aslında cevap isteniyor. fakat asıl sormak istediğim soru şu?

arkadaşım daha önce ehliyeti var. geçen sene bipolar teşhisi kondu ve bu tanıyla emekli oldu. şimdi ehliyeti yenilemek istiyor ve bu bilgi formunu istedi hastane. bu formda bipolar olduğunu yazarsa ehliyetini kaybetmekten korkuyor. bu hastalığına hayır cevabı verir ve o formla ehliyet alırsa sıkıntı olur mu?


 

ehliyeti aldıktan sonra kimse bir şey sormaz fakat aile hekimine gideceksiniz tanıları gördüğü için forma yazmasanız da gerekli görürse her türlü sevk eder zaten uzmana.

kanatlı kontun müşfik öpücüğü

aile hekimi - bi şeyim yok ehliyet yenileteceğim - 1220 TL ödeme, alabilir.

yap desem yapmazsin he

Almasi almamasindan ote, bipolar bozukluk mani donemi kisinin riskleri hesaplamadan kontrolsuz islere girebilecegi tehlikeli bir donemdir ve tekrarlayici dogasi geregi arkadasinizin tekrar mani yasamasi ihtimal dahilindedir. Boyle bir donemde icgoru az olacagi icin de insanlar ben manideyim arac kullanmayayim diye genelde dusunmez. Dolayisiyla burada kendi ve baskalarinin hayatini tehlikeye atma riski soz konusu; o yuzden bir hastaligim yok diye yalan soyleyecekse her seyden once bunu goz onunde bulundurmali. Ayrica evet aile hekimi gecmis tanilari gorur, hic e nabiza bakmadan is yapan, bir seyi kontrol etmeyen masa basi memuru gibi bir aile hekimine denk gelmedigi surece de psikiyatriye sevk eder- etmelidir. Alip almayacagina guncel ve gecmis durumunu detaylica degerlendiren psikiyatri hekimi karar verir. Bazi bipolarlar belli kontrol araliklariyla alabiliyor, bazilari alamiyor, o yuzden alir almaz demek degerlendirmeden pek mumkun olmaz.

gibicibicis

aktif raporu varsa aile hekiminin ekranında nal kadar "kişinin aktif engelli raporu vardır" ibaresi yazar. daha 1 saat önce bir hastanın rapor ekranında %50 psikiyatrik engelli raporu olduğunu gösterdi mesela.

raporu olmasa da ilaç geçmişi ve tanı geçmişini kontrol etmeden hiçbir hekimin rapor vereceğini sanmıyorum. orada da yazar zaten hem tanıları hem kullandığı ilaçlar.

psikiyatriye sevk eder. artık o karar verir ehliyet alıp alamayacağına ki geneli vermiyor.

pisuardaiserkenpipiningorunmeihtimali
1

mobil görünümden çık