Birçok eski arkadaşla aynı isimleri paylaşarak konuştuğumuzda fark ettim ki pek çok kişi rahatsız aynı ''yeni'' trollerden. Günde 99 farklı ve hayata dair agu bugu seviyesinde soru soruyor, burayı da sözlük gibi kadın düşmanı ve çokça dinci bir yapıya büründürmeye çalışıyorlar. Modların köşeli kararlarından rahatsızlık duyuyorduk fakat şu an tamamen pasif bir tavırdalar. Son birkaç ayda buranın troll fışkırtmasının sebebi bu mu sizce?




 

Degilim. Her turlu soruyu sormak serbest olmali. Tetiklenmemek bizim elimizde.

floydian

Ben en çok bunları besleyen, sorularına ciddi cevaplar verip saçmalıktan ibaret cevaplarına açıklama veya karşı yorum getirmeye çalışan kullanıcılara şaşırıyorum ve gülüyorum doğrusu :) Bunlara bk muamelesi yapmak gerektiğine inanıyorum.

Edit: Peki trollerle ilgili soruya trollün cevap yazması skdsfsfh

moonie

Okumayıp geçiyorum. Etkileşim alamazsa devam etmezler. Çaresi Ali kıran baş kesen moderasyon değildir.

gabe h coud

Rahatsız oluyorum. Ben de bazen cevap yazıyorum ama yazmamak lazım. Ayrıca sözlük gibi bir ortamol olması konusundaki korkunuzu da paylaşıyorum

nundu

Ben kimseyi tanımadığımdan herkese ciddi cevaplar vermeye çalışıyorum. "Bir yerde x olmadığını düşünüyorsan o x sensindir." durumu değildir inşallah:D

gnosis

Çare uçurmak, banlamak değil bence de. Troll dediğin şey toplum içinde böyle maddesiz bir şekilde havada süzülen her eksik ya da yanlış görüşün, bakış açısının ete kemiğe bürünmüş hali. Bunları görmezden gelerek hiçbir gelişme sağlanmaz. İnsan zihnindeki negatif düşünce gibi bunlar. Düşünceye duyguyla tepki verdiğin ölçüde büyür. Sükuneti koruyarak kendi alanlarında mizildanmalarina izin vermek, "Bu toplum böyle de bir şey üretmiş" demek lazım. Son zamanlarda bahsettiğiniz trollerden bir ikisinin hedefi haline gelmiş biri olarak söylüyorum.

sekizdokuzon

Biraz önce sorulan ve silinen soruyu makul buldum ben. Siyasi parti ismi zikredilmesi hoş olmamış. O ayrı.

Çok da güzel bir cevap yazmıştım. Soru o arada silinmiş, cevabım buhar oldu.

Cevapların bir kısmı beni daha çok rahatsız etti. Soruların da, soruyu tahrik edici bulsak bile cevapların da belirli bir seviyenin altına düşmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bazı kelimeler uluorta kullanılmamalı bence. 'Trol' kelimesi de bunlardan biri.

Mirket

tam soru nick uyumu olmuş. ben ne kadar soru çeşidi olursa o kadar çok seviyorum. duyuru kel ali'nin bağına dönmüş zaten. ama böyle çıkışlar yapın belki mod. falan yaparlar sizi buraya.
bir akparti kadrosu gibi kazançlı değildir ama ben pek anlamam bu işlerden ama sözlükte şuna benzer o kadar çok entry var ki; bunları da görmezden gelmeyin.
eksisozluk.com

geveze yazar

Rahatsızım. Moderasyondan bir şey yapmasını beklemiyorum. Sadece engelleme seçeneği gelse yeterli. Engelleme seçeneği geldiği anda kendi akışımı kolayca adam ederim.

Provokasyon amaçlı açılan başlıklara hiçbir şey yazmam. Provokatörler etkileşim almazlarsa azalarak biterler.

10551037

Bariz troll ve nefret söylemi (ya da o niyet) olmadıkça , her duyuru okey olmalı bence. Öbür türlü tek tiplik olur, kendin çal kendin oynaya döner, sonuçta burası bir zümreye ait değil.
Hem o tarz duyurulara sert cevap vermek de hoşuma gidiyor.

jülsezar

ben power user olduğum için dilediğimi görünmezlere alabiliyor, dilediğimin mesaj atmasını engelleyebiliyorum. mesela bu duyurudan 3 kişiyi görünmezlere aldım. birazdan da mesaj atmalarını engelliyorum. hayat bana güzel.

Mehmettheslim

kimse de üzerine alınmamış, ne tatlısnız hepiniz de.

geveze yazar

Kişiye değil soruya cevap veriyorum ben, Okuyan başkaları da vardır elbette cevaplarımı. Troll tipler aptaldır benim bakış açıma göre ama bu düşüncemin onların ifade özgürlüğünü engellenmesini de istemem. İnsanlar aptal olmakta da özgürler sonuna kadar.

hasmetizm 2046

Rahatsız oluyorum bu yüzden denetlenmeli zihniyetini doğru bulmuyorum. Sebebini uzun uzun yazmayacağım ama rahatsız olsam da her soru sorulabilmeli.

Ha cevap vermem o ayrı. Herkes görmezden gelip cevap vermese zaten bitecekler. Ben de onu anlamıyorum. Değil cevap ciddiye alınmayı bile hak etmeyen insanların zırvalıklarına niye prim veriyorsunuz. Güzel güzel yazdığınız cevaba yazık. O tip sorular zaten belli oluyor yok sayıp geçmeli

juliette

Duyurunun kuralları belli. Kural dışı bişey yoksa, rahatsız olan ya kafasına takmasın ya da buraya girmesin.

Ayrıca bir sorunun "trol" olup olmadığına kim, hangi sebeple karar veriyor?
İnsanlar işine ne gelmiyorsa direkt trol damgası yapıştırıyor. Tamam en haklı sizsiniz, en doğru fikirler sizde, saygıyla eğiliyor herkes ulu cevaplarınız karşısında, bunu duymak istiyor insanlar. O zaman senden ala duyuruyu yok.

hops

Rahatsız oluyorum ama banlanmalarına gerek yok, duyuru bize engelleme hakkı verse yeterli.

Kural dışı değil ve etkileşim sağlıyorlar diye kimse burada babasının çiftliği gibi at koşturamaz. Ama şu da var, trollerin amacı bir şeyleri kaşıyıp tepki devşirmek değil mi? Cevap vermezseniz, maymunluklarına karşılık bulamazlarsa zaten solup giderler.

Baş trollerin soru altına toplaşması ve el aleme saldırgan cevaplarla salça olması da ayrı bir komik olmuş. Türkiye simülasyonu gibi.

morca

ben daha çok bütün gün burada ego tatmini yapan tipleri sevmiyorum. yok şöyle işim var, şu kadar maaş alıyorum, öyle süperim böyle süperim diye ego kasan tipler. sözlükte bunlardan bolca var zaten. bunlar olmasa çok daha güzel olur duyuru.

nothing in my way

kimmiş troll ya? neye göre troll olduğuna karar veriliyor? yine bir şeyleri kaçırdım galiba. not: rahatsız değilim.

deartheodosia

rahatsız değilim.

abelardo

Trolllerden rahatsız değilim. Hatta troll olmasını umduğum ama maalesef gerçek olduklarını düşündüğüm tiplerden bile rahatsız değilim. Yok sayıyorum.

@gabe +1

nawar

Duyuruya yenilikler gelmeli. Bazı arkadaşlar yazmışlar zaten. Duyurusunu, cevabını, saçmalamalarını görmek istemediğimiz kişileri görmememizi sağlayabilecek bir sistem getirilebilir. Ayrıca mesaj alımına kapatma seçeneği sözlükte olduğu gibi burada da olmalı. İnsanların ulaşılamama hakkı olmalı. Bu sözlükte var, burada da olabilir. Ayarlar sekmesine bir buton yaparsın, oradan insanlar istedikleri sistemi kendisi kurar.

rock n roll

Kim trol kim değil onu bilecek kadar dikkatli takip etmiyorum sanırım burayı. Birinin yazdığı bir şey dikkatimi çekecek ki daha önce ne yazmış etmiş inceleyeceğim anca öyle fikir sahibi olurum kullanıcı hakkında. Uzun süreli belleğime atamıyorum sanırım bu verileri :) dümdüz trollük yapan trollerden rahatsız değilim. Kadın düşmanı vs olanlar aslında özünde kadın düşmanları zaten. Trol ayağına içlerindekini akıtıyorlar sadece. Yani trollük maskesiyle hoş olmayan tavır sergileyenler rahatsız ediyor beni. Yoksa boş beleş trollükler yapanlar komik bile geliyor bazen şayet başarılı yapıyorsa trollüğü.
rock n roll, nawar ve gabe +1 . Filtreleme vs olmalı, o yoksa görmezden gelinmeli rahatsız olunuyorsa.

yazdonumu

Moderasyonun eski ali kıran baş kesen tavrının durması güzel bi gelişme, haliyle troller yağmurda türeyen sülükler gibi çıktılar gün ışığına. Beslenmezlerse yavaşlarlar, biraz beklemek lazım. Zaten hepsi zamanında aldıkları yedek hesapları piyasa çıkartan ya da hemen yeni hesap alan eski tipler. Modlar kalsın böyle, zamanla yine tenha hale dönecektir.

Bruce

Benim en komigime giden iki tane var. Ne sorsan cevap bir şekilde "batı çok kotu" oluyor, bir şekilde oraya getiriyorlar. Bazen bunda da olmaz diyorsun ama bir sekilde alakasiz konu hakkında uzun uzun yazıp "batı yüzünden böyle" diye bitiriyorlar.

Ha olmalari güzel çünkü egleniyoruz. Az oldukları için dalga geçmek eglenceli.

logisticsmanager

engelleme özelliği gelmeli duyuruya.

essoist
1

mobil görünümden çık