[q]
(5) 

Sanat Tarihi

deliktas #1585033
Merhaba;

17 yasinda kitap okumaya asik bir yegenim var. Kendisi tarihci olmak icin kafayi siyirmis durumda ve edebiyat ve felsefeye buyuk ilgi duyuyor. Ben bunlarin yaninda, hatta onunde, sanat hakkinda bilgi sahibi olmasini istiyorum. Kendisiyle ilgilendigi alanlarin temelinde sanatin oldugunu ve sanat tarihini bilmeden tarihin butununu dolu bir degerlendirmeye alamayacagini konustum ve bana kanaat getirdi. Hemen kitap onerisi istedi.

Gel gelelim bu devirler benim adima cok geride kaldigi icin kendisine uygun baslangic yapabilecegi en dogru kaynaklarin hangileri olabilecegi uzerine dusunsem de isin icinden cikamadim. Ilk etapta onu zorlamayacak ve sogutmayacak kaynaklar neler olabilir diye yardim istemeye buraya geldim.

Sanat tarihi ile ilgili, universite hazirlik donemine girecek, Istanbul'da yasayan bir genci hangi kitaplarla baslatmali bu seruvene?

Ilgilenenlere simdiden tesekkur ederim.

 

umberto eco'nun güzelliğin tarihi , çirkinliğin tarihi ve efsanevi yerlerin tarihi kitaplarını öneririm . resimli ve ansiklopedi tarzında çok güzel kitaplar .

devilone

The story of art-gombrich
Sanat tarihi bir dinse bu da incilidir.

Bruce

Sanata ilgi duyan birisi, Yunan mitolojisinden başlamalıdır diye düşünüyorum.

Hesiod - theogony
Homeros - illiad, Odyssey

sanguine

ben burda atölyelere katılmıştım, çok keyif aldım, çok şey öğrendim, belki kitap yerine düşünebilirsiniz diye yanıtlamak istedim;

tilkisanat.com

bir de sanat ve tarih turları düzenleyen acenteler var, onlara da bir bakın isterseniz. fest travel ilk aklıma gelen;

www.festtravel.com

Phoebe

bir anekdot paylaşmadan geçemeyeceğim :)

10-12 yıl önce istanbul üni. sanat tarihini bırakan biriyle tanışmıştım.

neden bıraktın? dediğimde "türkiye'de sanata değer vermiyorlar" demişti ahhahahhahah

istiririm yalarim bir de
1

mobil görünümden çık