tüm hayrının gerçekten vakit ayırarak çalışıp okuyacak kişilere ve hatta okumaya daha fazla vakti olanlara da sunulandan daha ilerisinde hobi düzeyinde araştırmaların kapısını açmak suretiyle kıyasen daha derli toplu ve sistemli ilerleme fırsatı sunmak olduğunu düşündüğüm bir olay bu açık öğretim.
sorularım:
1)kurum tarafından materyal ve okumalar veriliyor mu?
2)eğer evet ise kaynakların yüzeysellik veya kapsayıcılığı ne seviyede oluyor ?
3)sınavdan sınava değil de cidden vakit ayırınca hobi seviyesinde derli toplu bir lisans bilgisi ediniliyor mu?
1) ders kitaplarının pdfi ve ders özeti/çıkmış soru gibi şeyler veriliyor. Ayrıca canlı dersler olduğu gibi ders kayıtlarını da izleyebiliyosun. Canlı ders esnasında hocalara soru da sorabiliyosun, hiç canlı derse katılmadım ama ilgiliysen diye söylüyorum. Bunlar dışında okuma verilmiyor. Yani dersler esnasında şu şu kitapları tavsiye ederiz diyorlar ama bununla ilgili bir zorunluluk yok, sınav soruları sadece aöf kitabından çıkıyor.
2) Anadolu AÖF uluslararası ilişkiler okudum. Ders kitapları bence kapsayıcı ama tabii ki bir alan yazısı kadar değil. Konuya ilgili biri keyifle okur ve o dersin anlattığı konuda genel bir bilgi birikimi olur. Detaylı bir wiki sayfası okumak gibi düşün üslubu falan da o şekilde.
3) Şimdi benim kendi öz lisansım tıp olduğu için ve onun eğitim sistemi diğer bölümlerden farklı olduğu için çok kıyas yapamam ama ben çoğu derse çıkmış bakıp çalıştığım hâlde iyi kötü baya bilgi birikimi edindim. Hafta hafta çalışsam fazlası da olabilirdi. Ama zaten ilgi alanım olan derslere daha detaylı bakıp sıkıcı bulduklarıma sadece çıkmış baktım gibi biraz.
Bu dediklerim Anadolu aöf için ama diğerleri için de benzerdir diye düşünüyorum
1. Anadolu AÖF için yazıyorum her türlü materyal dijital olarak e-kampüs'te mevcut. Dilerseniz bastırabilirsiniz.
2. Anadolu AÖF çok kapsamlı ve güncel bilgiler içeriyor. Hatta materyaller sürekli güncelleniyor.
3. Evet.
Not: Anadolu AÖF ile diğerleri arasında dağlar uçurumlar kadar fark var.