Yaptığım işi sevmiyorum ve artık 10 yıldır kusma noktasına geldim. Başka hiçbir gelir kaynağım yok. Hisse, tahvil vs. yatırımlarını saymazsak bir lira gelmiyor hiçbir yerden ve canımı çok sıkıyor bu durum. Kenarda birikmiş 250bin dolara yakın param var ve artık bununla bir şey yapmak istiyorum. Evim arabam yok. Düzenli bir gelir akışı sağlayana kadar ailemin evinde kalabilirim. Halihazırda yaptığım iş dışında hiçbir şeyden profesyonel olarak anlamam, o yüzden "al sana 5 milyon dolar. bununla iş kur" deseler paraya bön bön bakarım. Yaptığım teknik işin kurumsal hayat dışında bireysel olarak hiçbir değeri yok, o yüzden bildiğim işi yapayım diye bir durum da söz konusu değil.

Yurt dışında millet ucuz kredi, daha ödemelerin ilk ayında mortage'ını ödeyen kira getirisi ile emlak zengini oluyor. Türkiye'de ucuz kredi döneminde bile aylık kredi ödemelerini anında karşılayan bir kira getirisi hiçbir zaman olmadı. Üç beş sene beklerseniz anca öyle makul seviyelere geliyor. E gelene kadar taş yemeyeceğimiz için emlak işleri de sıkıntılı. Peşin parayla turistik bir yerden bir tane 1+1 alıp Airbnb yapayım bari dedim ama devlet de Airbnb'yi engellemek için her türlü koşulu getirmiş geçtiğimiz aylarda.

Ne yapıcaz nasıl gelir elde edicez valla patlamak üzereyim. İş makinası, tarım aletleri falan alıp kiraya mı versem? Hayır zengin olma hayalim falan da yok. Üç beş bir şeyler gelsin bir yerlerden yeter benim için. Uzun vadede aylık $2000-$2500 dolar ek gelire ulaşsam emekli ederim kendimi.

 

Ne iş yapıyorsun tam olarak? Kendini geliştirmek ya da başka bir iş alanı için eğitim almak adına hiç mi bir mesai harcamadın, o derece mi yoğun bir iş?

muhayyer divan

IT sektöründe mühendislik işleri yapıyorum.

Kişisel hobilerim var da, onlar paraya çevrilecek şeyler değiller. Yani benim hobilerimi profesyonel olarak yapanlar bile aç geziyor diyeyim :) Bireysel olarak sıfırdan bir hard skill geliştir ve onu yap tarzında bir işten bahsetmiyorum ayrıca. Yatırım yapıp başlangıç için işimin yanında onu devam ettirmek istiyorum sadece. Bu tarz bir şey için akıl verecek olan varsa her şeye açığım tabii ki.

kakaolu kremali biskuvi

İlk birkaç cümleden sonra acaba dedim ama son cümle net bi şekilde kolay yoldan para kazanıp yan gelip yatayım kafası net bi şekilde. Bence Youtuber falan olun. Aynı sizin kafa yapınıza sahip insanların anlattığınız şekilde para kazanma kapısı.

truf

@truf

Saçma

Atıyorum, restoran işletmek için aşçı olmak gerekmediği gibi, başka herhangi bir şekilde yatırım yapmak için de gidip o işin sıfırdan mesleki eğitimini almanıza gerek yok. Kazandıkları paraları alakasız sektörlerde danışmanlık alarak değerlendiren bir dolu insan var. Ben yatırım ile, altını çiziyorum, "ek gelir" sağlamaya çalışıyorum. Mevcut işimi hemen yarın bırakıp yan gelip yatayım demedim.

kakaolu kremali biskuvi

hocam bilmediğiniz işlerin çoğunda tek başınıza gol yemeniz çok olası. özellikle günümüzün şartlarında. anladığım kadarıyla ortağınız da olmayacak. hem bir yere kadar işi kendiniz götürmeye/takip etmeye çalışacaksınız hem de kendi işinizi yapacaksınız. bu bence zor.

son zamanlarda gözüme takılan şey şu; pandemi sonrası herkes parasını arabalara gömdü. iyi kötü demeden herkes bir araç aldı. bu araçların hepsi bozuluyor veya yolda kalıyor. geçen arabamı bakıma götürdüm sanayide ustaya. 1 saat içerisinde 4-5 tane çekici üzerine arabayla geldi. 1-2 tane çekici alıp işletebilirsiniz.

ya da paranızın 50.000 dolarlık kısmı ile franchise alabilirsiniz inandığınız bir kategoriden.

calmdown

Mesela başlangıç için araba alıp satmak (son vaziyet nedir bilmiyorum ama) mesela uygun olmaz mı? Alsatçılık yani, özellikle anladığın konularda.

muhayyer divan

250 bin dolara yakın parayı nasıl yaptın kardeş onu anlat ben de sana hayallerimden bahsedeyim

skr1292
1

mobil görünümden çık