[q]
(5) 

Somon balığı

etna #1584854
Nasıl pişirelim? En lezzetli tarif hangisidir? Denediginiz var mı?




 

Kesimin adını bilmiyorum ama yuvarlak gövde kesiti şeklinde olanları limon, sarımsak ve taze biberiyeyle veya taze kekikle soslayıp fırına verince harika oluyor.

Fileto şeklinde olanları da tereyağlı limon sosuyla fırında çok güzel oluyor. Sosun tarifi internette var. O tariflerden biraz koyu kıvamlı olanlarını tercih edin bence. Ama bu sosla yapılan somon daha ziyade kışlık yemek. Yazın ağır olur. Yanına da fırında patates ve brokoli yaparsınız.

akhenaten

Fırın tepsisinin altına yuvarlak dilimlenmiş soğan
Üst kata kuşkonmaz
En üste zeytinyağı limon tuz ve karabiberle marine edilmiş somonları dizip pişirin.

Ben bunu denedim geçen çok güzel oldu.

mutekebbir

Mutekebbir’in marinasyonuna 1 tatlı kaşığı taneli dijon hardalı ve arzu ettiğin kadar sarımsak ekle. Sonra gel bana teşekkür et:)

Perlita

kalın güzel tavan varsa kesinlikle tavada yap. sossuz pişir. somonu dolaptan çıkarınca biraz oda sıcaklığına gelsin diye beklet. tavayı çok iyi kızdır öyle koy balığı. 4-5 dk bi yanını 4-5 dk diğer yanını pişir. pişerken tavaya birkaç sarımsak atabilirsin, bi damla zeytinyağı koysan da olur koymasan da, zaten yağlı bir balık. önemli olan aşırı pişirmemek yani suyunu kaybettirmemek. bence en basiti en güzeli oluyor.

esther

mangalda da iyi olur yagli oldugu icin fakat ev ortaminda tavada biraz cevirin koyu pembeden tamamen acik pembeye donunce yenilebilir. fazla pisirmemek lazim. zaten cig de yenilebiliyor bu tazeyken.

bence bir sosa gerek yok uzerine limon sikip gomun.

bohr atom modeli
1

mobil görünümden çık