Benimki, az önce fark ettim, System of a Down dinlerken rahatsız oluyorum :p

Sizde neler var? Teşekkürler.


 

YOĞURT. Öhöm sakinim. Yoğurt :')

Şimdi ben gerçekten sıfır milliyetçi bi insanım. Milliyetçilik kavramıyla temelde anlaşamadığım noktalar var vs çok detaylandırmıyorum.

Ama yoğurt Türklerin ya. Ve hani diğer tüm yemekleri diğer milletler sahiplensin gram takmam ama yoğurtu sahiplendiklerinde sinirlerim hopluyor ahdhdh

nundu

@nundu +1

Adı bile yoğurt yani en başta, diğer dillere bile bu şekilde geçmiş. Daha da bunun kafa karıştırmaması lazım.

Milliyetçilikten ziyade yanlış bilgiye kıl oluyorum. Ondan sinirimi bozuyor. Greek yogurt diye gördüm mü "püh" diyorum her seferinde :D

akhenaten

Şimdi ben gerçekten sıfır milliyetçi bi insanım +1 Hatta yoğurt meselesi de umurumda değil, o derece.

Ama Türk Yıldızları ve/veya SoloTürk gösterisi izleyince (3 kere izledim galiba) allah allah allah diye bağırarak düşmanın üstüne koşasım geliyor. Gösteri bittikten bir süre sonra tansiyonum/nabzım normale dönünce geçiyor.

kobuzchu kiz

Bence bu konuda çok yanlış şeyler var. Yemedim ama bildiğim kadarıyla Greek yogurt markette satılan yoğurt değil, süzme yoğurda benzeyen bir ürün. Greek yogurt adlandırmasını yanlış bulmuyorum. Yunanlar yıllarca Anadolu'da yaşamış insanlar.

Ben Türkiye'nin var olması için Atatürk milliyetçiliğini gerekli bulan bir insanım ama bu yoğurt, baklava muhabbeti bana çok anlamsız geliyor. Bunlar üstünden kesinlikle milliyetçilik yapmam. Bir gün ABD'ye gitmiş olsam ve canım Türk tipi yemek yemek istese ve markette Yunan yoğurdu bulsam mutlu olurum.

dissendium

Spacex inişini izleyince “USA! USA!” diye çılgınca tezahürat yapıyorum.

gabe h coud

Her milli bayramda muhakkak gösteri çıkarırım. Çocuklarla kırmızıları giyer laik atak geçiririz.

ruhen hastayim ben

@8910 +1
@nundu -1 çünkü "absürt" değil bence yoğurt, türk kahvesi, baklava vs. refleksimiz :)

Ben, bana "hiç Türk'e benzemiyorsun yeaaa" denince tetikleniyorum. Türkleri, Arap ya da 60'larda iltica eden Kürtler gibi fenotipli ve Arap, Afgan ya da Paki gibi dinci görüyorlar. Üstüne bir de tam olarak sarı filtre ülkesi kategorisine koyuyorlar. O yüzden içki içen, dinli olmayan ve açık renk tenli birini (ya da başı açık kadını) görünce "whoa! you don't look like Turkish, though" Bunun Türkleri genel olarak aşağılayan bir yaklaşım olduğunu fark etmeyen tipler de Ekşi Sözlük ve X'te gurur duyuyor bu sözle.

nawar

Yürü be, Turan ülkün yürüsün, soyun sopun türüsûn @nawar

sekizdokuzon

şu olaydan sonra heineken içmiyorum:
www.marketingturkiye.com.tr
özet: bizim milli takımın izlanda ile oynayacağı maç öncesi heineken, "hollanda sizi destekliyor" şeklinde reklam yaptı.

anlatamıyorum

Şu aralar hiçbir milliyetçi refleksi absürd bulmuyorum. Özellikle müzik ve dil konusunda.

muhayyer divan

yurtdışında biri bir şey dedi mi aslan kesiliyorum, TR'de çok sallamam.

duyurukullanıcısı

İş için yazıştığım biri Girne’nin Rumca adını kullanınca azıcık çemkirmiştim şehrin adı Girne diye. Kendime şaştım.

auroraaurora

Soykirim diyip durdugu icin kim kardasyana bileniyorum djfkfk
Hele soykirim vardi diyen turk gorursem nefret doluyor icim.

Kittie

yoğurt en az türk şeylerden birisi heralde, orta asyadan at sırtında geldik hikayesi doğruysa. yunan da değildir. anadoludur işte.
zaten her türlü yiyecek mutlaka coğrafi olur. baklava türk mü? kebap? şam fıstığı antep fıstığı olunca türkler mi bulmuş oldu

türk görünce cihaddan islamdan başka bi şey hatırlamayan avrupalıya valla biz de sizdeniz diye yükselince milliyetçilik olmuyor zavallılık oluyor.

lambırcek

Yunanistan'a her gittigimde cok rahatsiz oluyorum, kendimi hic guvende hissetmiyorum. bisey alikrken bile biriyle konusunca, eokaci midir? asalaci midir? aklima hep boyle seyler geliyor. belki ege bolesinde olunca cocukken anlatilanlardan etkilenmisimdir. Yunan arkadasim cok var, ama orada boyle hissediyorum.
bir de kafede aldigim baklavanin ustune, eskiden pastalara veya kokteyllere konan semsiyeden koymuslardi, artik dayanamadim kufur edip ciktim.

Bir de bunu tek karsilastigim Misirlilar yapti, yurtdisinda Turkum diyince evet ortadogulu oldugunu anladim falan diyor ama rahatsiz edici yilisik bir tavirlari var, hemen tetiklenip, tersliyorum benim atalarim Altay daglarindan arap collerinden degil diye. ben, beyaz tenli cekik gozlu bir yorugum, benzesek birsey demeyecegim.

durgunfoton

daha once yabanci ulkelerde yasadim ama almanya'ya geldigimden beri ilk defa kendimi azinlikta hissettim. bu da bende biraz milliyetci refleksler olusturdu. bunlarin baslicasi turk mutfagi. turk mutfagini cok ovuyorum ve manasizca elestirilmesine gelemiyorum. bunun disinda da birkac sey var. genel olarak insan gurbetcileri bir nebze anliyor burada uzun sure yasayinca. bu buyuk kisminin garip insanlar oldugunu degistirmiyor tabii.

dogal yogurt yapmayi da deneyecegim yakinda. boyle icimden bir ses her turkun yogurt yapabiliyor olmasi gerekir diyor nedense...

bohr atom modeli

Almanya'da starbucksta calistim ogrenciyken, bir tane de ukraynali kiz vardi. ve merkezi bir yerde calisiyordum, piril piril Turk ogrenciler, calisanlar gelirken hicbir sey demeyen bu kiz (Turkce konusurlardi belli ederlerdi yani), ne zaman tipi kayik bir suriyeli, arap gelse bunlar Turk galiba diye yanima geliyordu (onlarin guzeline hic Turk demedi ama).
Ben de karsilik olarak ne zaman rus veya eskort tipli biri gelse bunlar ukraynali, istersen sen ilgilen demeye basladim.

wishmaythşngs
1

mobil görünümden çık