Dört kardeşe 20 dönüm tarla miras kaldı. Bir kardeş sattırmam diyor diğer kardeşler satalım diyor.
Satılması için ne yapılmalı?
Arsa statüsünde değil ama değerli bir bölge.


 

Dava açın zaten satışı hakim önerecek ama ucuzdan gider.

ruhen hastayim ben

Sattırmam diyen kardeşe paylarınızı rayiç bedelden satabilirsiniz.

Ya da mahkeme kanalıyla satabilirsiniz. Bir ortağın mahkemeye başvurması yeterli. İzale i Şüyu davası diye Google'da aratabilirsin.

Ya da sadece kendi hisseni satışa çıkarabilirsin. Ancak diğer ortaklar ben şüfa hakkımı kullanmak istiyordum diye arıza çıkarabilir. Onun için önceden onlardan şüfa hakkımı kullanmak istemiyorum diye noter onaylı belge almanda fayda var. Ama ortaklı tarlaya müşteri çıkar mı konusu karışık. Gerçi değerinin artacağı düşünülen yerlerde, bu işe balıklama atlayacak emlakçı bulunabiliyor.

Her ne yapacaksanız çabuk yapın. Beklesin biz ölelim, çocuklar paylaşır derseniz, çocuklardan biri yurtdışına yerleşirse o iş çözümsüzleşiyor. Şimdiden hallederseniz mezarınızda çocuğunuzdan küfür yemezsiniz.

Mirket

satmayın, satılırsa bedavaya gider. ya da anlaşın bi yolunu bulun değerinde gitsin mülkünüz. aptallık etmeyin siz bihter ziyagilsinz. kiki biliyom iğrençti.

ya da satın alacak adamı önceden belirleyin siz kendiniz. satışa çıkınca gelsin alsın.

geveze yazar

Anlaşılmıyor işte. Anlaşma yolu yok

Cezcez

bu tarz durumlar çok can sıkıcı bir şekilde çok uzun sürebiliyor.

dört kardeşin anlaşma ihtimali yoksa, sattırmayan kişilere aba altından sopa göstermek gerekebilir. izale-i şuyu davası açılacağını, bu sebeple de 10 liralık yerin 3 liraya satılacağını iletin. böyle bir durumda ya kendisi alacaktır, ya da gerçekten 3 liraya satarsınız.

co2s2

ortaklığı giderme davası açmıştı mirasta anlaşamayan 2 kardeş bizim apartmanda sonuç olarak 10 sene sonunda dava bitti ve o daire icra ile açık arttırma usulü ile devletin internet icra sitesinde satıldı, ben takip ettim olayı evin değeri 2m ise bilir kisi 1m verdi kıymeti zaten icradada belirli kıstaslar var anlamadığım şeyler ama ev 2. ihalede 500 bine gitti, hatta son saniyeye kadar sürekli arttırma oldu ihale kimde kaldı belirsiz. dava yolu ile bildiklerim bu kadar.

eja
1

mobil görünümden çık