Lucy'nin amacı ne, dışarıda ne arıyor?

Siyahi askerin, robotların, burnu voldemorta benzeyen adamın amacı ne?

Biri açıklarsa sevinirim dizinin amacını, konusunu.

 

dizinin basinda bir atom bombasi patlamasi oluyor.

bu atom bombasi dünyayi ikiye bölmüs.
ilk grup lucy'nin de icinde bulundugu "vault" denilen gruplar. bunlar yer altinda kendilerine bir dünya kurmuslar. atom bombasindan etkilenmemisler. kendi tarimlari, yapay günesleri vs var. eskinin zenginleri bunlar. birbirlerine karsi cok kibarlar vs

vault kurmayi basaramamis olan eskinin fakirleri yukarida kalmislar. radyasyondan dolayi tipleri kaymis. ghoul'un burnu o yüzden öyle. radyasyon zehirlenmesi gibi bir seyi var.

askerleri amaci birlik, düzeni vs saglamak herhalde. spoiler vermeden nasil anlatilir bilemedim.

lucy kötülük görmemis, vaultta yetismis bir genc kiz. bir missioni olacak ilk bölümde ya da ikinci bölümde isleniyor olmasi lazim.

dizide hikaye güzel fakat post apokaliptik dünyada gectigi icin etik konusunun islenisi asil hikaye bence. ileriki bölümlerde daha iyi fark edeceksin.

robert bosch

Dizinin amacı ve konusu biraz muğlak kalabilir. Fallout 2077 yılında yaşanan bir büyük savaş sonrası nükleer kıyamet ortamında geçiyor. Haliyle oyunlar olsun, dizi olsun farklı zamanlarda ve farklı hikayelerle geçebiliyor. Dizi, oyunlardan ayrı bir zaman ve ayrı karakterlere ait.

Vault, nükleer saldırı tehdidi sebepli olarak geliştirilen sığınaklar sistemi. Farklı bölgelerde var. Biz de bunlardan bir tanesini görüyoruz. Robot dediklerin "Brotherhood of Steel" sanırım. Zaten zenci de o "robot" zırhlardan birinden çıkıyor. Yoksa normal robotları mı soruyorsun? BoS, savaş sonrası kurulan ve bütün teknolojiyi kontrol altına almayı planlayan bir eski askeri grup. Başkalarının ulaşıp tekrar böyle toplu savaşlar çıkarmasını da engelliyorlar kendilerince. Voldemort'a benzeyen kişi(ler) de Ghoul. Onlar da radyasyon ile etkilenip bu yaratıklara dönüşen mutasyona uğrayan insanlar.

Dizinin konusu bu. Karakterlerin amaçları için diziyi izlemeye devam et. Onlar açıklanıyor kendilerince zaten. Spoiler olmasın.

nawar

Bir daha izle ve birkaç bölüm daha ilerle. Dizinin keyfini yaşayamazsın yoksa. Son senelerde yapılan en iyi dizilerden bence.

prole

dizinin kimi sahnelerinde olaylar sondan başa doğru gidiyor.

summerof69
1

mobil görünümden çık