3. evre akciğer kanseri teşhisi konmuş ve kemoterapiye başlayacak birinin 2 kedili bir evde kalmasında bir sakınca var mıdır?
Kediler çok insana yaklaşmıyorlar ve evde kanser hastası dışında 1 kişi daha olacak. Bu kişi zaten temizlik hastası gibi bir şey olduğu için evin herhangi bir yerinde kedi olduğunu belli eden tüy bile bulunamaz, hatta misafir gelenler kedileri görene kadar "aa kedi vardı da niye söylemediniz hiç anlaşılmıyor" bile diyorlar.
Bu durumda bu yavrucaklar hasta kişi için bir sorun oluşturur mu?


 

en doğrusu bunu hastanın hekimine sormak.

geçmiş olsun.

numlock

Haklısınız aslında ama o kadar sabredemeden burdan sormak istedim. Daha önce benzeri bir durum başına gelen varsa bilmek istedim.

pianeta

Lösemi veya ağır hematolojik hastalık harici evcil hayvanların bir sakıncası olmaz. Kemik iliğini ilgilendiren durumlarda kedinin tırmalaması veya ısırması sonucu enfeksiyonlar ciddi seyredebilir.

plastik turambar

sanmıyorum öyle bir şey olduğunu. bize doktor böyle bir şey söylemedi en azından.

neira

Elbette hekim son lafı söyler fakat aynı şekilde tek kedili evde tedavisi süresince kalan 3 insan biliyorum.

hedep

Operasyon, nakil vb bir durum olmadıkça sanırım sakıncası yok. Yine de doktora danışın tabii. Babam 4 evrede kemo ve ışın tedavisi alırken kedimiz de babamla uyumaya devam ederdi. Biz bir sıkıntısını görmedik, doktor da engellemedi. Sadece enfeksiyon riskine karşılık tırmalama vb durumlara karşı dikkatli olun dedi.

strawberry first

Arkadaşımın babası akciğer kanseri tedavisi görürken evde kedi vardı, demek ki sıkıntı değil diye bir çıkarım yapmıştım o zamanlar.

inawen
1

mobil görünümden çık