Bize öğretilen şu ki, avrupada birinin özel hayatını dinini mezhebini yönelimini sorgulamak ayıptır, belki suçtur. Ama bu ingiliz firmalarında etnik kökeninden cinsel yönelimine, trans olup olmadığından dini inanışına hatta mezhebine kadar soruyorlar. Ha cevap vermek istemiyorum seçeneği de var da, bu soruyu ilk sırada koyuyorsa ırkçılık için mi koyuyor yoksa ayrımcılığa maruz kalırsan diye önceden tedbir alsın diye mi yapıyor anlamadım. Nedir bunun sebebi?

Örneğin Tesco market.


 

Reddite baktim, ayrımcılık olmaması için soruyorlarmis ve bir dedikleri de ilk basvurularda gözükmüyor diyor. Cv'de etkisi olması zaten yasak. Belki pozitif ayrimcilik vardir onu bilemem.

İngiltere anglosakson yapida, onlar çok seviyor böyle din, dil, ırk sormayı. Yoksa Fransa'da hayatımda görmedim duymadım.

logisticsmanager

Yok Orduda kadin sayisini arttiriyoruz, yok muhendisligi kizlar secsin sacma sapan kampanyalari donuyor televizyonda. Black, asian, degisik istihdam edin diye hukumetin firmalara koydugu hedefler, tesvikler var diye biliyorum. Ama doldurmak zorunda degilsin, istege bagli.

freedonia

@logistic
Şimdi başka bir firmada karşılaştım, bu sefer açıklama yazmışlar. Söylediklerine göre pozitif ayrımcılık evet. Çeşitliliği artırmak ve bunlar iş değerlendirmede olumsuz olmayacak falan yazmışlar.

Unde bach canim

Heh işte inclusion diversity ayağı gibi. Yani ben yanlış buluyorum ama tabi her kültür farklı:)

logisticsmanager

Kimse senin rahatın için uğraşmaz. Kimi almayacaklarını belirlemek için onlar.

Mehmettheslim

"dinini mezhebini yönelimini sorgulamak ayıptır" amerika'ya ait bir konsept, avrupa degil.

hot potato

pozitif ayrimcilik icin soruluyor onlar. sirketlerin lgbt, minority hire etmek gibi hedefleri var. yani son round'da ise kalifiye 2 adam varsa gey veya azinlik olani alirlar. aliyorlardi. artik yavas yavas durumun sakatliginin farkina vardilar ve diversity hire'lar cok ciddi sorgulaniyor.

bir de genelde yeni mezun pozisyonlarinda cok etkili oluyor bunlar. cunku university hiring yapildigi zaman ogrenciler tarafsiz bir takim tarafindan mulakata alinir, ve kabul edilenler bir havuza konur. sonra bu havuzdan eleman ihtiyaci olanlar eleman secerler. bu gibi yerlerde havuz hep lgbt, minority doluyordu.

normal bir hiring manager buna cok takilmaz. takimina kimi alip almayacagina o karar verir.

antikadimag
1

mobil görünümden çık