ilk iki iste de ikiser yil calisip is degistirmek uzun veya kisa vadede kötü mü görünür?

calistigim sektörde büyük insan acigi var. nazar degmesin, sürekli recruiterlar yaziyor. bu dalga böyle gitmez ama elbette, elbet bir gün duracak.

bu olay oldugunda benim iki sene calisip is degistirip durmam kötü görünür mü?

 

buna takilmana gerek yok. daha iyi bir teklif geldiyse/yukseleceksen/maas daha iyiyse cik. sirf cv'de kotu durmasin diye daha vasat bir yerde calismaya devam edecek halin yok.

hot potato

Bence kötü değil. Ama bunu son 2 yılda 3 iş değiştiren biri olarak yazmam pek doğru olmayabilir. Ancak 2 yıl bence bir yeri tanımak ve tamam mı devam mı diyebilmek için gayet yeterli bir süre.

Amaranta ursula

Özellikle de ilk iş deneyimlerinizse 2'şer yıl çalışmak kötü görünmez.
Görünecekse bile (ki görünmez) kendinizi geliştirme veya daha fazla para kazanma fırsatını tepmeyin.

michael_knight

Eskidendi o işler, ben bir ik yöneticisi olarak gençlere 35'e kadar bir iş yerinde 3 seneden fazla çalışmayın diyorum ben. Hatta 30'a kadar max 2 sene diye düzenlemek bile gerekir.

Tr piyasasında iş değiştirme sıklığın yüksek olmak zorunda, hem maaş yüzünden hem de farklı kültür geniş vizyon demek. Dinazor ik'cılar takılır buna ama yeni nesil yöneticiler için bu bir problem değil. Hele ki belli sektörlerde her sene iş değiştirmek bile sorun olmuyor. Yeter ki o değişiklikleri neden yaptığını güzelce açıkla.

Bruce

Eger ayni seviyelerde is degistiriyorsan su an olmasa da bir sonrakinde sikinti olabilir. İlk ikide ok ama ucuncude en azindan bir tik daha yuksek bir pozisyona ziplaman iyi olur.

hrskrs

İş değiştirirken, yeni işyeri eskisinden daha büyükse, daha kurumsal ise, daha meşhursa filan iyidir. Aksi halde kötü izlenim bırakırsınız.

Fark yok aralarında diyorsanız da hatalısınız demektir. Fark var ki iş değiştiriyorsunuz.

alfired

kariyerin ilk 20 yilinda 3 senede bir ziplamak lazim, normal.
ikinci 20 yil icin de duzgun bir yer bulup koksalmak.

cooperr
1

mobil görünümden çık