Babam iki gün önce one böbrek to rule them all hayat tarzina geçti böbrek kanseri sebebiyle (sol böbrek 64x55m boyunda tümör)
Doktora göre ki alanında oldukça iyi, ameliyat çok iyi geçmiş. Komple temizlenmis böbrek üstü bezine de geçmiş yani bir nevi metastaz galiba. Onlari falan da komple almış.

Bize dedikleri bt'de lenfadenopati gözüküyor (paraaortik ve paravertebral alanda 4x2.5 cm laplar diye sormuştum geçen burada)
Hocanın dediğine göre buraya yayılmış olabilir. Buradan onkoloji randevusu da alınacak iste ona bakmak için.

Daha patoloji gelmedi ama biraz bakınca insan korkuyor 4. Evre çıkacak gibi diye çünkü böbrek üstü bezi ve belki de lenflere yayilmis da olabilir (olmayadabilir ama bilmiyoruz su an). Ama metastaz yapan böbrek kanseri 3 ya da 4. Evre direkt galiba.

Cevrenizde var mi ya da sizin bilginiz var mi çünkü 4. Evre diyince google'a survival rate yazarsan sıkıntı çıkıyor verilen cevaplar (5 yil+ yüzde 15) :/
Teşekkürler

 

Biz net ve kesin cevaplar verilmezse önlem olarak tedaviyi kabul etmiyoruz.

Sizinkine benzer mi bilmiyorum ama ne zaman babamı hastaneye götürsem acil diye pet randevusu veriyor.Gitmiyor.

Ürolojide böbrek üstlerinde görüntülemede görülecek kadar büyük kistler var ve ilk görüldükleri üzerinden 10 yıl geçti. 80 yaşında, bir ağrısı ya da semptomatik şikayeti yok.

İlk doktorla ayrıntılı konuşup net cevaplar ve tavsiye almaya çalışmanızı öneririm.

hebanon

çok geçmiş olsun.

iyi bir şeyler duymak için buraya sorduğunu biliyorum, bence buraya sorma. hatta internetten araştırma da yapma. biliyorum insan duramıyor ama yapma bence.

kibritsuyu
1

mobil görünümden çık