Kiracım klima taktırmak istiyor. Nelere dikkat etmem gerekir? Teşekkürler.




 

Klima montajında klimanın iç ünitesinin duvara sabitleneceği noktalarda küçük delikler açılır. Yarın öbür gün klima sökülecekse o deliklerin kapatılıp boya yapılması gerekir. Anladığım kadarıyla klimanın sahibi kiracınız olacak dolayısıyla evden taşınması halinde orayı düzelttirmeli.

İç ünitenin dış üniteye bağlantısının yapılması için uygun bir noktadan delik açılarak dışarıya borular çıkartılır. Buradaki delik diğerine göre çok daha büyük olur. Düzeltme durumu burada da geçerli.

Klimanın çalışma esnasında çıkaracağı suyun düzgün bir şekilde tahliye edileceğinden emin olmanız gerekir.

pispinti

Klimayi kiradan dusecekse sahibi siz olacaksiniz.Dolayisiyla kapasitesini, modelini falan siz secin.Klimanin takilacagi noktayla ilgili gorus bildirin.Kablo cirkin sekilde uzaktan ve aciktan gelmesin.

turkuaz

yazilanlara ek olarak, dikkat edin tasiyici kolon kiri$ falan delmesinler takarken.
bizim ustalar genelde ilk gordugu kiri$i delerek i$e basliyor.

cooperr

Kolon kiriş delmeme tabii ki ilk akla gelen.

Diğer aklıma gelenler,

1- Dış uniteden içeri gelen hortum için açılan büyük deligin (özellikle dışarıdan) düzgün kapatılması gerekli. Hele ki binadan mantolama falan varsa, düzgün kapatilmazsa aradan sızan yağmur vs bütün mantolamayi curutur.

2- su Akita hortum alt katın camın balkonuna falan hizalanmasin aman komsuyla papaz olmayın.

3- klimalar kurulmadan önce mutlaka bir elektrikci gelip her klima için buat'tan kablo çekip sadece klima için sigorta taksin.

4- iç ünite tavana sıfır olmasın en az 30-40 cm boşluk olsun tavanlar arasında (hem hava akışı için hem de filtreyi rahat çıkarıp takqrsiniz)

makbur
1

mobil görünümden çık