Merhaba,

işletme yüksek lisans mezunuyum. ancak yeni bölümüm gazetecilik. bir yere cv vermem gerekiyor gazetecilik sektörü ile ilgili. daha önce bitirmiş olduğum lisans ve yüksek lisansımı da yazayım mı cv'ye? dezavantaj olur düşüncesi hakim bende. o yüzden sormak istedim. sonuçta türkiye'de yaşıyoruz. bilgi sahibi olanların beni aydınlatması dileğiyle. teşekkürler.


 

Valla bence yazın. Dezavantaj olmaz.

Amaranta ursula

Bendeki bilgiler taze değil, 15-20 yıllık.
Gazetecelik sektörü başvurularında CV'de en sevilmeyen bölüm gazetecilik.

Gazetecilik ve iletişim olmayan her türlü bölüm iş başvurusunda avantajdır. Mesela işletmeyi görünce "ekonomi haberlerinde kullanabiliriz" diye düşünürler.
Zaten lisans ve yüksek lisansınınızı CV'ye yazmamanız mümkün değil ki.

michael_knight

@michael_knight hocam dediğinizi anlamadım. en sevilmeyen derken? başvurduğum yer de bir kanal zaten. gazetecilik sevilmeyecekse ne sevilecek? ironi mi yaptınız anlamadım aslında. benim bölümüm de gazetecilik. henüz mezun olmadım

atina

@atina ironi yapmadım. Benim karşılaştığım haber yöneticileri "haberciliği zaten ben öğreteceğim, okulda başka bir şey öğrenip gelen insan lazım bana" diyorlardı.
Herhangi bir ekstra yabancı dil, sanat tarihi, edebiyat, sağlık, mühendislik, bilgisayar, finans vs. her çeşit lisans eğitimini gazetecilikten daha faydalı görüyorlardı.

Bu devirde halen gazetecilik okumak ve yapmak isteyen birini görünce şaşırdım. Umarım kendinizi neye sürüklediğinizi biliyorsunuzdur.

Ek olarak CV'nize "yapay zeka" ile ilgili herhangi bir şey eklerseniz öne çıkabileceğinizi düşünüyorum.

michael_knight

Bu değişen bir durum, her yere gönderilebilecek mükemmel bir cv yok aslında. Hatta bazen özellikle başlangıç pozisyonları için overqualified görünmemek adına mümkün olduğunca kırpmak bile gerekebilir. Kimse bir başlangıç pozisyonuna geçmişinde başka bir sektörde müdürlük olan birini kolay kolay almak istemez örneğin, çünkü bu kişi o pozisyonda hem kendisi rahat edemez hem de mevcut yöneticiyle karakter olarak uyuşmama, onun otoritesini tanımama olasılığı yüksek olur.

Tek kaygınız başvuracağınız işte CV'nizde yazan şeylerin gerekli olduğuna inanmanız olmalı. Bariz örnek olması açısından finans alanında bir işe başvuracaksanız tarih konusundaki yetkinlikleriniz alakasız olurdu. Gazetecilik için de tam zıt şeyler söylenmiş örneğin ancak ucu yine aynı yere çıkıyor. Belli ki gazetecilikte çok yönlülük daha önemli.

CV'nizi okuyan kişinin sadece işine yarayan şeyleri görmesini istersiniz. Kişisel olarak sizin çok yönlü biri olmanızın işin kendisiyle bir ilgisi yoksa bir çalışan olarak sizi seçmelerinin de bir anlamı olmaz haliyle.

akhenaten

@michael_knight teşekkür ederim anladım. kendi disiplini olan eski bir meslek gazetecilik. maalesef torpilim yok ve yaş olarak olmasa da gazetecilik alanında juniorum. bakalım artık. teşekkür ederim.

atina

@akhenaten teşekkürler. önemli olan çok yönlülüğü ve donanımı karşı tarafa hissettirmek sanırım. hem yaşım hem de kişiliğim gereği disiplinli ve donanımlı biri olduğumu düşünüyorum. ancak şans faktörü bu ülke için son derece kıymetli. şans yanımda olsun diyelim

atina
1

mobil görünümden çık