Şu an arabam yok ama yaştan mıdır bilmiyorum sürekli araba kullanma isteği geliyor. Otobüs çekemiyorum. Bu şekilde günlük araba kiralayıp gezen işlerini yapan var mı? Sizin de yaşınız ilerleyince otobüs zor gelmeye başladı mı? Otobüs yerine taksi kullanıyor musunuz günlük hayatınızda?




 

Raylı sistem veya en kötü metrobüs güzergahında değilsem taksi kullanıyorum. Arabam yok ve kullanmayı bilmiyorum. Masrafım az ve park sorunum yok diye avutuyorum kendimi, ama bazen eksikliğini hissediyorum.
Pratik yapmak için saatlik araç kiralayanlar var. Keyif için de kullanılabilir, neden olmasın? Bir aralar taksiden daha uygundu fiyatlar. Şimdi nasıldır, bilmiyorum.

auroraaurora

Bende tam tersi, arabam var ama mümkün olduğunca kullanmıyorum. Trafikte o kadar çok d*ngalak var ki iç sıkıntısı çöküyor içime. Arabayı park edip eve girince başım ağrıyor oluyor.

Otobüse atlıyorum, açıyorum diziyi hiç oralı olmadan evdeyim.

akhenaten

bence 125 cc bir motosiklet size ilaç gibi gelir. trafik derdi nispeten çok daha az, park sorunu yok. canınız sıkılınca çıkıp bi tur atmak harika. öğrenmesi de çok zor değil, ben 35 yaşında başladım motor kullanmaya. boşa geçirdiğim yıllara yanarım.

mustafakesekci

dakika bazlı araç kiralama var ona bakabilirsin

jülsezar

yaşanılan şehre göre değişir. trafik durumu, toplu taşıma altyapısı, iklimi vs. etkiler. 30 yıl istanbul'da yaşadım, hiç keşke arabam olsa demedim. 5-6 senedir antalyadayım, direkt araba aldım o sıcakta toplu taşıma kullanmayayım diye.

hrskrs

App üzerinden saatlik, dakikalık arabalar çok pis oluyor, öyle böyle değil. Arabam yokken taksi kullanırdım her yere. Onlar da leş gibi sigara kokar.

Küçük de olsa bir araba almanı öneririm. Bütçe yoksa minik elektrikliler de olur.

Uzun vadeli kiralama da yapabilirsin. Bankaların ya da operatörlerin indirimleriyle uzun süreli kiralama yaparsan ayda 20-30k TL'ye d segmenti bile bulabilirsin.

Araba kullanmak çok keyifli bir aktivite. İnsanı özgürleştiriyor ve kendine güven veriyor.

gabe h coud

İsteksiz bir şekilde ehliyet aldım ve kullanmıyorum. Trafikten hoşlanmıyorum bu yüzden varsa ve yakın/pratikse raylı sistem. Yoksa taksi. Fakat arka koltukta beni araba tutuyor. Taksileri de basık buluyorum. Siyah dev olanlar da her zaman ekonomik olmuyor israf gibi geliyor.

ruhen hastayim ben

şehiriçi araba kullanmak işkence. sürekli bi kaza riski atlatiyorsun, sürekli çok dikkatli olmak zorundasın. her şey yolunda gitse trafik var. o var bu var.

tabudeviren

araban olunca geçer o istek xd

ala09

Araba kullanmak işkence demişler de,
Arabayı da toplu ulaşımı da sık sık kullanan biri olarak, ben araba kullanmaktan yanayım.

Kulağında kulaklıkla dış dünyadan ilgisi kesikmiş gibi yapıp, sırayı gördüğü halde en başa ve biraz açığa dikilen, ikaz edince tamam dayı ben en son bineceğiz zaten deyip iki dakika sonra sıraya geçen ergen, (o 'dayı' kelimesi için bir gün katil olacağım)

İzban'da karşı koltuğa ayaklarını koyan hayvan,

70 yaşında adam ayaktayken yanına 5 yaşında çocuk oturtmuş kadın,

kulaklıksız video izleyen sığır,

deodorantın, duşun icadından habersiz öküz

klima çalışırken cam açan adam

upuzun bir listem var benim ve çok tahammülsüz hissediyorum kendimi.

Mirket

Eskiden gençken ben de pek araba almayı filan düşünmezdim gereksiz gelirdi bana ama yaş aldıkça taksi ve toplu ulaşımı sevmemeye başlayınca bir araba aldım, 5-6 yıldır toplu ulaşım kullanma sıklığım baya azaldı, önceliğim araba oluyor ama tabi trafik durumuna da bakıyorum, eğer yakın yerlerse osmanbey metrosu işimi görüyor.

blue rebel motorcycle club

Güzergah a bağlı araba hem ayağına pranga hem insana kol kanat olabiliyor

basond
1

mobil görünümden çık