Sikayetvar'da yuzlerce sikayet okudum. Pamukkale beyazi aldik, pembe cikti diyor, mistik beyaz aldik civciv sarisi oldu duvarlar diyor, yok mavi olmus, yok mor olmus. Bu neyden kaynaklanabilir? Polisan'da Marshall'da bir suru sikayet var.
Evi boyatacagim. Artik risk almamak icin 0010 beyaz diye bir boya seciyorum ama hep aklimda sut beyazi, fildisi, kirik beyaz vardi. Boyle renklilerin hepsine insanlar sikayet yazmislar. Sizin tecrubeniz nedir?



 

eskiden bizim boyacılar beyaz içine az biraz istedikleri renkten karıştırıp güzel bir ton tuttururlardı .

devilone

Eski boyanın üzerine sıva çekip o kuruduktan sonra birkaç kat beyaz ile boyasınlar. Sonra da beyaz ışıkta baksınlar. Daha beyaz renkler elde ederler. Yakın zamanda evi boyadık. Beyazlar gayet düz beyaz.

nawar

Ben de 5 sene önce evi boyattığımda soğuk alt tonlu kırık bir beyaz istemiştim. Boyayı boyacıda seçtim, orada bir şeyin üzerinde denedik, tamam dedim. Adam geldi bir parça boyadı “oldu mu abla” dedi, “oldu” dedim. Ertesi gün eve geldiğimde, duvarların rengi çok aşırı sütlü bir latte gibiydi. Soğuk tonla alakası yok.
Boyacı sonra dedi ki, “2 kat boyayınca ve boya kuruyunca boya koyulaşıyor. Beyaz istiyorsan dümdüz beyaz yaptırman lazım. O x beyazı, y beyazı dediği şeyler rengin bir alt tonu olduğunu gösterir”

Ben yakın zamanda araştırmıştım. Jotun için pek olumsuz yorum görmedim. Renk neyse o. Şimdi yaptıracak olsam jotun alırdım.

Perlita

Benim tecrübem malesef şöyle oldu defalarca: işin başında durmayınca, başka bir işten artan açık renkli boyayı kullanıp, abi böyle diyorlar.

Bir defasında boyayı aldım getirdim. Arkamı döndüm, boyayı değiştirmiş başkasıyla.

Sadece dikkatli olun yeter.

alfired
1

mobil görünümden çık