evet evet solağım
ne jostick kullanabiliyorum, ne pcde oyun oynayabiliyorum. fincan bile tutamıyorum çok titriyor sağ elim. hatta böyle bi sinir sıkıntı basıyor elime kullanmam gerekiyorsa. bunu nasıl tarif ederim bilemedim. mesela eldiven giyince olur öyle bi sıkıntı basması.
parmak kuvvetlendiren basmalı bişiyim var gitarcıların kullandığı + lastik var gererek açıyorsun ama bi faydalarını göremedim.


 

Bende solağım ama böyle problemler yaşamadım, yaşamıyorum. İlginç.
Düzenli egzersiz tek çare sanırım

pavlis

bende de var. hicbir sey yapamiyorum sag elimle. hatta tasarim yaptigim icin cok ozel bir 3d mouse verdiler ama mouse'u da sadece sol elimle kullanabildigim icin birini birakip birini tutmam gerekiyor. cok sacma.

uzerinde calisilarak iyilestirilebilir ama bazi insanlarda bi taraf cok baskin oluyor benim anladigim.

bohr atom modeli

Yaşlılığında titreme sorunu olan bir büyükbaba, büyükanne, büyük teyze falan var mı?

Mirket

yazma çalışmaları yapın. birde stres topu sıkın. bildiğimden değil. bilimsel çalışmam da yok.

geveze yazar

@mirket, bildiğim kadarıyla yok. ailedeki tek solak da benim zaten :(

neira

"fincan bile tutamıyorum çok titriyor sağ elim"
bu doktorluk bi konu sanki. O elle yazı yazamamak mouse kullanamamak okey, sağlaklar da sol elle zorlanıyor ama fincan tutulur yani.

Joystick kullanmak dediğin eski usül joystick değilse, xbox-ps5 gamepad'inin sağ analog kısmıysa bak düşün dünyada milyonlarca sağlak ve solak onunla oyun oynuyor. Psikolojik de olabilir mi acaba diye düşündüm.

nhk ni youkosu

@geveze, işte top mantığında bişilerim var ama yapması bile zor geliyor çünkü sıkıntı basıyor elime. yazı yazmayı denedim o kadar zor ki. şu klavyede yazı yazmak dışında bir işlevi yok sağ elimin.
guitar hero'da medium bile oynayamıyorum yüzük parmağımı basamıyorum diye :P

neira

Titreme kısmının solaklıkla ilgisi yok. Bir nörologla görüşmeni tavsiye ederim.

Ailede var mı konusunu da büyüklerine bir sor.

Mirket

xbox aldık yeni. bi tekken oynayayım dedim, çapraz tutuyorum veya işaret ve orta parmağımla basabileceğim bir biçimde tutuyorum yoksa combo yapamıyorum hızlı olamadığımdan. atari salonunda da çapraz tutarak oynardım :P
bu arada şikayetlerim hep oyun oynama üzerine :D
fincan tutarken de azer bülbül gibi titremiyor ama dengeli tutamıyorum ve o bahsettiğim sinirsel sıkıntı geliyor.

neira

abi nörologa gitsem küfür eder kovar beni diye tırsıyorum açıkçası :P

neira

O zaman esansiyel tremor konusunu bir araştır.

Mirket

el yayı al yabancıların hand gripper dedikleri şey.

komando kani var bende

güçsüzlükten titriyor ama öyle bi hastalık sendrom vb olduğunu düşünmüyorum.
bazı manyaklar var iki elini de aktif kullanıyor. öyle olmama gerek yok da enstrüman çalabilseydim şimdi profesördüm :(

neira

@komando, var hocam, kullanırken damarlarıma sıkıntılar basıyor kullanamıyorum. yani %100 çare olacak diyorsanız zorlayayım

neira

Senin yaşında bir el güçsüzlükten titriyorsa bir sıkıntı var demektir. Sen hiç sağlakların sol elinin güçsüzlükten titrediğini gördün mü?

Bir nöroloğa kesinlikle görün.

Bir alet istiyorsan da şundan al. Renklerin anlamlarını şu an hatırlamıyorum. Uygun yumuşağından başla, her gün içe ve dışa olacak şekilde yapabildiğin kadar yap. Her gün birkaç daha fazla yapmaya çalış. Kolay gelmeye başlarınca renk değiştir, daha sertine geç. Faydasını görürsün.
3-5 gün yapıp bir işe yaramadı yaa dersen bir işe yaramaz tabi.

www.trendyol.com

Mirket

Ben de solağım ve sağ elimi güçlendirmek için hiçbir şey yapmıyorum. Herşey sağlaklara göre düzenlenmiş ve dizayn edilmiş bir dünyada yaşıyoruz maalesef ve ben bunu protesto ediyorum. Bizi yok sayamazlar. Solak olmayı çok seviyorum iyi ki solağım. Bir keresinde eğlencesine sağ elimle yazı yazmak istedim. Yazılar gittikçe yukarı çıkmaya başladı en sonunda da defterden çıktı ve masaya devam etmeye başlayınca bıraktım :))

rock n roll

Hocam al ama düşük kilogramlı olanlarından al zorlama. Duyurudaki diğer arkadaşların dediği gibi nöroloji doktorunada görün.

komando kani var bende

ben de solağım ama sağ elim istemsizce gelişmiş. beynim yapılan işleri ilginç derecede bölmüş durumda. bazı işleri sol ile yapıyorum bazı işleri sağ ile yapıyorum. ama hiç bir zaman bir zaman alışmış olduğum işleri yer değiştirmeyi düşünmedim.

benibulmanlazim

ben sağlağim ve sol elimle fincan bile tutamıyorum ki lisede sol elimle not bile tutabilirdim (20 sene once yani). tamamen kullanmak ve gelistirmekle ilgili. stres topu ve yazi alistirmasi yapmak ise yarar diye düşünüyorum. 1 ay deneyin, hic gelisme gormezseniz norologa gitmeyi o zaman düşünursunuz.

111111
1

mobil görünümden çık