Şimdi 20k kredi için 45k civarı geri ödeme çıkıyor 36 taksit ama diyelim ki birkaç ay sonra ödenen taksitler sonrası 5k ödendi, bu durumda 15k yı bir çırpıda yatırıp krediyi kapatabiliyor muyduk?




 

İki defa okudum bir şey anlamadım.

Erken ödeyince kalan faizleri düşüyor diye biliyorum.

pavlis

Evet diyebiliriz ama biraz daha karışık bir durum var.

İlk aylarda ödediğiniz taksidin çoğu faize gider, az bir kısmı anaparaya gider.
Örneğin 1200 liralık ilk taksidin sadece 206 lirası anapara. Yani o taksidi ödeyince bankaya kalan anapara borcunuz 20.000'den 19.800'e düşmüş olur.

Şu sayfada "Ödeme planı" kısmına bakın. Sağ tarafta "bakiye" yazan yerdeki parayı ve üstüne de %2 civarında bir "erken kapatma cezası" ödediğiniz zaman krediyi kapattırabilirsiniz. Ödediğiniz kredi kullanım ücretini geri alamazsınız ama sigorta parasını kullandığınız süreye göre geri alırsınız.

Mesela 10 taksit ödedikten sonra 17.400 lira ve biraz ufak bir ceza ile krediyi kapatabiliyorsunuz.


www.hangikredi.com

Ek: şimdi gördüm. Bu sorduğunuz sorunun cevabını hesaplayan sayfa varmış, buyrun.

www.hangikredi.com

michael_knight

@michael_knight

Çok teşekkür ediyorum özellikle hesaplama sistemi tamamen vazgeçirdi beni, bu devirde kredi çekmek hiç akıl kârı değilmiş. Öte yandan birikim yapmak da riskli çünkü sürekli zam endişesi var, bugün 20k olan herhangi bir şey eylülde 30k olabilir riski. Ama yine de krediye göre para biriktirmek en azından döviz ya da altınla biriktirmeye çalışmak daha mantıklı sanırım

siyah giyen adam

Hayır. Hadi her şey istediğin gibi oldu, erken kapatma tazminatı/cezası dile bir şey var. Erken kapatınca faizlerin bir kısmından yırtıyorsun ama bu ceza ile pek bir şey değişkiyor. Banka o brüt değeri almaya odaklanıyor.

abbabaabbaababbabaababbaabbabaab
1

mobil görünümden çık