chatgptye sordum bulamadı. yılların ekşiduyurusunda bulabilecek miyim bakalım...

1- film çok büyük ihtimalle 10 yıldan eski.
2- büyük ihtimalle bir hollywood filmi.
3- konusu çok kabaca: otomobille amerikada bir yerden bir yere giden (hani eyaletler arasında kuş uçmaz kervan geçmez, kilometrelerce hiçbir şeyin olmadığı, çöl ikliminde yollar tasvir edilir ya, öyle bir seyahatte) bir aileye (büyük ihtimalle baba-anne ve kızdan oluşuyor ama baba ve anne öyle büyük değil, diyelim ki anne-baba 30larında kız da en fazla 10 yaşında) serseriler dadanıyor, yolda bunlara çarpıyorlar ve kadın ve kızı kaçırıyorlar. adam da film boyunca bunları arıyor.

4- gerilim dozu yüksek bir filmdi, odaklandığımız şey, adamın ailesini bulmaktaki çaresizliğiydi hatta filmin sonunda eşinin ve kızının cesedini buluyordu diye hatırlıyorum ama kafamda pek çok şey sisli.

5- kafamda bu kadar şey sisli olduğu için daha da eskiden izlediğimi düşünüyor ve en azından 15 senesi vardır bu filmin diyorum. ben imdbsi 5te 6da film izlemem pek, eğer 15 sene önce de izlemiyorduysam muhtemelen imdb puanı da yüksek bi film bu.

6- zamanının oscar adayı (kazanmış olsa bence bu kadar düşünmeye hatırlardım) ya da sükse yapmış bir filmi olabilir.

7- erkek karakter böyle maskülen bi tip değil de, jake gyllenhaal'ın gençliği gibi bi tipti sanki.

8- araba kazası olayı sanki ilk etapta yanlışlıkla olmuş gibi davranmıştı bu serseriler de sonradan asıl amaçları ortaya çıkmıştı gibi.

evet kadim ekşiduyuru kullanıcıları var mı bu ipuçlarından aklınıza gelen bir film.

 

www.youtube.com

dediklerinin bazilarini karsilamiyor ama hersey sisli hatirliyorum dedigin icin bu olabilir.

buenosdias

www.imdb.com

sizofren06

(git: 1585052) chatgpt'ye sorduğumda o da ilk bu filmi önerdi ama hayır bu değil buenosdias.

evet şizofrenin söylediği "nocturnal animals" film. çok teşekkür ederim süpersin. gyllenhaal'ın gençliği gibi bi adam oynuyo dediğim filmde gyllenhaal'un oynaması, filmi yeterince araştırmadığım anlamına gelir mi bilemiyorum =) ama mesela bu anlattığım kısmın, filmde bir kitapta geçiyor olduğunu tamamen unutmuştum.

teşekkürler tekrar.

theselfish
1

mobil görünümden çık