bir arkadaşım söyledi
iphone sahibiysek yurt dışına çıkıldığında kampanyanın geçerli olduğu iphone mağazalarında ücreti karşılında güncel versiyonla telefon değişimi mümkünmüş.
böyle olunca kayıt ücreti ödenmiyormuş. bu doğru mudur? dedim bilse bile ekşi ahalisi bilir.


 

mevcut iphonu da yurt dışından almış olmak gerekiyor. zamanında onu harç ödeyerek pasaportunuza kayıt ettirmiş olmalısınız yani. mağazadan değişim belgesi mi ne öyle bir belge alıp onu btk'ya sunduğunuz zaman yeniden harç ödemeden kayıt yaptırmış oluyormuşsunuz. şahsen tecrübe etmedim ama zamanında ekşide falan da gündem olmuştu.

googlelayınca bir kaç sitede çıkıyor ama en yetkili kurumun paylaştığı 10 yıllık bilgiye göre arıza nedeniyle değişim yapılması gerekiyormuş: tuketici.btk.gov.tr

kanatlı kontun müşfik öpücüğü

Keyfi değişim ile olmaz, cihazın arızalı olması ve bu sebeple değiştirildiğinin yurtdışındaki servis/mağaza tarafından belgelendirilmesi lazım. Ancak o belge ile mevcut imei kaydını güncelliyorlar.

orient blue

arkadas "ucreti karsiliginda" diyor, yani garanti kapsaminda bozuk telefon degisimi degil.

eski telefonuna belli bir fiyat bicerler, geri verip ustune para koyup yenisini alabilirsin ama yurtdisindayken buyuk ihtimal elden satmak cok daha avantajli olur, cunku apple degisimde telefonlara iyi para vermiyor.

"kayit ucreti odenmiyormus" kismi inandirici degil, devlet icin buyuk gelir kapisi o yuzden mis gibi odetirler diyorum. obur turlu yurtdisina her cikan telefonu yenileyip donerdi.

cooperr
1

mobil görünümden çık