Selamlar, bilenlere birkaç sorum olacaktı; durum şu. Benim iki tane bordo pasaportum var. Birini aktif kullanıyorum, diğeri evde duruyor (israil’e gidecektim savaş çıkınca gidemedim o yüzden öylece kaldı o pasaport). Aktif kullandığımda şu an 2 yıllık Schengen vizesi bulunmakta. Bu bilgiler cepte. Sorularım ise:

1) Pasaportun sayfalarının bitmesi ne demek? Pasaportumda 8 sayfa bomboş ama diğer sayfalar arasında tamamı dolu olmayan, hala damga basılabilecek yeri olanlar var. Pasaportumda diyelim bütün sayfalarda en az bir tane damga var, ne yapmam gerekiyor?

2) pasaportun sayfaları bitince (ki yakında bitecek gibi) Schegen’ime ne olacak? Sayfası biten pasaportu yanımda mu taşımalıyım diğer pasaportla beraber?

3) gerizekalı gibi kktc’ye giderken damga bastırttım (uzun hikaye), halihazırda Schengen’imle zaten Yunanistan’a gidemiyorum. 2. Soru son kısımdaki varsayımım doğruysa, yeni pasaportla Yunanistan’a gidebilir miyim? Yoksa Schengenli pasaportta kktc damgası var diye alınmama durumum olabilir mi yine de?

Bu ahiret sorularımı cevaplayandan allah razı olsun :)

 

1- bazı ülkeler en az 1 boş sayfa isteyebiliyor diye biliyorum, birebir yaşamadım
2- eski vizeli ve yeni boş pasaport ile giriş yapılabilir, amerika ve avrupa için birebir deneyimledim;
3- schengen vizeli pasaporttaki eski giriş çıkışları tek tek kontrol edecek takıntılı bir pasaport polisine denk gelmek lazım, ben olsam çıkışta pasaport polisinden rica eder kktc kaşesinin üzerine bir kaşe daha bastırıp okunmaz hale getirtmeye çalışırdım.

olgu
1

mobil görünümden çık