Burdaki mantık nasıl oluyor?




 

İslamın faize olan yaklaşımından dolayı kulağı tersten tutarak kredi çekme sistemi. Ayrıca kura sistemi var çekilişte gelene kredi çıkıyor, örneğin 50 kişi arasında çekiliş yapılacak 50. gelme ihtimaliniz de var.

Çok akıl karı değil.

hedep

Eğer yüksek meblağda nakit yatırırsanız sisteme, 6 ay sonra ilk sıradan parayı alanlardan oluyormuşsunuz. Gittik görüştük ama 6 ay sonra evin satılmama garantisi yoktu. Çözüm olarak; ailenızın bi evi varsa onun ıcın aldık gosterırsınız, parayı alırsınız. İstedıgınız ev satılırsa da başka ev için kullanılır o para denılmişti.

poncikkurabiye

Dolandırıcılık. Firma %9 komisyon alıyor. Verdiğin para faiz kazanmadığı için sana sıra geldiğinde bir ev parası etmiyor. Sana sıra gelmezse, vazgeçmek istediğinde komisyonu geri vermiyorlar. Hiperenflasyon ortamında yapılabilecek en kötü iş. Kumar oyna daha iyi.

gabe h coud

3 milyonluk ev için sisteme giriyorsun,
Banka faiziyle hemen hemen aynı tutarda parayı ödüyorsun her ay,
Kurada sıra sana gelince alacağın ev 6 milyon olmuş oluyor...

Sonrası kavga gürültü. Verdiğini kurtarmaya çalışıyorsun işte.

brkylmz

arkadaşın eşi bunlardan birinde çalışıyordu, kesinlikle yaklaşmayın diyordu bunlara.

duyulmasi gerektigi kadar

benim yakın akrabam buradan 3 tane araba aldı. Ama aldığı dönem enflasyonun durgun olduğu zamanlardı. 2021 de girenler mesela peşinatları çöp oldu. Eğer önümüzdeki 3-4 yıl içinde enflasyonda ciddi bir artış beklemiyorsanız mantıkı.

administ
1

mobil görünümden çık