Soğuk suyun altına giriyorum olmuyor, cam açıyorum olmuyor, klimanın elinden bir şey gelmiyor çaresiz kaldı. Ağlıyorum artık. Nasıl serinleyeceğiz ya?




 

Klimanızı değiştirin.

pispinti

bize gel çok serin burası ve ciddiyim. bulunduğumuz ilçe dağın eteklerine kurulmuş şirin bi yer ve çok serin.

birde pet şişelere su doldur buzluktan çıkarıp yüzünde falan gezdir çok iyi gelmişti bana.

geveze yazar

Ben sıcak çok severim ama klimalı ortamdayım. Buzlu içecekler işe yarar.

gabe h coud

Klimayı en soğuk dereceye ayarladım yine sıcak. Daha Haziran ve ekime kadar sıcak. Nasıl dayanacağımı bilmiyorum. Yazı çok severim, kıştan nefret ederim ama kışı özledim.

@geveze yazar; neredesin bilmiyorum, bilsem de gelemem ama çok teşekkür ederim, çok naziksin.

rock n roll

klima nasıl işe yaramaz ya.

şu mevsimde en gezilmeyecek yere, adana'ya gezmeye gittik bayramda. otel odasındaki ufacık klima bile ortamı gayet konforlu yapıyordu. odadan çıkınca insanın yüzüne alev topu çarpıyordu ama oda iyiydi. adana'da diyorum.

bence de klimaya bakım yaptırmanın vakti gelmiş sanki. az soğutuyor ya da boş boş üflüyor olabilir.

kibritsuyu

@kibritsuyu; klimada sorun yok çünkü ortamda bulunan herkes rahatlıyor bende etkisi yok galiba. Artık, sıcaktan başım ve kulağım ağrımaya başladı.

rock n roll

istanbul'da hava sıcak değil. klima gerektiren bir durum yok.

Mehmettheslim

@Mehmettheslim; İstanbul şanslı o zaman. Ankara fena sıcak.

rock n roll

Benim İzmirde eskiden kaldığım ev 1.kat stüdyoydu ve öğleden akşama olan tüüümm sıcağı emiyodu. Arçelik klima almıştık o zaman yeni modellerinden ama ev tüm sıcağı emince duvarlar bile aşırı ısındığından ve ev tek cepheye baktığından cereyan yapacak yer de yok, klima açsam da bi türlü soğumuyodu. Dışarı çıkınca farke diliyor ama evin içi yine sıcak. Senin de öyle bi durum mu acaba?

Ben çözümü kalın perdelerde bulmuştum. Işığı geçirmeyecek şekilde koyulukta, çekip klimayı da açınca daha anlaşılır bi soğutma sağlıyordu. Belki denersin :)

e mice

Ankara gerçekten son üç gündür çok başka bir sıcak. Ben kendim bizzat İskenderunluyum ama orada hiçbir zaman sıcaktan bu kadar bunaldığımı ve kendimi kötü hissettiğim olmamıştı. Bu kadar sıcak hiç hayra alamet değil…

ulukayin

Ankara'dayım bugün durup dururken burnum kanadı artık sıcaklardan.
Onun dışında iş çıkışı havuza gidiyorum her gün efsane oluyor tavsiye ederim

retarder

Klima yetersiz kalıyor.

Bizimkisi de faydasizdi ve birkaç sorunu vardi. En sonunda klimayı tamire dükkana götürdük, tüm işlemler bitti gaz basıldı. Gazı fazla basınca bizim klima coştu buz gibi esiyordu boyle kalsın dedim. Adam bozulur dedi bende bozulacaksa serefiyle bozulsun dedim öyle kaldı.

Şunu da söyleyeyim 18'den aşağısı klima değilmiş.

pavlis

Sıcak diye ağlayanları adana antep urfa taraflarına bekliyorum buralar 40 derece.

Benim çalışma odam 15 20m2 falan. O yüzden şu portatif klima gayet iş görüyor.

Normalde evin içi 32 derece oluyor. Bununla 25e düşürüyorum. Gayet yeterli oluyor.

Daha altına da düşürür belki ama güç tasarrufu için çok abartmadım.

www.trendyol.com

ananiyimioguz

@ananiyimioguz hocam ben kendim Hataylıyım, orada doğup büyüdüm. Her iki yeri de bilen birisi olarak diyorum ki Adana, Hatay, Antep vs sıcakları son günlerdeki Ankara sıcağından af diler tövbe ister. Klima karşısında beynin yanıyor. Boğaz kuruluğundan öksürmekten bi hal oluyorsun, çünkü boğaz ciğer vs hepsini kurutuyor. Kapalı ortamda beynin yanıyor öyle bir sıcak…

ulukayin

ben de ankara'dayım. bütün gün güneş alan bir evdeyim. kedi olduğu için cam pencere de açık değil, daha doğrusu kediyi odadan çıkarıp kapısını kapatıyoruz ve anca öyle pencere açıyoruz. dolayısıyla hiçbir pencere karşılıklı açık olamadığı için cereyan da yapmıyor. klimamız da yok.

hatta dün neredeyse bütün gün sokakta gezdim. arabadayken klima yetti, dışarıda gezerken de öyle çok bağırtmadı. yani adana'dan yeni dönmüş olmanın mı etkisi, yoksa her yaz şakır şakır terleyip ölümüne bunalırken bu yaz 20 kilo vermiş olmamın mı etkisiyle mi o kadar sıcak gelmiyor bilemiyorum.

şu anda penceresi açık ve kapısı kapalı, dolayısıyla cereyan yapmayan odamda, 10 santimlik masaüstü usb fanın karşısında gayet konforlu şekilde oturuyorum. fanı da yeni keşfettim, aaa böyle bi fanım vardı diye, 15 dakika öncesine kadar o da yoktu. sadece buzlu suyum vardı.

kibritsuyu

Valla ben enteresan bir şekilde aşırı bunalmadım geçen sene daha çok bunalıyordum vücudum alıştı sanırım. Güneş altında işim yok hep kapalı mekandayım, ev ortamı da aşırı sıcak olmuyor binanın kliması var ama ben binadaki havalandırmaya güvenmediğim için kullanmıyorum. Vantilatör yeterli oluyor.

titanic kemancısı

Ortamda bulunan herkes rahatliyorsa sorun sizde olmasin? Fazla kilo var mi? 3-5 kilo vermek bile baya farkediyor.

mbond

@mbond; kilom normal.

rock n roll
1

mobil görünümden çık