Yaptığı yanına kar kaldı gibi. Ilahi adalet yada karma dönüp buldu mu? Mesela deniz seki Bayhan olayı




 

Evet gordum. Asiri buyuk seyler degil belki ama gene de bariz iliskilendirilebilecek durumlardi. Baskasinin cocugunda gordugu birseye laf edip yillar sonra kendi cocugunda benzer bir durumu deneyimleme seklindeydi genelde.

mbond

Evet gordum. Gormeyebilirdim de, ilahi adalet “kestane kebap acele cevap” gibi sak diye hemen islemeyebiliyor, bazen zaman alabiliyor. Ama birden fazla kez gordum. Iki kisinin de burnu boktan cikmadi.

Ve ilahi adalete de cok inaniyorum.

ek yapıyorum: asla beddua etmem, lanet okumam, kötü bir şey söylemem herhangi bir kişi hakkında. dönüp dolaşıp kişinin kendisini bulacağını düşünürüm. ilahi adalete inanan zaten beddua etmez, tanrı, allah inandığı her neyse onun takdirine bırakır.

mor oje

İlahi adalete inanmıyorum,inanabilmeyi isterdim. Kötülük yapan bazı insanların başına kötü şeyler geldiğini gördüm ama çok düzgün insanların da çok olmayacak kötülüklere maruz kaldığını da gördüm. Keşke karma olsa,herkes hak ettiğini yaşasa.

asteriks

Genel olarak karşılıksız kalıyor. Bunun için karşılık beklemek yerine vermek daha mantıklı.

dissendium

Yapılan her etki aynı şiddette bir tepki doğurur. Başına ne gelmesini istiyorsan, neyi hak ettiğini düşünüyorsan başkalarına o şekilde davranırsın. Dolayısıyla bence yapılan kötülüğün de karşılığını görüyorsundur. Kendini o alanda ifade ediyorsan onlarla karşılaşırsın, iyi ya da kötü de değil mesele aslında. Bilinçli ya da bilinçsiz yapılan seçim.

İyi insanların başına neden kötü şeyler geliyor sorusuna da şöyle bir cevabım var. Bir insan kendini değersiz, harcanabilir hissediyorsa öyle davranır Z çevresine ona zarar verecek insanları toplar ve zarar görür. Değersizlik hissi pekisir, kendini gerçekleştiren kehanet diyorlar buna. Her şey kendilik algısıyla, neyi yaşamak istediginle alakalı diye düşünüyorum.

sekizdokuzon

Yok, hem TR de hem yurtdisinda farkli inanislara sahip olsalarda kotuluk insanlarin yanina kar kaliyor.

Cektirdikleri acinin cok az bir kismi onlara geri donuyor.

duyurukullanıcısı

Bazen Allahın belamı verdiğini düşünüyorum. Yaptığım küçük hesaplar elimde patlıyor veya kalp kırdığım, birine istemeden veya kontrolümü kaybederek manevi zarar verdiğimde başıma bir işler geliyor.
Asla beddua etmem; adaletin er geç tecelli edeceğine inanıyorum.

auroraaurora

Arkadaşım geçen birisinin aldatılmasına vesile oldu. Sonra dedi ki, Allah belamı verecek. Ben de dedim ki, çocuğun belasını vermeli. Arkadaşın kedisi ertesi gün kayboldu.

Kahvedesu

olmadım. genelde kötülük yapan insanlar tek bir kötülükle yetinmezler, yüzlerce kötülük yapıp tesadüfen bir tane kötülük görünce de gözümde bu ilahi adalet tecellisi olamıyor malesef. zaten kendi tanımı gereği ilahi adalet zaman ve boyutlar ötesi bir olay, buna bel bağlayıp içimi soğutmaktansa enerji ve öfkemi yeryüzü adaletinin güçlenmesine adamayı daha sağlıklı bulabilirim ama bununla da uğraşmıyorum başkalarını suçluyorum pek tabii ki.

engelbert humperdinck

Elbette denk gelmiştir fakat bunun ilahi adalet veya karma olduğunu falan düşünmüyorum.

İnsanlar normal yaşam doğrularında iyi veya kötü şeyler yaşarlar.

Etliye sütlüye dokunmasalar dahi, iyi veya kötü şeyler yaşarlar.

İyi anlamda dokunduklarında, iyi şeyler yaşadığında "bak iyi adam çünkü" dersiniz.

Kötü anlamda dokunduklarında, kötü şeyler yaşadığında "bak eden bulur" dersiniz.

Halbuki iyi şeyler yapmasına rağmen sürekli kötü şeylere denk gelen,
Kötü bir insan olmasına rağmen sürekli iyi şeyler denk gelen örnekler de mevcuttur.

O yüzden bu tarz sınıflandırmaları yanlış buluyorum. Hayat ve evren tamamen rastlantısaldır. Tesadüflerin ürünüdür. Canlıların kendisi dışında herhangi bir yaratıcı veya güç, bir adalet sağlamaya çalışmaz. Bir müdahalesi yoktur. Ne yaparsa insan kendisi yapar veya çevresel etkenlere maruz kalmasının bir sonucunu yaşar.

Böyle bir adeletin varlığını düşünürseniz, bu tamamen sizin şahsi veya kitlesel olarak uydurmalarınızdan bir tanesidir.

Tabi bu benim kendi görüşüm.

ananiyimioguz

Örneği varsa bile tesadüftür, algıda seçiciliktir.

Mirket

Hayir sahit olmadim. Gayet hayat hatta odullendiriyor bile ona bakarsan. Mirket +1

Kittie

kendinden çok genç bi kadınla evlendi. kanser oldu bu. kadın asla yanında olmadı. ölmeden önce miras işlemlerine başladı. diğer hanımdan olma evlatcıklar son nefesine kadar yanında oldular.

geveze yazar

Dünyadaki belalar küçük günahlara kefaret oluyor. Allah cc bir insan için cehennem azabı murad etmişse ilahi adalet tecelli etmiyor ki cehnneme müstehak olsun.

Allah katında dünya hayatı bir an gibi olup bittiği için İnsanların içini dışını kendisinden bile daha iyi biliyor.

"Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Ancak, Allah onları (cezalandırmayı), korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor."İbrahim, 42

hebanon

Hiç şaşmaz ki. Defalarca gordum. Kendi yaptığım yanlışın bedelini de ödedim misler gibi.

deer hunter

Karşılığını görmek değil de belalı bir tip belasını da bulur, onun gibi bir yaklaşım daha doğru. Comes with the territory.

gabe h coud
1

mobil görünümden çık