor. Temel de çok önemli. Ancak bir ilişki sadece temelden ibaret değil. Sevgi olmazda ilişkiniz yürümez, yürüse bile ilişki denemez ancak "sosyal birliktelik" falan olur heralde.

Ne var ki sırf seviyorsunuz diye de ilişki yürümez. Sadece sevmek devam etmek için bir sebep değil. Bence önce bunu anlamak lazım.

Şimdi siz bunu göz önünde bulundurarak kendi yazdıklarınızı tekrar bir okuyun ve sonra neden hala bu ilişkiyi sürdürdüğünüzü kendinize bir sorun.

akhenaten

Ayrılırdım +1 bile bile kendine işkence etmek oluyor bu durum.

Bir de üzgünüm ama alkol, sosyal medya ve insanın beğenilme egosu bir araya geldiğinde libidoya dayalı ihtiyaçların da yükseldiğini unutulmamalı ve bu ihtiyacı kadınların sosyal medyada daha çok zaman geçirdiği için daha rahat giderebildikleri gerçeğini de göz ardı edemeyiz acı gerçekler maalesef...

apocalipy

instagram, tv, alkol, köpek, çok para harcama..

başınıza bela arıyorsanız devam edin.

nuisance2
1

mobil görünümden çık