Merhaba, bir süredir ispanyolca öğrenme gayretindeyim. (Yaklaşık 2 ay)

Şu an kursta a1.1’i bitirmek üzereyiz. Hedefim şubata kadar b1’i bitirmiş olmak.

Sonrasında kenara ayırdığım bütçeyle 3 aylığına vizesiz ispanyolca konuşulan bir ülkeye gitmek istiyorum.

Sizce en iyi ülke hangisi olur?

Sosyal bir tipim. Kolay arkadaş edinebilirim. Ancak atmosferin buna uygun olması gerek. En ucuz sanırım ekvador ama orada sosyalleşmek ne kadar mümkün olur bilmiyorum.

Yani hem ispanyolcası bildiğimiz ispanyolca olan
Hem bütçe dostu olan
Hem de sosyal aktivitelerin yoğun olduğu, lokallerle iletişim kurabileceğim bir yer olmalı.

Bu süreçte uygun bütçeli bir kurs bulabilirsem belki orada kursa katılma gibi bir seçenek düşünülebilir.

Tecrübeli arkadaşlar el uzatırsa sevinirim. Teşekkürler.

 

Latin amerika ucuz ama latin amerika aksani evde yardirarakta ogrenilebiyor mesela meksika cok kalabalik ve sinema internet yogunlukla bu aksan. İtalki gibi platformlara para bayilarak konusman duzelir baya. Meksikalilar vs ucuz ztn.

Fakat ispanya ispanyolcasi aşiri hizli ve anlamasi zor.

Benim yurtdisina gitme imkanim olsa ispanyada kalirdim cunku bu aksani cozen bence cogu ulkeyi rahat anlar.

En cok konusulan latin amerika aksanlari misal meksika colombiya peru gibi bu aksanlar yavas konusuluyor kolay yani.

Ben latin amerikayi anlasamda ispanyayi cok zor anliyorum mesela.

Yerinde olsam 3 ayligina gitmezdim. Cok bi faydasi olmaz tadi damaginda misali. Yerinde olsam para biriktirir minimal fakirsem oda 6 ay falan kalirdim ki 1 sene kalsam ilac gibi olur.

Ben online hoca ile baya kastirdim 8 ay da sifirdan haftanin 3 gunu 1 saat konusarak suanda konusabiliyorum mukemmel degilim hede hodo ama konusuyorum. Sen 1 seme gitsen kalsan ispanyaya zaten kafadan 3 ayi sil cok hizli malinali gobo ona alisman surer. Ogrenme 4 aydan sonra baslar kanaatimce.

Ozetle para biriktir 1 senelik ispanya tavsiyem.

Zetnikov

Unuttum soylemeyi latin amerika ulkeleri gelismemis oluyor biseye ulasman zor olur. Hirsizi kapkaccisi falan cekilcek dert degil. Ucuz ama sikinti yapar adama.

Zetnikov

İspanyadada hirsiz olur oda sen izin verirsen. Pickpocket diye Bagirdimi kacarlar Latin amerikada caresizlik durumlari olur. Kimse yardim edemez kolay kolay. Neyse yardim etmeye calistim elimden geldigince bol sans.

Zetnikov

Teşekkürler hocam değerli bilgiler için. Keşke ispanya olsa ama ispanya vize vermez kolay kolay. Verse bile orada 3 ay kalacağım bütçeyle Güney Amerikada 2-3 kat fazla kalabilirm diye düşündüm.

Ve evet… 3 ay çok az gerçekten. Bütçeyi bulursam daha uzun kalmak istiyorum.

adwokat

@adwokat

Tesekkurler kardesim. Peru yu tavsiye ederim aksanlari anlasilir orta hiz insanlari asiri yardim sever. Vize de yok en fazla 3 aydi sanirim.


Ama dedigim gibi 3 ay gidersin selamun aleykum aleykum selam 2 zaten biter ortami gorim bi cay icim desen 3 ay cop olur biraz daha sabret bence bide b1 olduktan sonra yurtdisina cikmani tavsiye ederim oraya gisince konusmaya hazir olman cok daha iyi olur simdi a2 gitsen gene tokezlersin pratigin zorlasir b1 olsan zamandan cok avantaja gecersin. Buda diger tavsiyemdi.

Zetnikov
1

mobil görünümden çık