Merhaba,

Kiracının kirasına enflasyon üzerinde bir zam yapmak durumunda kaldık, kendi kiramız da uçuk bir şekilde arttığı için, kiracı kabul etti, zaten çevredeki kiralara nazaran çok çok uyguna oturuyordu, her neyse.

Bugün kirayı geç de olsa gönderdi, anlaştığımız miktarda, bugün vazgeçtiğini söyledi kavga ettik geç gönderdiği için. Bir sonraki ay %25 oranında zam yapıp gönderecekmiş. Bir sonraki ay %25 kalkıyor, yapabilir mi böyle bir şey?

 

Geç gönderdiği için ihtarname çekersiniz siz de. Eğer kalkmadan önce kontrat tarihi gelmişse yapabilir diye düşünüyorum. Karar kesinleştiği andan sonra % 25 yaparsa ona da ihtarname çekersiniz. Hataları biriktirip haklı gerekçeyle uzun sürse de atarsınız evden.

Biz haklı gerekçeyle (eve oğlu sıfatında ben geçecektim çıkmadılar, üstüne %25 yaptılar) ihtarname çekince piyasasına yakın kiraya çektik. Ha aylarca yok paraya oturdular ama sonunda çıkartılacağını anlayınca uzlaştık.

Unde bach canim

Eve giriş tarihi ne?

Mirket

Yapabilir. %25 emredici kuraldır. 1 defa zamlı göndermesi kabul anlamına gelmez.

adwokat

@mirket 7 Haziran 2021 eve giriş tarifi.

damba

@adwokat +1 bence de.

Mirket

Geç gönderdiği için ihtarname çekmeliydiniz.
Sözleşmede Tüfe oranına göre artar yazdıysanız 1 kuruş bile az yatırırsa yine ihtarname çekin.
İki ihtarname bulunması tahliye için elinizi güçlendirir.
Hiç acımayın böylelerine.

my fault

Maalesef @adwokat haklı. 7 Haziran'da zam oranı %25 hala. 7 Temmuz olsaydı zam oranı farklı olabilirdi. Senelik zam oranı belirlendi. Bu sene %999 enflasyon olsa da 7 Haziran 2025'e kadar kira bu.

Hatta üstüne fazla kira ödetti diye suç duyurusunda falan bulunur. Geç yatırdığında çekseydiniz ihtarnameyi keşke.

nawar

Herkese cevaplar için teşekkür ederim.

Geçen sene iki kere tahliye talepli ihtar gönderdim, ve kiracıyı mahkemeye verdim. Mahkemede kiracının avukatı, bize tebligat gelmedi diye itiraz etti, hakim de aaaa evet gitmemiş olabilir tebligatlar diye mahkemeyi 8 ay sonrasına erteledi.

PTT uğraşmamış ulaştırmayı ya da muhtar bilemiyorum ama PTT’nin yapmadığı işten ev sahibi olarak da ben sorumluyum gibi görünüyor. Ekimde davamız, avukat muhtemelen kaybedeceğiz diyor. Dolayısıyla Türk mahkemelerine işi bırakacağıma, kendim kirayı almayı denemek bana makul gelmişti :’)

damba

*geçen sene gönderdiğim tebligatlar, kirayı geç gönderdi diyeydi bu arada. Adam 3 sene oturdu, 9 kere kirayı geç gönderdi maalesef.

damba

@damba
Hocam bu teknik olarak çok saçma. Eğer kira sözleşmesiyle gidip resmi ikamet adresini buraya almışsa bir kişi kişinin o an evde bulunup bulunmaması önemli değil. Ptt üzerinden gönderilen iadeli taahhütlü postalar kişi evde yoksa bile muhtara gönderilir. Bu da kiracının bu postayı bu süreç için aldığı kabul edilir. Bence muhtara gidip kiracının burada resmi olarak ikamet edip etmediğini çek edin ve bu postaları alıp almadığını öğrenin. Bir yerde bir yalan beyan ya da hata olabilir. Bana gelmedi demekle iş atlatılsaydı herkes bu yolu kullanırdı. Noterle de görüşün bence. Ulaşmayınca size dönmesini sağlayacak bir posta seçeneği falan olmalı ki bu kişi gene geç yatıracak. Tüm önlemleri alarak bu sefer her şeyi teyid ederek ilerleyin bence

Unde bach canim
1

mobil görünümden çık