Selamlar;

Açayım: Ben mesela şu an iş arama sürecindeyim. İki haftada bir iş görüşmesine gidiyorum, haftada üç gün spor yapıp temizlik falan yapsam geriye bir sürü boş zaman kalıyor. Uyuyup uyuyabilecegin günde maksimum 12 saat. E sonra uyanıyorsun, karnını doyurmak masraf, varsa içki, sigara masraf, gün içinde işte duygu durumunu stabil tutman gerekiyor, külfet. Sosyal hayat yok parasızlıktan, internette millete laf anlatmaya, iletişim kurmaya çalışıyorsun, efor israfı.

Şöyle bir sistem olsa: Desen ki ben hayatımın yoğun olmayan bir dönemindeyim, haftanın dört günü yaşasam yeter. Geri kalan üç gün kış uykusu gibi bir şeye yatsan. Bir şey olursa uyandırın gibi.

Her gün her gün yaşamak aşırı masraflı ya, siz ne diyorsunuz?

Teşekkürler.

 

Evet evrensel temel gelir şart :)

grimavi

Onun yerine oruç tutabilirsin. Meditasyon ve spor yapıp içkiyi ve sigarayı bırakabilirsin. Yeme içme dışında insanın gerçekten masraflı ihtiyacı yok. Onları da çok uyguna getirmen mümkün.

gabe h coud

@gabe: hayatı o kadar sevsem içmem zaten :p

sekizdokuzon

Valla ben herhalde dünyanın en masrafsız yaşayan insanıyımdır. Benim için geçerli değil :)

rock n roll

ben de masrafsızım. ev sahibimin tavukları var salatlığın kabuklarını bile çöpe atmıyorum onlar yiyor. kavun karpuz kabuklarını ineklere atıyoruz. az ilerde teyze var. alkol sigara zaten yok. poşetleri biriktirip sobası olan bi teyzeye veriyoruz. plastikleri hurdacıya. camları geridönüşüme. çok piste boğazım vardır her şeyi severim. şu sıralar kayısı ve yeşil erik, karpuz off. ama yiyeceğim kadar alırım. bir sürü alıp dolapta çürütmem asla. insanın ölçüsünü bilmesi güzel bi şey. bazen marul alırım çok büyük olur yarısını 3 tane erkek çocuğa olan arkadaşıma veririm. bazen karpuz fazla gelir yine komşulara veririm. çok tatlı bi hayatım var. maşaAllah der misiniz.

ama bazen soğanlarım çürüyüp patatesler çilleniyor. patatesleri ufacık doğrayıp tavuk teyzelere veriyoz, soğanları çöpe atıyom. çok kötü kokuyor çürüyünce.

geveze yazar

Rezalet masraflı hayat ama bence içki yüzünden.
Bende çok içiyorum ve içtiğim günler 1000-2000 kağat bir anda gidiyor. Ne olduğunu anlamıyorum. Bira içeyim hesabimi bileyim diyorum yine o kadar para gidiyor. Çözüm alkol detoksu. Şahsi çözümüm.
Sigara yok bu arada.

pavlis

Aramızda sorudaki mizahı anlayıp aynı tonda cevap verecek kuduruklar da var, inanıyorum. Bekliyorum:)

sekizdokuzon

Kış uykusu konusunda ayıları mesela çok kıskanıyorum. Ama ben yazları uyurdum sanırım sıcaktan kaçmak için.

peki madem

Ay bazında da ayarlanabilir bak. Hem daha yavaş yaşlanırız hem de işi gücü olmayan kalabalık etmez sokaklarda. İnsanlar gerekli şeyleri yapıp uyur. Uyanık kalıp boş işler peşinde koşanlar ayiplanir falan. Süper syber faşizan bir sistem bulduk, koşun.

sekizdokuzon

hahahaha kahkaha attım güzel fikir :)

respect

bunun üstüne bir de ev kirani, elektrik su vs yi ekle :)

insanlar bu yüzden pasif gelir kaynagi ariyor. en azindan benim cikis noktam öyleydi.

robert bosch

Dünya kaynakları da tükeniyor sıcak evimizde oturup ekşi duyuru'da kim troll tartışması yapicaz diye. İlber Ortaylı klasmanında artı değer üretenler yedi gün yaşasın, biz uyuyalım işte. Hiçbir şey üretmiyor, uretemiyor, üstümüze yığılan boş vakit yüzünden, yarı cahillikten de acı çekiyoruz. Hiç gerek yok. Depresyon, intihar oranları da azali

sekizdokuzon

Acaba intermittent fasting daha az tuketmemiz için bill gates'in bir komplosu mu?
Her gün yasamak gereksiz ==> bu sebepten kalori yakiyoruz, onun yerini doldurmak için ureticilerden ürün aliyoruz onlar da ekstra üretiyor==> haftada çalışmadığımiz iki gün uyutularak daha az tüketmek.

logisticsmanager

Ekonomik yanı bir tarafa mental olarak yükü beni daha çok zorluyor. Benim hayal çözümüm dondurulmak. Ha sonrasında çözüldüğüm çağ da saçmasapan olabilir :v ama bazen gerçekten hiçbir şey çekilmiyor, tüm fonksiyonlarını durdurası geliyor insanın.

lüzumsuz adam

Üç gün değil de genelde haftada 5-6 günlük paket sunuyorlar. Saatleri de 09-18 civarlarında olur muhtemelen.
Tabi hepsi aynı kalitede değil ama doğru teklifi kabul ederseniz neredeyse "kış uykusu" sayılacak ortamlar var. Çoğunluğu para da veriyor.

Bu geçici bir dönemse isterseniz iş bulana kadar bir işe girin.

Ek: Youtube kanalının ilk videosu ne zaman gelir?

michael_knight

@michael: bugün başlıyorum videolara, yaz sonuna kadar bir şeye benzetecegim kanalı diye düşünüyorum. Sağolasın hatırlayıp sorduğun için, çok ince bir davranış.

sekizdokuzon

@sekizdokuzon, ne kanalı matematik videoaları mı çekeceksin?

geveze yazar

@geveze yazar: evet, inşallah tutar. Elimden geleni yapacağım bakalım.

sekizdokuzon

haberim olsun merak ettim çok. sürekli izlerim belki.

geveze yazar

@sekizdokuzon; matematik videoların yayınlanmaya başlasın kanalına ilk ben abone olacağım. Belki çok ünlü bir matematik öğretmeni olursun çok zengin olursun kış uykusuna yatman gerekmez. Bence olursun :)
Kanalını duyur buradan.

rock n roll
1

mobil görünümden çık