Bu yaz yunan adalarindan kapida vizenin gecerli oldugu bir adaya gidecegim. Tursuz. Ucak biletimi kendim alicam, yunandaki oteli kendim ayarlicam. Sorun yasar miyim? Turla gidersen sorun yasamazsin diyenler var ne alaka? Tur hic sevdigim bi sey degil, askeri kamp gibi sevmiyorum. O yuzden ya tursuz ya hic diye dusunuyorum.

Hayir bir de her seyi ayarlicam, odicem, ya giremezsem diye de endiseleniyorum. Otel motel yanacak cunku o durumda.
Bir de sicagin altinda 10 saat falan bekleme durumu olur mu geecekten.
Internete malum herkes her seyi abartarak yaziyor ama dogru olma ihtimali var mi?

Fark eder mi diye onu da sorayim. En iyi ay diye bi sey var mi? Temmuz agustos eylul hangisi daha avantajli

 

Kapıda vizeyi artık kapıda değil, bilet aldığınız acente üzerinden önceden alıyorsunuz. Dolayısıyla ülkeye girişte on saat beklemek falan yok, aynı anda 3-4 feribot yanaşmazsa max 1 saatte pasaporttan geçersiniz.

(Uçak diyorsunuz da, Yunan adalarının çoğunda uluslararası havalimanı yok, olanlar da büyük adalar olduğundan Schengen gerekiyor olabilir, onu öğrenmek lazım. Mesela Santorini'ye baktım, kapıda vize geçerli değilmiş.)

kobuzchu kiz

Ucagi bodruma falan alacagim, feribotla gececegim oradan.

Kittie

önce adaları araştırın bodruma inip anca kosa gidersiniz. bazı adalar küçük 1 2 gün anca gezilir. feribot biletiyle kapıda vize aynı ücret. kapıda vize çok anlamsızlaştı. uzun süre kalınacaksa mantıklı oluyor. feribot biletini aldığınız firma vizeyi sizin adınıza alıyor, evrak hazırlayıp 1 2 hafta önceden yollamanız gerekiyor.

mikahakkinen
1

mobil görünümden çık