Dışarıdan ben de böyle mi duruyorum bilmiyorum ama bence hiç kimse hüçbir şey merak etmiyor. Bilmeleri gereken şeyleri üstünkörü öğrenip hayatlarına devam ediyorlar. Sizce de öyle değil mi?




 

Herkesi meraklı buluyorum ama çok büyük çoğunlukla doğru yönde değil o meraklar. Hep saçma sapan, son derece sığ, anlamsız merakları oluyor, başkalarının ne yaptığı, neyi nerden kaça aldığı, ne kadar kazandığı, hangi durumda hangi katalulli nasıl yapılır gibi. Merak yok değil, hatta çok ama yanlış yerde.

muhayyer divan

Meragi, tutkusu olmayan insan yaşıyor sayılmaz ya.

sekizdokuzon

bence de merak haddinden fazla ama muhayyer+ Ya artniyetli ya cahillikten o merakı kullanamama durumumuz var

ala09

İnsanlarda iyi kötü bir merak olur illa ki ya. Bence siz sizin istediğiniz şeyleri merak etmemelerine içerlenmişsiniz.

kakaolu kremali biskuvi

bence merak şeyden sonra oluşuyor, sana fayda sağlayacak şeyler ararken. mesela belli yaşa geliyorsun artık dizlerin tutmaz oluyor başlıyor sende bi merak. o yüzden hep derim keşke tıp fakülteleri orta yaştan sonra gönüllüler tarafından okutulsun diye.

mesala genç güzel sapasağlam bireysin. gönül ilişkilerine açsın. e tabi magazin merakın oluyor.

birde ölüm korkusu, nerdeyim ben bura nere lan gibi şeyler hissediyor bazen insan o zaman da felsefi meraklar başlıyor.

geveze yazar

Faydali bilgiler vs yerine dramaya dedikoduya daha cok meraklilar

floydian

Cevrenizi degistirin bence

optimistbakunin

her konuda uzman mı olalım? herkes atom mühendisi mi olsun?

hayatımızın binbir tane derdi var, tek bir konuda iyi olup diğer konuları da işimize yarayacak kadar öğreniyoruz evet, tüm dünya böyle, tüm insanlar böyle olması gereken şey böyle zaten.

bir yemek yapıcam diye kimya mı öğreneyim, biyoloji mi, fizik mi? tarımcı mı olayım? ne yapayım abi? karnım aç evde ne varsa ona göre bir yemek yapıp yiyorum, kimseye muhtaç kalmıyorum falan.

problem insanların işine yarayacak kadar öğrenmesi değil, işine yarayacak şeyleri dahi öğrenme zahmetine girmemesi.

selam

bence aksine insanımız üstüne vazife olmayan, kişinin kendisi dışında kimseyi ilgilendirmeyen konularda terbiyesizlik boyutunda meraklı.

iyi anlamda yani sanat, bilim, felsefe, edebiyat, spor vb alanlarda ise illa merakı olanlar vardır çevrende ama merak ettiği konular sizin ilginizi çekmediği için veya sizin ilgi alanlarınızda meraksız oldukları için öyle bir algıya kapılmış olabilirsiniz. ya da çevreniz aşırı tırt da olabilir bir ihtimal.

mesela ben uzay ve uzaya dair hiç meraklı değilimdir. hatta arada ekşide debe ye falan girer bu tip konular yüzlerce fav alır hiç açıp bakmam. aksine eşim uzaya tutkundur. onun yanında uzay konusunda dünyanın en meraksız insanı gibi görünebilirim. ben de tarih e çok meraklıyımdır. tarihçi veya tarih öğretmeni filan olmamama rağmen, pek çok lise tarih öğretmeninden filan çok çok daha bilgili olduğumu düşünürüm. vs. vs.

wilhelmwasmuss
1

mobil görünümden çık