ben yıllarca sakarya'da yaşadım, ailem akrabalarım da burada. bir kaç doğal güzellik, göl, piknik alanları dışında bence fazla bi albenisi yok buranın.

ancak bazen, bilhassa istanbul'dan iki günlük kaçmak isteyenler sakarya'da çok güzel aktivitelerin olduğundan bahsediyor, methediyor. doğal güzellikler ve doğa sporları ile öne çıkmaya çalışıyor. benim de gidip gördüğüm gerçekten güzel yerler var.

ancak sizin duydunuz/gördüğünüz neler var, turistler nereleri geziyorlar, buralı değilmişim ve bir yerli turistmişim gibi bakınca ne yapılır, ne yenir, nerede kalınır?

 

Acarlar Longozu, Maden Deresi, Poyrazlar Gölü, Sapanca Gölü, NaturKöy, Sopali Doğal Yaşam Köyü, İl Ormanı, Uzunkum'un tamamı, içinde Uzunkum Park'ı, Taraklı, Kırkpınar, Geyve...

Doğma büyüme Sakarya'lıyım, ağırladığım her misafirim gurbetçi dayılara dönüyor, "burası cennat cennat" diyor. Cidden yeşil ve mavi bir şehir burası. Yukarıda saydığım konumlardan başka yürüyüş için SBB'nin özel programlarını, doğa sporları için SAÜ'nin etkinliklerini biraz takip ederseniz misafirlerinize kısa sürede güzel bir plan oluşturursunuz.

zaman ilac degil insanlar unutkan

Sakarya benim için çok gizemli ve hiç bulunmadığım bi yerdi. Yani normalde coğrafyam çok iyi olmasına rağmen Sakarya diyince aklıma bi şey gelmiyordu. İki gün önce Ankara'dan İstanbul'a hızlı trenle giderken Sakarya'dan geçtik ve çok beğendim yemyeşil bi yer. Özellikle Geyve civarı harikaydı.

nundu

Ben de dogma buyume sakaryaliyim. Acarlar longozu, poyrazlar golu, sopali dogal yasam koyu, tarakli, masukiye(bu izmit de sayilir), esme(bu da izmitin girisi ama sakaryanin sonunda), serdivan golpark, kentpark, ferizli de cok guzel piknik alanlari, maden deresi, kuzuluk kaplicalari, geyve akyazi icin belediyenin duzenledigi trekkingler, dogancay selalesi, istanbuldere, karagol yaylasi(mevsiminde gidilirse cok guzel bi yer birsürü ufak goletler oluyor), ayri gezegen cam teras(izmitin girisi bu da sakaryaya yakin)...

Feriyaanim
1

mobil görünümden çık