Bugün ofise belli bir sebep dolayısıyla gitmedim. Bu konuyu bugün çözmek üzere şort tişört çektim ve bir kafeye geldim. Gün içinde çıkıp bu sebebin hakkından geleceğim.

Konumuz bu deyil.
Şimdi ben ilk defa böyle kafe ortamında çalışıyorum. Köyde doğup büyüdüm. Az önce filtre kahve alarak bu havayı az da olsa dağıtsam da çözemediğim bir durum olduğunu farkettim.

Tuvalete gidince bilgisayarın, çantanın veya ekipmanların başına bir iş gelirse?
Şu anda mekan boş ama ekşi de okuduğum kadarıyla bol bol liseli ergen geliyormuş. Bu problemin çözümü için önlem ve öneriniz var mıdır?

Modlar yorulmasın diye yine alakasız bir konuyu gönül işleri diye açtık.

 

Riskli ama bazen mecbur bırakıp gidiyoruz.
Ben mesela sadece telefonumu ve cüzdanımı alırım diğer her şeyi bırakırım.
Çantam, bilgisayarım kapılsa gitse mesela ne bok yerim bilmiyorum ama ben genellikle starbucks'ın kalabalık olduğu şubelerinde takıldığım için çevredekilerden çekinilir biri fark eder herhalde diye düşünüyorum.

He ben otururken başkasının masasına gidip de hırsızlık yapan olursa bunu fark eder miyim ya da etsem bir adım atar mıyım bilmiyorum ve sanmıyorum ama o an risk alıp bırakıyorum işte.

mutekebbir

bunun köylülükle alakası yok. ben de şehirde doğup büyüdüm ama asla laptopumu öyle açık yerde bırakıp gitmem. tahtakale görmüş insanız neticede. büyük şehirde büyümenin tam karşılığı budur bana göre :) kimin ne oldugu belli olmaz

abelardo

Yemeğe gideceğim toplanıp mı gideceğim şimdi. Kafelerde çalışmak çok anlamsız şu an.

pavlis

O büyük dert gerçekten. Bu nedenle ben de zorunda kalmadıkça (evde internet/elektrik kesilmesi gibi) evden çalışıyorum. Kafedeysem de dünyanın en hızlı işemesini gerçekleştiriyorum el mahkum.

peki madem

yanda çalışanlardan rica ediyorum göz kulak olması için.

nuisance2

Hangi şehirde ve hangi ülkede yaşıyor olursan ol masada bıraktığının çalınma ihtimali var. İstanbul'un göbeğinde doğup büyüdüm. Gayet normal bence. Amsterdam'da ve Fransa'da bırak masaya koymayı telefonunu çıkarıp fotoğraf çekmek istediğinde bile çalınma riskinden söz eden "if you use it, you might lose it" tabelaları görmüştüm.

Şöyle 4 masalı butik bir yerdeyden işletme sahibi bir şey der ama Nerobucks gibi büyük yerlerde ise ı ıh. Bazılarında farklı bir rahatlık var tabii ki.

nawar

Yanda çalışanlardan rica ediyorum +1
Yanda çalışanlar da benden rica ediyor, eşitlik oluyor.

kobuzchu kiz

ben cantama koyup gidiyorum. is bilgisayarimi riske atamam. gercekten koyluysen "Yemeğe gideceğim toplanıp mı gideceğim şimdi" dememen lazim, o kadar cekilmeyecek bir yuk degil

hot potato

Siz hiç tembel köylü bilir misiniz, sıcak patates?

pavlis

sadece bilgisayar çantaya atılsa yeter bence.

onun dışında starbucks gibi yerlerden ziyade, cafe restauran tarzı yerler daha güvenli olur, yemek de yenir acıkınca.

jülsezar
1

mobil görünümden çık