Kıskanç bir kız arkadaşım var. İlişkinin başlarında şeffaf olmak adına kız arkadaşıma o gün ne olduysa anlatıyordum. Biri işyerinde kahve içelim dedi yok dedim, öğlen yemeğe gittik şunlar şunlar vardı gibi. Ama ben güven ve iyiniyet çerçevesinde anlattıkça baktım iş daha kötü oluyor. Hep detay soruyor,araştırıyor. İş için bir kız arıyor bunun ses tonu cilveliydi diyor, başkası arıyor seni neden hep arıyorlar diyor. Gerçekten de bu arayan kızlarla iş dışı bir bağım yok. En son dedim ki bak birisi arıyor ve bu yüzden 2-3 saatimiz tartışma ile geçiyor artık böyle olursa ben arandığım ya da başka bir şey olduğu zaman sana yalan söylemek zorunda kalacağım bunu yapma artık dedim. Çünkü doğruyu söylediğim zaman durduk yere saatlerce başım ağrıyor tartışma çıkıyor.

En son erkek erkeğe denize gideceğimizi söyledim( gerçekten de erkek erkeğeydi) olmaz o ekipte ortamcı tipler var dedi. Uzatmadım. Ertesi gün istersen git ben yanlış yaptım dedi. Ama o kadar bunalmıştım ki denize arkadaşlarımla gittim ve ona söylemedim, okey demesine rağmen. Sonra her yalan gibi ortaya çıktı.
Yalan söylediğim için pişmanım ama denize gidiyorum desem bir sürü detay soracak yine tartışma çıkacaktı, ben de özür dilemedim. Sadece yalan söylediğim için pişmanım ve bunun için özür dilerim ,dedim ve arayıp affetmesini vs dilemedim ;sizce hatalı mıyım?

 

şeffaflıkla düzelmiyorsa senin yapabileceğin birşey yok.

orpheus

Ben 1 gun bile tahammul edemem bu sevgili tipine.

thetruenorthstrongandfree

aslında suç yok ortada.

başta bunu şeffaflık için yapmışsınız, takdire şayan, iyi niyetli.

ancak belli ki çok ilgi çeken birisiniz. çevrenizde de çok kız var.

ilgiyi ve teklifleri reddetmeniz harika. bu yeterli. bunu anlatmasaydınız keşke başından beri.

çünkü sevgiliniz artık şunu düşünüyor:

"bu adamın çevresinde çok kız var ve hepsi ona yürüyor" "sevgilimi elimden almak istiyorlar"

size olan güvensizliğinden değil, kendine ve sizin çevrenize olan güvensizliğinden yapıyor bunu.

ancak siz yalan söyleyince size olan güveni kırılmış olabilir.

bence bir gün evdeyken güzel sıcak bir prtam yaratıp içtenlikle bu konuları konuşup çözüm arayın.

onu bırakmayacağınızı, onu çok sevdiğinizi, diğer kişilerin gerçekten sadece iş için mecburen konuştuğunuz kişiler olduğunu içtenlikle triplenmeden sakince anlatın.

iş yerinizde de sevgiliniz olduğunu biraz belli edin de millet haddini bilsin.

art cat chocolate

Bence sen de haklı değilsin. Ben bile okurken "lan acaba?" dedim. "Kız bana kahve içelim dedi, yok dedim", "denize gittik ama cidden erkek erkeğe" gibi etrafında kadın olma ihtimalinden ya da birilerinin sana ilgisinden bahsedip ya da ima edip sonra "ama bak ben yüz vermiyorum" biçiminde ina ediyorsan pirelenmekte haksız sayılmaz. Bir de üstüne yalanın ortaya çıkmış... İlişkide öyle bir davranacaksın ki sanki erkeklik organın yokmuş da doğan itibariyle bir kadın seninle romantik ilişki zaten kuramazmış gibi. Aksi her ima sorunludur. Ben bir eski sevgili bana bağlansın diye "çok kız var ama ben yüz vermiyorum" tavrı takındım, belki de normalde kıskanç değildiyse bile paranoyak oldu.

prole

Kahve teklifi gelip, reddedip, bunu sevgilisine anlatan kisi net kıskandırmaya calisiyordur. O yüzden hiç şikayet etme xd

Bı de sen bu kız bakire değil diye olay çıkarmıyor muydun? Kislancligin ateşini sen yakmissin, o da ortama ayak uydurmuş

abuzer

niye bu kadar imkan tanıdın ki böyle yapmasına

her şeyi anlatmanda sorun yok. sorun sana sert çıkmaya başlayınca başlıyor. bu durumdan net ve sert biçimde rahatsız olduğunu söylersen bence bu tip sorgulamaya devam etmezdi

Hallegadola

kahve olayını hava atmak için vs söylemedim yalan olsa anlar zaten şüphelendiği bir durum üzerine içi rahatlasın diye söylemiştim üzerinden geçti.

ercu cozer

Sadece İşyerinde değil tüm çevremde kız arkadaşım olduğu biliniyor profil fotoğrafım,durumlarım,postlarım da hep o var. Ama bunun şüphelendiği tehlikeli bulduğu kızlar, tek olduğum fotoğrafları durumları beğenip sevgilimle olduğum şeyleri beğenmiyorlar sevgilim de cidden onlardan kat be kat güzel biri ama o da bak sana bunların niyeti kötü demiştim moduna giriyor.

ercu cozer

İkiniz de hatalısınız. Ne olursa olsun yalan söyleyen kişi hatalıdır. Bahanesi ne kadar haklı olursa olsun yalan yalandır.
Sizin bu konularda sevgilinize karşı nasıl davrandığınızdan hiç bahsetmemişsiniz, o da önemli.

Sevgilinize diyeceksiniz ki "kız yok, ortam yok, imkan yok diye seni aldatmıyor değilim. Seni sevdiğim ve sana sadık olmak istediğim için seni aldatmıyorum. Lütfen beni darlama, ilişkimizi zorlaştırma."
Ayrıca "bir yere gitmek için birbirimizden izin alıyoruz. Bu durum çok saçma. Bundan sonra senden izin almıyorum, sadece bilgi veriyorum. Sen de aynı şekilde yap."

michael_knight

olm sende nasıl bir sabır varmış :)
özür falan dilersen daha fazlasını yapacak.
bırak sal gitsin ya.

OgutucuRecep

Babasız mı büyümüş?
Genelde o tiplerde görülür.
Güvende asla hissetmezler kendilerini.
Adama hayatı zindan eder bu tipler.
Acilen uzaklaş bence.

Mirket

hııı. sadece tek olduğun fotoları beğenen kızlar varsa onları bir sil bakalım.

onların cidden niyeti kötü. var öyle kötü kızlar.

aynısı sevgiline yapılsa, o ilgiler teklifler tek foto beğenmeleri... nasıl hissederdin? onu düşün.

muhtemelen o beğenileri yqpan kızlar best friendin falan değillerdir. hayatında yeri olmayan insanlardır. onlardan gelecek 2 3 like için sevgilini üzmeye değer mi?

ya da yedekte dursunlar mı diye düşünüyorsun? hoşuna mı gidiyor bu ilgiler?

ben olsam ben de kızardım ve istemezdim.

art cat chocolate

"gerçekten de erkek erkeğeydi" sadece bu cümlenden sevgiline sabır diledim. umarım kurtarır kendini.

geveze yazar

erkekler dinler anlatmaz.

sadece kıskançlık meselesi için değil.
genel olarak böyle.

nuisance2

ayril coco

robert bosch

şefaflık altıma sıçtım rengide açık kahverengiydi demek değil, hayatında her olup biteni gidip anlatırsan ardı arkası gelmeyen sorulara maruz kalırsın ve o soruların sonu yok. dipsiz kuyu gibi, solucan olsam beni sever misin'e kadar gider, onun da devamı var.

sen arkadaşlarına evde olan biteni anlatmıyorsan, öyle seviştik böyle seviştik demiyorsan dışarda olanı da içeri anlatmayacaksın.

şeffaf ne demek biliyormusun? görünmez olan demek, şeffaf olan görünmez, cam şeffaf, camı görebiliyormusun? hayır, arkasını görüyorsun, şeffaf olan görünmez olur, ilişkilerdeki şeffaf olmak lazım demek cam gibi görünmez olmak demek değil. içinden geçen her bişiyin karşı tarafın bilmesi değil.

instadan falan canlı yayın aç, 7/24 güvenlik kamerasından izler gibi izlesin seni, tüm konuşmalarına da telekonferans olarak hanımı da ekle.

selam
1

mobil görünümden çık