Eşler arası soğukluk bütün evliliklerde yaşanan geçici/kalıcı bir süreç midir?

Siz nasıl aştınız?

Şimdiden teşekkürler....

 

Evli değilim.

Çoğunlukla geçicidir ama eşlerin kişilikleriyle çok bağlantılıdır nasıl geçeceği. Bazı erkekler çok alıngan ve küsme meraklısı olur mesela, konuşmaz, sorunu konuşarak çözmeye yanaşmaz... bu tarz erkekler bir süre sonra eşini usandırır ve eşi ilişkiyi taşımayı reddeder, olay boşanmaya gider. Başka benzer işleyişler de böyle. Karşılıklı emek ve çaba önemli. Sürekli tek taraf barışıyorsa, sürekli aynı kişi emek veriyor da diğer kişi küsüyorsa o evlilik bir süre sonra biter.

muhayyer divan

Evliyim, kişilik meselesi olduğu için sadece bir kişiyle cozulemiyor sorun. Mesela bir meseleden olay çıktı. Tartıştın araya soğukluk girdi. Bir süre sonra zaten bir taraf adım atıyor konuşuluyor şunu bunu yapmayalım deniyor, kapanıyor konu. Daha sonra aynı boku yemeye başlıyor yine konuşuluyor tatlıya bağlanıyor kapanıyor konu. Sonra tekrar aynı boku yeyince zaten artık diğer tarafta bir heves kalmıyor. Bosveriyor, düzeltmeyle uğraşıyor. Diğer taraftan adım gelse o da yetmiyor artık. Yani soğukluk oluyor ama önemli olan sürekli ve tekrarlı olan hatalar...

dedeminhirkasi

Bir tartışma sonrası hafif soğukluktan bahsediyorsanız, konunun ağırlığına göre süresi değişmekle birlikte illa ki geçer. barışma seksi güzel olur.

Birlikte yıllar geçirmenin yorgunluğundan dolayı soğukluk diyorsanız, konunun bir çok alt başlığa ve detaya ihtiyacı olur. Tek başınıza geçirdiğiniz, sadece kendinize ayırdığınız zamanlar var mı, yoksa onu ayırmanız gerekir mesela. Detay bilmek lazım onu cevaplamak için.

Genel prensip olarak; bütün sorunları çözebilmenin ilk anahtarı karşılıklı saygıyı kaybetmemek. Onu söyleyebilirim.

pispinti

nasıl bir soğukluk olduğuna bağlı +1
2 yıllık evliyim, kalıcı bi soğukluk yaşamadık. tartışma çıktığı oluyor tabi ki ama zaten aynı evin içindeyiz, bir süre sonra biri adım atıyor barışıyoruz.

turuncu tonlarda

evliyim, eşim bana elini uzatır. çok kırgın değilsem tutarım aşırı kızmışsam tüm gücümle alır yerine koyarım. bazen suçluysam ben uzatırım elimi hiç geri çevirmedi ama o da çok kızmışsa bana hem tutar hem söylenir. birde hiçbir zaman iyi geceler demeden uyumayız. uzakta bile olsak mesajla deriz. Allahım herkese mutlu yuvalar nasip etsin.

konu her neyse uzatılmamalı bence. ben her zaman fedakarlık yaptığımı düşünürüm.o da senin çocukluklarına katlanıyorum der. artık Allah bilecek bunu. kim kimi daha çok seviyor.

geveze yazar

tek taraflı alttan almanın sonu yok, hep sen haklısın desen yine sonu yok; boşandık kurtulduk :)))

sweetoffice

Yatakta çözülür. Oncesi ve sonrasi biraz sohbet.

halk
1

mobil görünümden çık