Bir anlik dalginligimdan oturu cok tuhaf bir durumun icerisinde buldum kendimi.

Oglumun dogum gunu bugun. Arkadaslari gelecek. Her seyi hazirlamis. DJ, icecekler, pizzalar, dondurmali kekler, trampolin, balta atma, mini golf falan ev panayir yeri gibi olacak. (Bahcem 5 donum.) Cocuklarin sinavlari da yeni bitti. Henuz tatile giden de yok. En az 100 genc gelir diye tahmin ediyorum.

Sabah cok erken saatte telefon aldik. Esimin uvey annesi vefat etmis. Aramiz iyiydi. Cok uzak degildik. Kayinpeder taziyeyi sizin evde yapalim dedi. Uykuluydum. Tamam dedim. Bir de biri vefat edince yardim etmek istiyor insan.

Oglanla konusup, dogum gununu iptal edelim mi demek icin aradim, cok para harcamislar. Bir suru aktivite kiralamislar. Davetyeler vs... Bir suru iletisim.

2 saat sonra dogum gunu partisi ve taziye ziyaretleri ayni anda baslayacak...

Evim cok buyuk. Dogum gunu cocuklari garajdaki tuvaleti ve bahceyi kullansa, Evi de cenazeye gelecek askerler kullansa diye bir plan yaptim. Bu plan calisir mi acaba...

Cenaze algisi biraz fakli burda. Daha cok yasami kutlama seklinde geciyor.Uvey kayinvalidem emekli pilot, cok asker arkadasi gelir diye dusunuyorum.

Pratik bir cozum onerisi aklina gelen varsa yazabilir mi? Dj'e para teklif edip, olaydan uzaklastirmak, hasta numarasi yapmasi gibi sacma sapan fikirler geliyor aklima. Yuksek sesli muzik olmazsa, idare ederim herhalde...

 

Orası neresi bilmiyorum ama taziye anlayışının yaşamı kutlama olduğu bir kültürde doğum günü partisi bence göze batmayacaktır. Bilmiyorum acilen başka bir mekan da bakabilmelisiniz taziye için. Elazığ'da taziye evi denen yerler biliyorum mesela, cenaze evine gidilmeyen kültürler de var.

muhayyer divan

Konferans salonu bulun bence cenaze için. Emekli pilot olmak az bir şey değil.

dissendium

Ben de neresi merak ettim. Sabah vefat etmiş cenazesine katılmayacak mısınız? defin olayı olmuyor mu? ondan sonra taziyeye gelinir. Çocukların yaşı epey küçük sanırım, 24 saat partilemezlerse çakışmayadabilir.

ashleybon

Baska bi yer tutacaksin cenaze halkini oraya yonlendiriceksin

Zetnikov

Kullanıcı adından dolayı Kanada diye tahmin ediyorum (kanada milli marşı)

Bence de konferans salonu ayarla. Kayınpedere de durumu söyle ya atla deve değil bence. Ayrıca böylesi ona daha layık olur de. Çocuğun eğlencesini de bozma ihtiyarlar için

nundu

ne güzel dertleriniz var yav özendim. :)

gençler eğlenecek müzik çalacak bangır bangır. diğer yanda yaşlı da olsa bir ölüm var. birinden birini ayırmanız gerek bence. başka yere gitsin en ikna edebildiğiniz.

naksidil

Six feet under bölümü gibi hayatmis.

Soruya cevap bence planınız işler. Ama iki grubun birbirinden haberdar olması kekremsi bir tat bırakır taraflarda sanki:/

Amaranta ursula

bana da direkt sfu hatirlatti. kendisinin evi olsaydi keske neden siz:/ sonucu buraya yazarsaniz merak ettim

ala09

Üzerinde düşündükçe son yazdığım cümle daha da mantıklı geldi. Yaşlıların işini başka yerde de görürsün ve çok da gönül koymazlar ama çocukların keyfini bozarsan daha büyük sorun olur ve yazık yani çocuk bunlar. Önümüzdeki 50 sene boyunca başına kakar falan :d

Çocuklar evde aynı şekilde djli falan kutlasın. Yaşlılar için bir event hazırla başka yerde

nundu

Hayal ettigim gibi kotu olmadi. Taziyeye gelenler icin guzel, dikkat dagitici bir aktivite oldu. Taziye'ye gelenler bir sure oturduktan sonra, disarida partide takildilar. 3 saat daha kaldi.

Biz olu evinde zaten, guzel anilari falan paylasiyoruz. Aglayan, ayilan bayilan olmuyor.
Yarin aksam 5 ile 8 arasi funeral home'da wake var. Isteyen gelip acik tabutu gorup, taziyelerini orda da iletebiliyor. Pazartesi saat 11'de de defin yapilacak.

Dogum gunu tam gaz ilerliyor. Icip sapitan yok su ana kadar. Gencler egleniyorlar.

Kalabaliktan dolayi eve polis geldi. Her sey yolunda mi diye. Yardima ihtiyacimiz olursa, yardima hazirlarmis...

Lokasyon Kanada. Dini inanc turu presbyterian.

Oneriler icin tesekkur ederim.

thetruenorthstrongandfree
1

mobil görünümden çık