E-Ticaret'te yeni sayılırız.

Toptancılardan temin ettiğimiz plastik mutfak ürünleri ve hırdavat malzemelerini trendyol benzeri platformlarda satacağız. Bazı ürünler de dropshipping usulü. Maalesef trendyol eğitimlerinde aradığımız cevapları bulamadık.

1-Kendi markamız var. Tescilini yaptırıyoruz. Ürünler bizim değil. Biz marka olarak kendi markamız altında satacağız sanıyorum?

2-Barkod konusu. Toptancıdan aldığım ürünün barkoduyla satacağım değil mi? Kendim yeni barkod mu bastırmalıyım? Öyleyse bu işlemi nasıl yapacağım?

3-Forumlarda marka çakışmaları yüzünden sorun yaşayanlar olduğunu gördüm. Bu tarz çinden ithal, toptancılardan alınan ürünlere herkes erişebiliyor. Herkes satabiliyor. Ama bazı satıcılar marka tescillerini kullanarak aynı ürünü satan diğer satıcılardan marka hakkı üzerinden tazminatlar istiyormuş. Bu konuda yasal boşluklardan yararlanmaya çalışanlar var anladığım. Bu durumu önlemek için neler yapılmalı? Kendi marka tescilimizin olması yeterli mi?

4-Bu tarz konularla ilgili detaylı bilgi alabileceğim bir yer var mı? Maalesef herkes ürün bulmayı ve ürün yüklemeyi anlatıyor sadece. Ama böyle önemli detaylarda bilgi az.

İlgilenen herkese teşekkür ederim.

 
1

mobil görünümden çık