Liberal biriyim. Herkes arıza cikarmadan istedigini yapsa keşke.
Memleketin hali belli. Cehalet ve saldirganlik diz boyu. Ben erkek halimle bile bazen korkuyla geziyorum.
Hatunlara bakiyorum. Bu kadar sapikla dolu ortamda, hicbir guvencesi yokken gayet dekokteli gezebiliyor.
Elbette dogrusu da bu.
Ama sahiden kendinizi nasil guvende hissediyosunuz bu kadar leş bi ortamda?

 

Ben dekolteme devam ediyorum, etmeye de devam edeceğim. Sapık, çirkin mahlukatlar yüzünden giymek istediğim hiçbir şeyden vazgeçmeyeceğim.

rock n roll

Valla ben rahatsızım. Bir Avrupa ülkesindeyim. Burada da kısa şortla gezemeyeceğin yerler var. Buralar genellikle göçmenleri yaşadığı sokaklar oluyor. Burada beni uyarıyorlar şuradan geçerken kıyafetine dikkat et diye.

Türkiye'de de açıkası dikkat ederim. Mahlukatların off g.te bak, maşallah demelerinden rahatsız oluyorum. Ya da gece arabalar duruyor falan.

Aynı soruyu Tr'de yaşayan Avrupalı kadınlar grubunda sordum. Türkiye de çok rahatlarmış, giyinebiliyorlarmış. İlginç geldi. Ben mi farklı ülkede yaşadım.

Kahvedesu

@halk ben de aynı düşünüyorum. eski zamanlarda bu sogukta nasıl böyle giyinebiliyorlar ben tirtir titrerken derdim. artık bu kadar sapık manyak varken nasıl cesaret edeiliyorlar böyle giyinmeye diyorum. ben erkek halimle sokakta öyle insanlarla karşılaşıyorum ki adam gelip bana da bakıyor yiyecek gibi . günümüzde artık gerçekten tebrik edilmesi gereken bir cesaret örnegi. yani ülkem adına konuşuyorum. gittikçe kötüye gidişat var

limonlu eksi

Arkadaşlar bu yaratıklar sapık. Yani sen ne giyersen giy onun o iğrenç beyninden, o olmayan beyninden zaten çok şey geçiyor.

rock n roll

Haklısın rock n roll, ben evime kadar takip edilme riskini göze almak istemiyorum. G.tüme ellenmesini de istemiyorum.

Kahvedesu

Topluluktan, birbirimizden güç alıyorlar tabii ki. Nerede gezdiğine göre değişiyor. Nişantaşı'nda gezerken hiç baskı hissetmeden güvende hisseder ama x bir ara sokakta güvende hissetmeyebilir. Türkiye git gide Pakistan'a evriliyor. Erkeklere çok büyük görev düşüyor, kadınlarımızın özgürlüğü, özgür hissetmeleri onlar kadar bizim için de önemli.

gabe h coud

Gabe, konu erkeklerle sınırlı değil. Bazı kadınlar da kınar gibi bakıyor. Bir de baktım ki öbüşüyorlar diyen Teyze gibi. Kusura bakmayın ama TR giyimde özgür olma konusunun b.kunu çıkarmış durumda.

Avrupa'daki arkadaşlarım bile şaşırıyor.

Kahvedesu

Önceden ben de çok kasardım kendimi böyle konularda. Ama artık mecalim kalmadı.
Tam olarak rock n roll'un dediği gibi durum. Ne giydiğinin hiçbir önemi yok o bakışlara maruz kalmak için, ben de saldım artık, hele bu havalarda hiç milletin bakışını laf atmasını dert edemem kendime, duymamazlıktan ve görmemezlikten gelerek devam ediyorum.

mutekebbir

@Kahvedesu Türkiye'de yaşayan Avrupalı kadınlar grubundan tam tersi yorum almanız ilginç geldi bana da. İş için İstanbul'a gelen İsveçli bir kadının yorumlarını okumuştum herkesin sürekli kendisine bakmasından çok rahatsız olduğunu söylemişti tekrar tekrar. Bir de sarışın falan olduğu için yabancı olduğu çok belli olacak ki ekstra bakışları üstüne çekmiş. Bence biz herkesin herkese sürekli bakmasına alışık olduğumuz için biraz görmezden gelebilme yetisi geliştirmişiz, hani hem sıktığın parfümün kokusunu almazsın ya onun gibi. Belki Kadıköy'de falan insanlar gerçekten bakmıyordur (ve sizin sorduğunuz Avrupalılar da orada takılıyordur hep) o kadar ama genelde izleme hobisi olan bir milletiz. İnşaat olsun insan olsun izlemek en büyük zevkimiz.

Ben dikkat çekmeyecek şekilde giyiniyorum. Zaten çok bir moda anlayışım yoktur. Bir de ergenlikten gelen vücudumdan utanma alışkanlığım hala devam ediyor. Ama mesela saçımı çok kısa kestirmiştim, rahat da etmiştim ama yolda yürürken insanların dik dik ne lan bu kadın mı erkek mi tarzı sorgulayan bakışlarından yıldığım için uzattım yine. Erkek olduğumu zannedip sakso çekmeyi teklif eden bile oldu. Astigmatlı gözle bakılıyor gibi hep flu olsam keşke diye geçer içinden.

peki madem

Kahvedesu, senin istemediğin şeyleri ben de istemiyorum, kimse de istemiyor. Ama bazı şeylerin bir çözümü artık olmalı. Şimdi bu sapık yüzünden ben neden kendimi kısıtlamak zorunda kalıyorum, ben neden istediğim şeyleri giyemiyorum bunu sorgulamak lazım. Bu sapıklar sen ne giyersen giy zaten aklından iğrenç şeyler geçiriyor. Yani burada konu senin ne giydiğinle ilgili değil. O kişinin kendisiyle ilgili. Kimyasal yollarla bu ruh hastalarının gereksiz libidoları aslında etkisiz hale getirilebilir. Sapıklık ciddi bir sorundur ve üzerine gidilmesi gerekir.
Bu arada diyelim ki kapalı giyindiğimde bakmayacak, bu da beni ilgilendirmiyor ben istediğimi giymek istiyorum aslında konu çok basit

rock n roll

Ne kadar ironik değil mi? Karrı gibi kaçtı diye bir tabir var ama yaşananlar tam tersi.
Bunu her 8 mart'da göz altına alınabileceğini, gaz yiyeceğini bile bile taksim meydanını zorlayan onbinlerce kadında da görebilirsin. Ya da İran'da hayatına mal olacağını bile bile eylem yapan kadınlarda da görebilirsin.

thracia

@Peki Madem, yok Ankara'da yaşıyorlar. Beni linçlediler falan. Ülkemi bilmiyormuşum.

Kahvedesu

Hassas konulara giriyoruz yine, hadi bakalım...

Öncelikle, kızların "cesur" davranması değil bu. Normal hayatlarını yaşamaya çalışıyorlar sadece ama haklısın, memleketin hâli ortada.

Şimdi gelelim o "güvende hissetme" meselesine...

Çoğu kız aslında güvende hissetmiyor kardeşim. Her an tetikte yaşıyorlar. Anahtar elde, telefon hazır, gözler dört açık...

Arkadaş grupları var genelde zaten. "Kanka eve vardın mı?" mesajları falan, hep tedbir yani.

Tabii bazıları kendini savunma teknikleri de öğreniyor. Biber gazı, düdük...

Ama en önemlisi, bu duruma alışmak zorunda kalmaları. Yani normal olmaması gereken bir şeyi normalleştirmişler.

Şimdi sen diyeceksin ki; "E nasıl dekolte giyebiliyorlar?". Kardeşim, onların seçimi bu. Kimsenin giyimine karışma hakkımız yok.

Asıl mesele şu: Neden böyle bir ortam var? Neden insanlar birbirini rahatsız ediyor? Bunu düzeltmemiz lazım.

okundugu gibi yazilan adam

kadın değilim ama soruyu anlamadım. sapıkla dolu ortamda dekolteli gezmenin güvencesi mi olurmuş. tecavüz riskinden falan bahsediyorsan dekoltesize de tecavüz ederler yeterli şartlar oluşursa. yani ıssız ve tehlikeli bir yerden ha dekolteli kadın geçmiş ha dekoltesiz. ben soruyu anlamadım.
zaten kendin yazmışsın ben erkek halimle bile bazen korkuyla geziyorum diye. sen dekolte de giymiyorsundur. acaba biraz korkak olabilir misin :)

abelardo

Sapıklar sadece dekolteli kızlara musallat olsalardı bugüne kadar hiçbir dekoltesiz kız, hayvan, bebek, yaşlı, erkek, ağaç, elektrik direği, damacana,vs tacize tecavüze uğramazdı.

iwasbornonamountainside

Başlarına ne gelebileceğini hesap ederek mi yapıyorlar, bilmiyorum. Ama çok iyi yapıyorlar. Z kuşağında takdir ettiğim bir şey bu, gençliğin verdiği cesaretle canlarının istediğini yapıyorlar bu alanda. Bir iki kişi yapsa ayiplanir, yıldırılır ama hepsi yapıyor bunu. Benim yaşadığım yerde bile şortlu, crop top lu kızlar görmek hoşuma gidiyor. Normalde teşhircilik gibi gelir ama bütün bu dik dik bakmalara, laf aynalara, tahakküme aynı şiddette bir tepki bu. Onlar baktıkça kızlar daha rahat hareket etsin, edepsizligin sınırlarını zorlasın istiyorum. Zamanla onlar bakmayi6, kızlar da bu derece iddialı giyinmeyi bırakır, bir orta yol bulunur. Ama şu an gözlerine sokmak gerekiyor.

sekizdokuzon

Hissetmezdim. Artı iğrenç tacizkar bakışlarla bedenimin süzülmesi benden bir şey koparılması gibi gelirdi, o fırsatı vermiyorum.

Açık ama kapalı giyinen kızlar diyorlar ya aynen öyle giyiniyorum, dekoltesiz, bol şeyler. Çok rahatım.

visnebahcesi

Güvende hissetmiyoruz. Bu ülkede herhangi bir alanda güvende hissedemiyorum zaten. Sürekli sınırını koruma, hakkına sahip çıkma durumundayız. Yıllardır arkadaşlar olarak birbirimizin eve varıp varmadığını kontrol ederiz, tek binildiyse taksi plakasını mesaj atarız, canlı konum paylaşırız vs. Ve evet geceyse elde anahtar, telefon tetikte olarak yürüyoruz. Kendi adıma nispeten durumu kurtarabilmek için daha nezih sayılan bir semtte, ederi olmayan eve semt parası ödeyerek yaşıyorum. Dekolte giymezsem ölür müyüm, ölmem. Ama nereye kadar,kime ne kadar taviz vereceğim. Bir sonu yok. Yurt dışında yıllarca yaşadım. Yeni taşındığımda gecelik benzeri giysiyle gündüz otobüse binen görmüştüm, şaşkınlıkla bakan sadece bendim. Kimsenin kimseyi bakışıyla taciz ettiğini de görmedim. Olay ne giydiğinle alakalı değil.

asteriks

güzel olma arzusu ağır basıyor sanırım.
ufak tefek olayları da görmezden geliyor ya da alışıyorlar.
yabancı bir kıza sorduğumda türkiye o kadar da kötü değil en azından hayır deyince gidiyorlar demişti. ispanyada, italyada falan elle taciz daha çok oluyormuş. bir de japonya var resmen taciz hatta tecavüz ülkesi. afganistan gibi ülkeleri konuşmaya gerek yok.

parka

Ya bu arada açık giyinmeyi açıklamak gerekiyor. Kısa kol, şort, kısa etek bunlar normal.

Benim aşırı dediğim sadece popoyu kapatan, memelerin her yerin göründüğü plaj kıyafeti. Yani bence giyimin de bir yeri var. Bunları giyip, kimse bakmasın demek saçma. Çünkü dünyanın her yerinde bakarlar.

Kahvedesu

güvende hissetmesem de sapık insanlar yüzünden kendimi kısıtlamayı istemiyorum. tam arada giyiniyorum ben de. ülkenin şartları bunu gerektiriyor. bana bir şey olsa ülke ayaklanıp hakkımı savunmayacak çünkü. kısacası g*tüm yemiyor dekolte giymeye.
ya bu memlekette kadınlar bile seni ayıplıyor "aaa ne giymiş, aaa sütyen giymemiş" yapraam sanane ay bak sinirlendim neyse

neira

yine erkekleri mi gerdik yahu, aynen mini etek giydi diye oldu basina gelenler:) "bu ne cesaret yha sonra basina bir sey gelir"in yumusakcasi

ulkedeki uc bes guzellikten biridir kadinlarin bu kadar iyi giyinmesi. zannettiginiz dekoltelerle anadolunun herhangi bir ilcesinde normal bir insan gibi degil de yaratik/cisim gibi davranilir. daha duzeltilmesi gereken cok şey varken ozgurce giydigini dusundugunuz yerler batinin belli alanlarinda. liberaller korkmaya basliyor çok ilginc. onu da mi verelim ne istiyorsunuz ki:/ ayrica bize ne avrupalinin, katarlinin gorusunden. ha batiyi gormesek inanicaz o ayri. biraz ozgur davranan kadin gorunce panik atak geciriyorsunuz siz kendinizi kollayin, suç goren de sikayet etsin. ulkede saldirgan bol, kot giydin diye keserler bi tarafini, sebebe gerek varmis gibi

1 tavsiye=>ciplak kadin gorunce tiksinen ucubeler de pornoyu azaltsin

ala09

Bundan yıllar önce Almati'de bir parkta gezerken -ki park dediğime bakmayın, onların park dediğine biz orman diyoruz- ıssız bir yerde bir bankta 20 yaşına yakın mini şortlu iki kız gördüm. Saat geceyarısı 2 falandı. Sohbet ediyorlardı. Şaşırmıştım. Türkiye'de buna cesaret edemezler demiştim.

Yurtdışında bu şekilde giyinilmiyor demek için yılbaşında şurada falan olmak lazım herhalde.
www.odatv.com

Yine Moskova'da parklarda çimlerin üzerine örtüsünü serip bikinisiyle güneşlenen kızlar görebilirsiniz. Kimse dönüp bakmaz. Kimse onlar adına utanmaz. Kimse onların ahlakı hakkında yorum yapmaz. Yurdumda utanılacak o kadar ahlaksızlık varken bu konuya niye ve nasıl öncelik tanınır onu da bir türlü anlayamıyorum.

Adres bilmeyen turist rolünde bir taksiye bin mesela. Müge Anlı seyret mesela. Fiyat araştırmadan eve usta çağırılamayan bir memleket burası. Utanmak isteyene malzeme çok.

Kişisel özgürlüklerin nesinden utanılır ki?

Mirket

di$i arkadaslar, bu mevzuyu sucu surekli bizim denyo erkeklerin ve testosteron uzerine atarak cozemezsiniz.

hristiyan ulkeler neden daha rahat, cunku sekse ulasim kolay ve ucuz. yurtdisinda ciddi bir sektor var, katalogdan hatun seciyorsun ayagina kadar soforle getiriyorlar. ne istersen var, kisa, uzun, kizil, zenci, kivircik, sarisin, zart zurt. $500 atesledigin zaman kapinda beliren hatunu turkiye'de cogu moda dergisinde goremezsin.

durum boyle olunca da adamlarin disardaki etek giyip gezinen kezban ile isi olmuyor haliyle. yoksa erkek ayni erkek.

sektoru acmalari lazim ki insanlar nefes alsin, isteyen bu yolla parasini kazansin, herkes rahat etsin. bu isin baska yolu yok.

politikaci olsam butun bu dertleri cozerim de iste zaman yok, baska mevzularla ugrasiyoruz. balkanlardan 10 ucak hatun getirip piyasaya salacaksin, icme suyu damacalarinin icinde de biraz cipralex kattin mi ulke 1 senede norvec olur, sonra gelsin pembe bulutlar, unicornlar.

cooperr

@ala09 +1

Bıktık şu ''açık giyinmek = tacize, tecavüze davet'' zihniyetinin ürünü cümlelerden. Erkeklerin ataerkil düşüncelerini kadınları düşünüyor gibi sunması da ayrı komedi, siz bil(e)meden hamurunuza işlemiş zehri fark edin sizi daha fazla zehirlemeden. Erkekleri bilinçlendirmek yerine kadını sarıp sarmalayarak toplum içinde hastalıklı tipleri ayıklayabileceğini veya önleyebileceğini sanmak ise başlı başına aymazlık. Bu ülkede taciz edilmek, yumruk yemek, bıçaklanmak, tecavüze uğramak, öldürülmek bez parçalarıyla mı ilgili sanıyorsunuz? Tavuğa tecavüz edildi burada be kardeşim.

Kadınların zibilyon tane derdi var bu ülkede, giyim konusunda hem başı açık hem de tesettürlülerin özgürce yaşayabileceği görece bir refaha ise ancak bu devirde gelinebildi. Ben toplum içinde dekolteli giyinmeyi tercih etmiyorum, yaşım ve alışkanlıklarımla da ilgili olabilir fakat gençlerin -açık veya kapalı- istediği gibi giyinebilmeleri yönündeki kendine güvenen kararlarını ve dolayısıyla her türlü giyim tarzını destekliyorum. Karşı taraf bu kadar uçlarda oldukça, ''aman tepki göstermiyorlar nasılsa, dur biraz daha bastıralım'' seviyesinde bir yobazlık ve şeriat yanlısı siyaset güttüğü müddetçe de desteklemeye devam edeceğim.

Birtakım kadınlar özgürlükler noktasında hemcinslerine yeterince köstek olurken bir zahmet erkeklerin sufi mütevazılığıyla süslediği bizim hakkımızdaki engin fikirlerini almayalım, kendi doğrularını evrensel sıfatıyla kakalamalarına katlanmayalım mümkünse.

moonie
1

mobil görünümden çık