Annemin ara sıra elinde uyuşma oluyor. 78 yaşında kendisi, geriatri bölümünde muayene oluyor hep. El uyuşması için hangi bölüme gitmek lazım?




 

hangi el sağ sol?
sol el ise kardiyoloji.
ps birde mümkünse prof. olsun, senelerce ortopediye gittik ama hoca denilen bir profa gidince farkı anladık. her doktor malesef ki doktoluk sıfatını hakedemiyor.

eja

@eja; her iki elinde de oluyor. Uyuşma her gün olmuyor, arada sırada oluyor.

rock n roll

nöroloji

my fault

El uyuşukluğu ile kardiyolojinin bir ilgisi yok. Kalp krizi sırasında göğüs ve kolda (el değil) uyuşma olabilir. Kalp krizi de akut bir durum ve kronik bir hastalık değil.

El uyuşukluğu ilk 3 parmağını kapsıyorsa muhtemelen karpal tünel sendromu dediğimiz durum olmuştur. El bileğinde geçen median sinirin sıkışması nedeniyle olur. 4. ve 5. parmağındaysa kübital tünel sendromu olabilir. O da ulnar sinir sıkışması nedeniyle olur.

Nöroloji, ortopedi veya beyin cerrahisinde gidip EMG çektirmenizi öneririm. Eğer sadece duyu hasarı varsa anneniz takip edilebilir. Motor kuvvet kaybı varsa o zaman ameliyat gerekir. Geçmiş olskn.

plastik turambar

@plastik turambar; parmaklarında uyuşma yok. Sadece elinde uyuşma var ve kasılır gibi oluyor.

rock n roll

Üst ekstremite EMG’si çektirmenizi öneririm. Ek hastalıkları var mı? Şeker, tansiyon kalp vb?

plastik turambar

@plastik turambar; şeker ve kalp yok. Yüksek tansiyon hastası, ilaç kullanıyor.

rock n roll

Fizik muayene yapmadan bir şey söylemek zor. Bu nedenle önce muayene arkasından EMG çekilmesini öneririm. Geçmiş olsun.

plastik turambar

Geçmiş olsun. Nörolojiye gitmeniz daha mantıklı. Bilkent şehir hastanesinin nöroloji bölümü hoca anlamında çok kaliteli. Tavsiye ederim.

ulukayin
1

mobil görünümden çık