2 adet kayinco var. 8 sene oldu evleneli ama adamlardan bir türlü elektrik alamadım ve ısınamadım. Çok strandar bir iletişimimiz var. Merhaba, nasılsın şükür iyiyim havalar da çok ısındı gibi konular. Derine inme yok. Fakat benim uyuzum giden bu kayinçolardan bir tanesi iş uzar biraz. Eşime hanıma yani hadi bayramda halama gidelim, hadi yarın çiğ köfte yaptım gel, dut toplamaya gidelim... Sanane lan sana ne... Ne sokuk sokuk işler için eşimi çağırıyorsun heeee? Büyütülecek şeyler değil ama bu tarz hareketleri hoşuma gitmediği için sevmiyorum. Siz de durumlar nasıl?




 

Eşiniz ile kardeşi arasındaki ilişki sizi neden rahatsız ediyor ki? Arayıp sizi de mi cagriyor zorla? Kendi aralarındaki ilişki sizi hiç ilgilendirmez bence, kardeş onlar. Ayrıca benim eşim, ona zararı olmayan kardeşim hakkında böyle ileri geri konuşsa üzülürdüm. Anladığım kadarıyla yaptığı tek şey, bir yerlere davet etmek.

fraise

eleman öz kardeşini çağırmıyor mu? bundan doğal ne olabilir?

sen kardeşini bir yere cağırsan eşi de senin yüzüne
"Sanane lan sana ne... Ne sokuk sokuk işler için eşimi çağırıyorsun heeee?"
dese nasıl olur?

bi de böyle düşün

duyurukullanıcısı

Ben kendilerine bir konu üzerine "akrabalardan şimdiye kadar bir fayda göreni duymadım" demiştim. Ondan sonra biraz aramızdaki mesafeyi korumaya başladık

dedeminhirkasi

Öeh. Ablasıyla zaman geçirmek istiyor. Ne var bunda. Olay iş değil. Olay birlikte zaman geçirmek. Göremediği için özlüyordur. Sana ne lan çıkışı yapmak seni çok kötü gösterir.

dissendium

Akrabalık konseptine hiç tahammül edemeyen biri olarka ben sizi çok iyi anlıyorum. Normal şartlarda hayatımızın hiçbir köşesine sokmayacağımız insanlar sırf "akraba" diye evimizin içine kadar giriyor. Burada full sizinleyim.
Ama yani sizin için ne kadar sikko aktiviteler de olsa, eşinizin kardeşi tarafından bir takım şeylere davet edilmesi çok normal bir olay. İşin bu tarafını sorun ederseniz, günün sonunda siz kötü olursunuz.

Sorunuza cevaben
Çekirdek aile dışında akrabalarımın neredeyse hiçbiriyle görüşmüyorum. Hoşlanmıyorum insan olarak. Bekarım ama öyle bir durum var. Evlenince neler olacak göreceğiz.

cay koy geliyorum

Evliliğin en büyük dezavantajı bu işte. Siz bir kişiyi sevip evleniyorsunuz onunla birlikte onlarca sikimsonik insan da bir şekilde hayatınıza girmiş oluyor. Tatsız bir promosyon.

Verdiğiniz örnekler de aslında basit örnekler ama siz bir kere adamlara uyuz olduğunuz için bütün yaptıkları size batıyor anladığım kadarıyla.

Sonuçta kardeşten bahsediyoruz. Szin farklı planlarınız varken emrivaki yapılıp da dut toplamaya zorla gidilmiyorsa yapacak bir şey yok, sabretmeniz daha doğrusu kabullenmeniz gerekli.

pispinti

akraba sever biri olmamakla birlikte bir kardesin ablasini bir yerlere cagirip beraber vakit gecirmek istemesinde ablanin kocasini rahatsiz edecek mantikli bir sebep bulamiyorum. sizi silah zoruyla bir yerlere goturmuyorlarsa bence asil size ne?

in vino veritas

Eşin seninle olan hayatını ikinci plana atmıyorsa ve aile onu sana karşı doldurmuyorsa sorun yok.

Birini sevip evlenmek onun ailesiyle çok iyi anlaşmayı gerektirmez, ben kendi kardeşimle bile çoğu zaman anlaşamıyorum, habire hır gür halindeyiz ama onun başına bir şey gelse ben koşarım benim başıma bir şey gelse anında yanımda biter, bana kendimi korunmasız hissettirmez asla. Önemli olan da bu zaten. Bence.

Evli değilim, en korktuğum şeylerden biri de bu aile ilişkilerinde başarısız olmak, yanlış anlaşılmak olduğu için evliliğe yaklaşamıyorum.

muhayyer divan

asıl sana ne denmesi gereken kişi sensin yalnız bu durumda. kardeşiyle tabi ki gerekli gereksiz her konuda bir araya gelebilir. kime ne?

yenibirgüzelnick

Valla acayip haksizsin ya. Ne bilim miras kavgasi falan olsa, esine kiz evlat diye ayrimcilik falan yapsalar toplanalim birlikte dovelim de eleman kardesine bayramda halamiza gidelim demis, cig kofte yaptim gel yiyelim demis. Gayet guzel bir abla kardes iliskisinin seni bu kadar irrite etmemesi lazim.

hrskrs

Bu hiakyede sevimsiz tek kişi var o da sensin,kasmışsın kendini akraba sevmem,aile sevmem diye,insanların kardeşiyle olan güzel diyaloğu seni rahatsız eder olmuş.sal biraz kendini.

duptıs

gecenin şu vakti gözüme çarptı.. acayip kıllandım sana kusura bakma. bir şeyler yazmak istedim. çünkü benim de senin gibi sevimsiz bir eniştem var. ablamla olan müthiş ilişkimizi kıskandı mı nedir anlamadım. bize geldiklerinde üfleyip püflemeler daha 1 saat olmadan gitmeye çalışmalar falan. ablam olmasa tam sopalık bir adam ama ablam için çekiyorum işte :)

benim doğumumdan itibaren örneğin 25-30 vs. sene beraber aynı evde yaşadığım ablamın yıllar sonra hayatına aldığı adam, "abla hadi gel küçükken benimle oynadığın parka gidelim" dediğimde onun kendi cevap verme veya seçme hakkını hiçe sayarak -sana ne lan sana ne niye eşimi çağırıyorsun" dese.. ya onu döverdim ya da ablama boşan bu adamdan derdim.

jepa

boşboğaz birine benziyor. ben olsam bıçaklardım bu lavuğu. sen yapma sakın

ferenc

Erkek kardeşler ablaları evlendiği için ablalarını silecek değiller. Ancak ablalarının da evinin ailesinin olduğunu bilerek plan yapmak istemeliler.
Çiğ köfte yaptım eniştemi de al gel abla müsaitseniz diyorsa gidilir her akşam çağırmıyordur sonuçta. Her akşam bir bahane ile ablam da ablam yapıyorsa ben de olsam dellenirim evet.

cilekli pasta

arkadaşlar, konu sahibine tepki gösterenler belli ki abla/ kız kardeş sahibi. öyle düşündüğünüz gibi bir dünya yok. bu kadının artık yeni bir ailesi ve hayatı var. bazı arkadaşların iddia ettiği gibi gerekli/gereksiz her konuda bir araya gelemezsiniz. rutinine dahil olamazsınız, müdahale edemezsiniz. görüştüğünüz günlerin bir sınırı olmalı. kadın kardeşi diye kıyamaz ve dengeyi tutturamazsa kocası bozulmakta haklı. ailelerin biraz düşünceli olması gerekiyor. el oğlu o ve karısıyla kendi rutinini korumak istemekte haklı.

ilişkilerde/ evliliklerde bunun bir dozu, ayarı olmalı.

verilen örneklerden gidersek; şuraya gidelim, buraya gidelim teklifleri kadının birincil ailesinin rutinini aksatmıyorsa bir noktaya kadar okey ama bunların sayısı ve sıklığı artma eğilimi gösteriyorsa burada art niyet ararım. sen hayırdır kardeşini geri mi istiyorsun, niyetin ne? kocasıyla arasını mı açmaya çalışıyorsun?

bayramda halama gidelim başlı başına falso. ablan artık başka bir ailenin asli parçası ve o ailenin rutinini, gideceği yeri belirleyen eşiyle birlikte kendisi. sen dışardan bayramda şu kişiye gidelim diyemezsin. kocasını denklemden çıkartıp ablanla plan yapamazsın.

hiç kusura bakmayın bu tekliflerin fazlalığı ve sıklığı durumunda bir bit yeniği, art niyet ararım ben net bir şekilde. bunları eşimin hayatında hala yer kaplama, söz sahibi olma çabaları olarak görürüm.

air

Ben buradaki arkadaşların aksine sana hak veriyorum hocam.Senin hanım seninle bir yuva kurmuş adam seni saymayıp ablasıyla plan yapıyor. senin kayınvalide ve kayınpeder sağ mı bilmiyorum ama iş miras paylaşmaya geldi senin bu kayınço iş çıkarır size. Ben çevremde çok böyle olay gördüm.

komando kani var bende

kayınçolar sana bayılıyormuş.

geveze yazar

"Şu beni elestirenlerin çoğunun bekar ve kadın olduğuna yemin edebilirim ayrıca evlenince de annesini arayan damat için kaynana kavgası yapacağına da yemin edebilirim. Olay bu kayinco un yukarıda dendiği gibi boş boğaz olması. Karı gibi.... Sana ne her kafana estiğinde hadi şunu yapalım demek sana mı vazife..."


e aga madem bu kadar rahatsızsın, eleştiriye de tahammülün yok o zaman yazma internet köşelerine? veya her duyuru kullanıcısı aynı fikirde olmak zorunda mı?
ayrıca, yüzüne de söyleyebilirsin. bu da bir seçenek.

ne olmasını bekliyorsun ki? evlisiniz diye biyolojik ailesini silip atsın mı? o taraftan kimseyle görüşmesin mi?

edit: erkeğim.

thedepressed

haz etmediğini, aranıza mesafe koyduğunu söyledin. muhtemelen davranışlarından falan da belli oluyordur sevmediğin. kardeşleriyle vakit geçirmek istemeleri normal. eğer aranız iyi olsaydı seni arar çağırırlardı. burada asli haklı olan kayınço, tali haklı olan ise sensin.

paintov

"Fakat benim uyuzum giden bu kayinçolardan bir tanesi iş uzar biraz."

ben bu cümleyi anlamadım. tekrar tekrar okudum. "iş uzamak" diye bir tabir mi var?

kayınçonun kız kardeşi ile yani senin eşinle olan ilişkisine karışman doğru olmaz.

abelardo

"Karı gibi"...

playing star again

ben burada size hak vermeyenlerden biri olarak her allahin gunu bir aktivite yapiliyor ve esiniz de her seferinde gidip sizi yok sayiyor gibi dusunmemistim acikcasi. sonucta bayram zamani aile bir araya gelmistir birlikte plan yapiliyordur diye dusundum aksi biraz mantiksiz olur cunku. fakat sonra kari gibi iceren diger cevabi gordum ve bu tarz cumleler kuran biriyle ayni fikirde olmadigima sevindim. tekrar bakiyorum, yine siz haksizsiniz.

in vino veritas

damadınızı, gelininizi ne kadar sevmeseniz de ne kadar uyuz olsa da (duyuru sahibi özelinde demiyorum, hani öyle bile olsa anlamında diyorum) siz eğer kardeşinizi/ evladınızı seviyorsanız ve aile huzurunu sağlamasını istiyorsanız gelini/ damadı dışlayamazsınız.

bayramda x akrabaya hep birlikte gidilsin mi istiyorsunuz? cümleniz; ''eşinle de konuş müsaitseniz birlikte halama gidelim, bizi hep birlikte görmek hoşuna gider'' tarzında olmalı.

herhangi bir gününün akşamında x aktivite mi yapacaksınız? gelini/ damadı ne kadar sevmeseniz de cümleniz; ''bak biz şöyle bir şey yapacaz, eşinle konuş siz de gelin olmalı. yukarıda bir arkadaşın dediği gibi sevmediğiniz için dışlayamazsınız.

kardeşinizin/ çocuğunuzun eşi gündüz çalışıyor ve sizin kardeşiniz/ çocuğunuz çalışmıyor ve gün içerisinde mi bir şey yapmak istiyorsunuz? kusura bakmayın, zırt pırt bir yerlere çağırmamalısınız. ondan önce siz onun aile düzenini bozmamaya özen göstermelisiniz. karşınızdaki el oğlu/ el kızı net bir şekilde her hareketi kendisine ve ailesine yapılmış bir hareket/ müdahale olarak görecek ve rahatsız olacak. bir noktada haklı da; dur otur yapılan planlar, çağırmalar, gelmeler-gitmeler zaten bu amaçla oluyor ve ailelerin kardeşlerinin/ çocuklarının ailesini yok saydığı anlamına gelir.

o kişi artık sizin eski kardeşiniz/ çocuğunuz değil. sizin birincil ailenizin bir parçası değil. onun artık dahil olduğu ve önceliğinin olması gereken başka bir ailesi var ve buna saygı göstermek zorundasınız. eski alışkanlıklarınızı sürdüremezsiniz.

birey olmanın ne demek olduğunu bilmeyen ve çocuklarını kendilerinin bir tebaası gören, bireyliklerini reddeden ebeveynlerin oluşturduğu bir toplumda bu ne kadar anlatılabilir bilmiyorum ancak olması gereken bu.

kardeşiniz/ çocuğunuz evlendiği zaman artık sizin ailenizin bir parçası değil.

air

bu davetler kırk yılın başı oluyorsa problemli olan sensin ama zırt pırt düzeyinde ise haklı olan sensin.

cevaplara şaşırdım. ''kardeşin abla ile görüşme isteğinden daha normal'' tepkilerine şaşırdım. arkadaşlar, evlilik insan hayatındaki en önemli aşama, çünkü artık abla-kardeş-ebeveyn ailesi değil, karı-koca aile oluyor. dolayısıyla kardeş de olsa, hadi çık gel, hadi şuraya gidiyoruz tavrı hiç normal değil.

olması gereken ya böyle hadi çık gel şeklindeki davetleri ayda yılda bir yapmak veya çık gel yerine, enişte ile gelin şeklinde, veya uygunsan gel şeklinde yapmak.

sık aralıklarla oluyorsa bence gayet büyütülecek bir problem bu.

wilhelmwasmuss
1

mobil görünümden çık