[ask]
(10) 

Estetik trendi

Kittie #1585305
Arkadaslar su durum sadece beni mi rahatsiz ediyor?
Mesela instada onume bir post dusuyor. Kadinin eski hali ve yeni hali arasinda kucuk bir benzerlik zorlasan bulursun anca. Oyle bir degisim var ortada. Herkes yorumlara harikasiniz hocam, siz bi sihirbazsiniz vs yaziyor doktor icin.
Kadinlar bi de o kisiye ozeniyor, kac para falan diyorlar. Bu bir basari mi doktor icin?

Estetik eskiden kisiyi biraz yukseltmek icin yapilirdi. Taninmayacak hale gelinmezdi, hatta belli olmasin istenirdi. Neden su an bu hale geldi?

Simdilerde bambaska biri olunuyor. Herkes tek tip. Her zamanin kendine gore standart bi guzellik anlayisi olabilir ama artik herkes o goruntu neyse gidip konduruyor yuzune. Alindan ceneye kadar...

Bu insanlar aynaya bakinca kendilerinden korkmuyorlar mi? Cunku artik farkli bir insan oldular. Yolda yururken yanlarindan benzerlerinin gecmesinden utanmiyorlar mi? Cok merak ediyorum ne hissettiklerini.

 

Bizim memlekette aranan kaybolur, şark oturup beklemenin yeridir.

Neden bilmem aklıma bu geldi. Çünkü bizim millette utanma duygusu mu var bunun için utansın? Estetik artık psikolojik olarak ele alınacak duruma gelmiştir.

Çok değil, hemen, az sonra gelir kendini iyi hissediyorsa yaptırırcılar.

İnsanların da kendini ikna etmesiyle başlıyor işte her şey.

Kafam karışık, akşam akşam duman olduk. Öyle işte.

pavlis

Kendini sevmemekle ve empoze edilen güzellik algısıyla ilgili. Hayatı boyunca alnının genişliği üzerine zorbalık görmüş ve toplum dışına itilmiş biri aynada “uçakların inebileceği kadar geniş” alnını gördükçe kendinden nefret ediyor. Kendi değerini buna endeksliyor. Onu düzeltince başka bir estetik kararı daha kolayca alınıyor.
Buraya da edit: erkek adam olarak bu sene ip askısı yaptıracağım büyük ihtimalle fksfk. Yüzüm sarkmasın diye, daha genç durması için ama başka bir yüz, başka bir bakış istemem. Kendimi seviyorum. Kalp ben.

gabe h coud

İhtiyaç doğrultusunda küçük dokunuşlar gerçekten güzel oluyor. Fakat instagramda ve dışarıda gördüklerim çok korkunç. Bizim okulda bir hoca var aynı yaştayız. Yüzündeki işlemler nedeniyle benden 10 yaş büyük gözüküyor. Estetik bir yandan kusursuzluğu vaat etse de aslında yaşlandırıyor. Bence.

ruhen hastayim ben

Herkesin tek tip olmasından daha büyük bir sorun var bence. Eskiden insanlar görsel açıdan daha güzelleşmek/yakışıklı olmak için ameliyat oluyordu. Şimdi, burun dışında ameliyat olanların ciddi bir kısmı çirkinleşiyor. Bazıları gerçi ideolojisi yüzünden çirkinleşiyor ama diğerleri ilginç bir şekilde alenen çirkinleşme olduğu belli olan şeyleri yaparak çirkinleşiyorlar.

Erkekler için de kadınlar yazsın ama bence kadınlarda dudak dolgusu, büyüme hormonu almış erkek çenesi ve galea takmış gibi gösteren elmacık kemiği dolgusu ameliyatları azalmadan hemen şu anda ve geriye dönük de işleyecek şekilde bitsin.

nawar

Onayladığım tek estetik, 96-97 degişimli Şebnem Paker.
Öyle estetiğe can kurban edilir

pavlis

Mutlaka güzel olmak zorundasın gibi bir dayatma var. Fazla kilon varsa, belin kalınsa, göbekliysen bunları örnek veriyorum sen sevilmeye layık değilsin duygusu dibine kadar yaşatılıyor insana. Fiziksel görünümün ne kadar güzelse ne kadar alımlıysan o kadar beğeniliyor ve seviliyorsun. Ben de geçmişte böyle bir deneyim yaşadım. " Hayal ettiğimden farklı çıktın" demişti biri bana. Ne anlamda diye sordum benim kumral olduğumu düşünmüş ama aslında sorunun kumral olmadığım olduğunu anlayabilecek durumdayım. O an yaşadığım üzüntüyü tarif edemem.

rock n roll

Dövme gibi bir bağımlılığı olduğunu söylüyor yaptıranlar. Kendinde kusur ararsan tonla bulursun neticede. Şu anda bir de geçer akçe bu, yani bu giderek birbirine benzeyen kadınlar guzellestiklerini düşünüyorlar. Anoreksiya gibi de bir kafası var demek ki. Ne kadar çok zayiflarsam o kadar güzel olurum. Bağımlılık işte, tehlikeli.

sekizdokuzon

Kesinlikle b*ku çıktı Türkiye’de dolgu, estetik furyası ünlü ünsüz direkt Orta Doğu Arap profiline döndü ve suratların hepsi aynı. Çok da kötü yapıyorlar valla profesyonellik hiç yok birkaç seneye herkesin surat kayıyor.

titanic kemancısı

ben onaylanma ihtiyacı olarak görüyorum bunu. aynı şey giyim konusunda da var. tek tipleşerek toplumun bir parçası haline gelip dışlanma korkusunu yenmek, ben de aynıyım demek gibi.

deartheodosia

Bu durum Atiye'nin yeni halini gorunce dikkatimi cekmisti. Belki asiri guzel bir kadin degildi ama kendine has hatlari vardi, hos gorunuyordu, sempatik falan iste. Simdi dediginiz gibi diger estetiklilerin diyarina katilmis.

Neden bu hale geldi, bilemedim, sanirim sosyal medyanin bir sekilde etkisi var ve kimse kusuru olsun istemiyor. Kilo konusu zaten bizim toplulumuzda kadinlar liginde kabul edilemez goruluyor. Genc kizlar genelde ince, hatta bazen cok ince, celimsiz vs.

Her konu tamam da su gogus konusunda mutabakata ulasilamadi. Kimisi kucultuyor, kimisi buyutuyor.

mbond
1

mobil görünümden çık