bakış açım:

tüm hayrının gerçekten vakit ayırarak çalışıp okuyacak kişilere ve hatta okumaya daha fazla vakti olanlara da sunulandan daha ilerisinde hobi düzeyinde araştırmaların kapısını açmak suretiyle kıyasen daha derli toplu ve sistemli ilerleme fırsatı sunmak olduğunu düşündüğüm bir olay bu açık öğretim.

sorularım:

1)kurum tarafından materyal ve okumalar veriliyor mu?

2)eğer evet ise kaynakların yüzeysellik veya kapsayıcılığı ne seviyede oluyor ?

3)sınavdan sınava değil de cidden vakit ayırınca hobi seviyesinde derli toplu bir lisans bilgisi ediniliyor mu?

 

1) ders kitaplarının pdfi ve ders özeti/çıkmış soru gibi şeyler veriliyor. Ayrıca canlı dersler olduğu gibi ders kayıtlarını da izleyebiliyosun. Canlı ders esnasında hocalara soru da sorabiliyosun, hiç canlı derse katılmadım ama ilgiliysen diye söylüyorum. Bunlar dışında okuma verilmiyor. Yani dersler esnasında şu şu kitapları tavsiye ederiz diyorlar ama bununla ilgili bir zorunluluk yok, sınav soruları sadece aöf kitabından çıkıyor.

2) Anadolu AÖF uluslararası ilişkiler okudum. Ders kitapları bence kapsayıcı ama tabii ki bir alan yazısı kadar değil. Konuya ilgili biri keyifle okur ve o dersin anlattığı konuda genel bir bilgi birikimi olur. Detaylı bir wiki sayfası okumak gibi düşün üslubu falan da o şekilde.

3) Şimdi benim kendi öz lisansım tıp olduğu için ve onun eğitim sistemi diğer bölümlerden farklı olduğu için çok kıyas yapamam ama ben çoğu derse çıkmış bakıp çalıştığım hâlde iyi kötü baya bilgi birikimi edindim. Hafta hafta çalışsam fazlası da olabilirdi. Ama zaten ilgi alanım olan derslere daha detaylı bakıp sıkıcı bulduklarıma sadece çıkmış baktım gibi biraz.

Bu dediklerim Anadolu aöf için ama diğerleri için de benzerdir diye düşünüyorum

nundu

1) veriliyor.
2) gayet kapsayıcı ancak 10 yıl geriden geliyor ve bazılarının yabancı dilden çevirilme, düşük eforlu şeyler oldukları çok belli. ayrıca imla hataları ve baskı hataları var.
3) hiçbir şey edinilmiyor.

Çalışanla çalışmayanın aynı puanı aldığı, derslere girsen de, kitaptan çalışsan ne ara öğretildiğini bilmediğin konulardan soru sorulduğun, yani çıkmış sorulardan sorulduğun, okuyarak öğrendiklerin ya da derslere girerek öğrendiklerin ile cevapladıklarının arasında hiçbir bağlantı olmayan, kitapların sadece ilk yarısına çalışarak kazanabileceğin, kpps ile yerleştirme yapmak dışında bir amaca hitap etmeyen, çalışmakla sadece kıymetli vaktini heba edebileceğin bir şey. Tıpçı adam aöf'le uğraşacaksa uluslararası, işletme, iibf okuyup başhekim ya da sekreteri olmalı. Okuduğu bölümden bilgi, birikim, aydınlanma, yeni bir alanda istihdam adına bir şey beklememeli.

Mehmettheslim

1. Anadolu AÖF için yazıyorum her türlü materyal dijital olarak e-kampüs'te mevcut. Dilerseniz bastırabilirsiniz.

2. Anadolu AÖF çok kapsamlı ve güncel bilgiler içeriyor. Hatta materyaller sürekli güncelleniyor.

3. Evet.

Not: Anadolu AÖF ile diğerleri arasında dağlar uçurumlar kadar fark var.

doharkoman
1

mobil görünümden çık