Bilgisayarın bir köşesine geldi yerleşti, iyi de oldu. AI güzel, AI seviyoruz. Ama bunu ciddi ciddi gündelik işlerinizi halledecek şekillerde kullanacak önerileriniz var mı?

Özellikle de basit ama kalıcılaşabilecek, bu zamana kadar nerdeymişsin denecek tarzda şeyler. Detaylı işlerden çok günlük sıradan görevlerden bahsediyorum özellikle. Aklıma gelmediği için örnek de veremedim havada kaldı biraz.


 

çok etkili değil. bence google aramalarından daha etkisiz.chat gpt'nin bir versiyonu gibi düşün.

ferenc

İşinizle ve kendi başınıza neyi yapıp neyi yapamadığınıza göre ben yararlı görüyorum. Bana Excel’de faydası oluyor mesela. Kaç defa kurs aldım, ama nadiren formül kullanmam gerektiği için pratiklik kazanamadım. Copilot hallediyor.
İç web’den firmayla ilgili bilgileri çektirip mektup yazdırıyorum.
Email ve makale özetletmekte kullanan var. Güzel sunumlar da hazırlıyor.
Ben beğeniyorum, sürekli de geliştiriyorlar.

auroraaurora

Aklıma gelen bir başka özellik de görsel tasarlatabiliyorsunuz. ChatGPT’de de var sanırım bu özellikler, ama beleş olunca Copilot’u tercih ediyorum ben.

auroraaurora

Kendi ihtiyaçlarınızı daha iyi bilirsiniz ama ben yaptırdığım işlemi söyleyeyim, belki fikir verir.

Benim bir çeşit proje dosyalarım var. geçici proje dosyaları. Onlara aslında ihtiyacım yok ama o dosyalar sayesinde o projeden hangi isimle export aldığımı takip edebiliyorum. Bir gün bu işi başkasına devredersem o dosyalar sayesinde yolunu bulabilecek. Ama dediğim gibi aslında dosyanın içindeki bilgi önemli değil, dosyanın konumu(bulunduğu klasör) ve dosyanın tam ismi gerekli.

ChatGPT'ye bu derdimi anlattım. Bana bir script yazdı. Mac OS kullanıyorum. Bu script'i hiç bilmeyen birine nasıl kullanacağını da adım adım anlattı.
O dosyaların tamamını oldukları yerde aynı isimle içi boş bir .txt dosyasına çevirdi. Artık o dosyalar hiç yer kaplamıyor ve benim ihtiyacımı da görüyorlar.

CoPilot'u tanımıyorum ama herhalde o da bu basit işin altından kalkardı.

michael_knight
1

mobil görünümden çık